#25 Victor Nelsson | Hellas Verona'da Kiralık

İkinci yarıda on metre çevresinde adam yokken havadan gelen topu kafayla orta sahaya şişirmesi neydi peki? Oyun kuramamak falan değil bu, adam felaket kötü durumda.

Adamın cidden maksimumu bu. Üstüne koyabilecek hiç bir özellik yok,25 yaşında artık ne hızlanır ne ayağı gelişir ne oyