#25 Leo Franco

Cevap: #25 Leo Franco

Valdes formülü

Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, Arjantinli Leo Franco’yu yedeğe çekerek, Barcelona’da yaptığı gibi kaleyi yerliye teslim edecek.

Aykut ve Ufuk'a şans

Hollandalı hocanın, sarı-kırmızılı yöneticilerin de tepki gösterdikleri Leo Franco'yu yedeğe çekerek, çalışmalarından çok memnun kaldığı Aykut ile Ufuk'a kaleyi teslim etmeyi düşündüğü ifade edildi. Rijkaard'ın bu sayede Jo ve Dos Santos'a 11'de yer açmak istediği de vurgulandı.

Kaynak: Milliyet
inşallah doğrudur. leo bizim kaledeyken hiç güven vermiyor. her an gol yiyecekmiş izlenimi veriyor. leo'ya geri pas yapılınca yüreğim ağzıma geliyor. az kalsın denizli maçının son dakikasında yakıyordu bizi. durum buyken nasıl oluyorda topu oyuna iyi sokuyor diyorsunuz fb maçında bizi yakmadı mı???

Arkadaşlar adamın önündeki dörtlü her hafta değişiyor ve bu dörtlünün sağolsunlar performansları berbattı. Bunun cezasını direkt olarak kaleciye kesmek haksızlıktır. Kale çizgisinden geçen her topta öncelikle defans blogunun ve bütün takımın payı vardır. Kaleci önünde oynayan stoperin ne yapacağını bilir ve zamanla alışır ama Franco'nun önünde kimin oynadığı belli değil. Defansımızın tandem, kademe, pozisyon alma, adam alma gibi şeylerden hiç haberi yoktu. Neill geldi bu Franco'ya yarayacak en çok. Franco gider Ufuk geçer kaleye ama böyle her hata stoper, bek değiştirmeye devam edersek Ufuk, Franco'ya benzemez her maç 3'lük-5'lik olur. Bu hafta yediği golde elini, parmaklarını riske etmediği için yediği söyleniyor böyleyse eğer iyi yapmış bence.

Zaten o topu tutması da çok zor..

2012'ye kadar sözleşmesi olması ve duyduklarıma göre sözleşmesinde yüklü bir tazminat maddesi bulunması hasebiyle, ziyadesiyle üzülmeme sebep oldu. İşin yoksa sezon sonu bir talibi çıksın diye bekle. Artık talip duasına mı çıkarız, papaz büyüsü mü yaparız bilmiyorum. O zamana kadar çok fazla canımızı yakmasın da, bunları sezon sonu düşünürüz. :)

2012'ye kadar sözleşmesi olması ve duyduklarıma göre sözleşmesinde yüklü bir tazminat maddesi bulunması hasebiyle, ziyadesiyle üzülmeme sebep oldu. İşin yoksa sezon sonu bir talibi çıksın diye bekle. Artık talip duasına mı çıkarız, papaz büyüsü mü yaparız bilmiyorum. O zamana kadar çok fazla canımızı yakmasın da, bunları sezon sonu düşünürüz. :)

cekersin yedege olur biter

sezon sonu kendi gitmek ister zaten arjantinden kesin franconun talipi cikar

Go home Leocuk :D

Bu adam başımıza çok iş aştı.Dahası da gelebilir.

Yahu arkadaşlar herkes tutturmuş Franco kötü, go home Franco! Hiç kimse anmıyor bile Franco'nun önündeki defans yetersiz diye. Bu yıl amatör takımdan stoper alsak bu kadar olurdu. Bunun adı popülizmdir. Medyanın sandalına biniyorsunuz. Franco gol yemiş başkası olsa atar-yemezspor olacaktık sanki. Gol yeniyorsa bu takımda stoper oynayıp ileri çıkan, bek oynayıp ataklardan sonra geri dönmeyenler, kademe-adam alma-pozisyon almaktan bi'haber olanlar, çalım atayım derken yüzüne gözüne bulaştıran rakibe topu teslim edenler, takım atağa kalkarken top kaybedenler, ceza sahası içinde rakiplere rahatlıkla pas yaptıran hatta oyun kurduranlar ne kadar suçluysa Franco'da o kadar suçludur.

Yahu arkadaşlar herkes tutturmuş Franco kötü, go home Franco! Hiç kimse anmıyor bile Franco'nun önündeki defans yetersiz diye. Bu yıl amatör takımdan stoper alsak bu kadar olurdu. Bunun adı popülizmdir. Medyanın sandalına biniyorsunuz. Franco gol yemiş başkası olsa atar-yemezspor olacaktık sanki. Gol yeniyorsa bu takımda stoper oynayıp ileri çıkan, bek oynayıp ataklardan sonra geri dönmeyenler, kademe-adam alma-pozisyon almaktan bi'haber olanlar, çalım atayım derken yüzüne gözüne bulaştıran rakibe topu teslim edenler, takım atağa kalkarken top kaybedenler, ceza sahası içinde rakiplere rahatlıkla pas yaptıran hatta oyun kurduranlar ne kadar suçluysa Franco'da o kadar suçludur.

Hocam haklısında niye gol yiyor demiyoruz.Tabiki gol yemeyen kaleci olamaz ama eğer son maçı izlediysen nedeni gün gibi ortada.

Takım olarak defans yapamıyoruz evet ama bu adamında net olarak kurtardığı bir top yok sanctis bile kurtardığı oluyordu..Ki bana göre iyi kalecidir eleştirildiği için yazdım.

Ama leo beni cidden hayal kırıklığına uğrattı.

Hele son maçta sarısı varken alkışalaması ve adamın kıçına topu çarptırması affedilecek gibi dğeil. yediği golü saymıyorum bile..

Topa elini kerhen uzatıyor.Daha uçarken görmedim.Bjk maçındaki planjonu dışında,sanki ilk okulda kaleye geçen çocuklar gibi duruyor kalede,zorla koynuşlar adamı kaleye.

haklı çıktığıma üzüldüm:D leo süper ligde herhangi bir takımın kalesini koruyamaz...en az de sanctis kadar berbat bir kaleci...''ama önündeki 4 lü çok kotü ondan oluyo:D ondan çerçeveyi bulan her top gol oluyo'' tarzı saçma savunmalar akla mantığa hatta vicdana bile sığmaz arkadaşlar yapmayın...mondinin önünde cihanlar orhanlar vardı...tek umudum ufuk

bence denizli maçındaki yediği golde leo dan önce uğurun hatası vardı

bence denizli maçındaki yediği golde leo dan önce uğurun hatası vardı

o zaman uğu hata yaptığında veya ne bilim servet bi hata yaparsa leo açsın kaleyi?? onların hatası ben napim desin? bu mudur yani? takım oyununda birinin hatasını başkası düzeltmesi gerekmiyo mu? ona bakarsa topu youlaya nişanladığında da bizim son adam olmasa maç berabere bitecekti napalım şimdi ona ödül mü verelim? herkes görevini yapsın...leo dan tek isteğim lütfen bi maçı kurtarsın bi maça damga vursun...

o zaman uğu hata yaptığında veya ne bilim servet bi hata yaparsa leo açsın kaleyi?? onların hatası ben napim desin? bu mudur yani? takım oyununda birinin hatasını başkası düzeltmesi gerekmiyo mu? ona bakarsa topu youlaya nişanladığında da bizim son adam olmasa maç berabere bitecekti napalım şimdi ona ödül mü verelim? herkes görevini yapsın...leo dan tek isteğim lütfen bi maçı kurtarsın bi maça damga vursun...

Tamam savunmada Leo da hatalıdır gol de.

bir kaleci sadece önünde savunma iyi olupta gol yerse mi kötü oluyor ?? ozaman real madridin savunmasini koyalim defansa, kaleye de bir kasa bira koyalim ozaman. nasil olsa defans iyi birsey olmaz....

neymis bizim savunma kötüymüs müs de.. savunma kötü olsa bile bir iki top cikarirdi. en azindan kalbiyle oynardi da cabalardi biraz.... insallah kulübede oturur da kurtuluruz

bakiniz ayni pozisyon

YouTube - Claudio Taffarel Arsenal - Galatasaray UEFA CUP FINAL 2000 in Copenhagen

taffarel ile kiyaslamiyorum ama böyle pozisyonda bari o köseye atla ki insanlar

istekli oldugunu görsün...

İşte bu 2 gündür birisinin bu ayrıntıyı yazmasını bekliyordum. :2_thumbs_up_-_anima

Golde önce Uğur'un sonra da Leo'nun hatası vardır. Uğur orada rakibi boş bırakarak pozisyonu hazırlamıştır, Leo da kapattığı köşeden çıkarabileceği bir topu içeri alarak golü yemiştir.

Kaleciler için 2 ayrım vardır bence, iyi kaleciler ve sıradanlar. sıradanlarda kendi içinde biraz daha iyi/kötü olabilir ama sıradandırlar sonuçta.

bir kaleci için yediği golden ziyade, çıkardağı kritik pozisyonlar, iyi olduğu konusunda fikir verir.

Yoksa her kaleci gol yer, top çıkarır, yediği gollerin bazısında kendi hatası olur, bazısı defansif hatalar sonucu gelişir.

Yani kaleci yediği gollerde genelde tek başına sorumlu değildir, bu yüzden yediği gol üzerinden sağlıklı bir değerlendirme yapmak zorlaşır. Ama çıkardığı kritik toplarda tek etken o kalecinin bireysel yeteneğidir.

Leo Franco yu değerlendirirken kurtardığı kritik toplara bakmamız gerekir, eğer sayısı fazlaysa bu kaleci gerçekten iyidir, ama kurtaramadığı kritik pozisyonlar da o kaleciyi kötü yapmaz, sıradan yapar sadece.

Var mı Franco nun çıkardığı çok kritik pozisyonlar?

Geri
Üst Alt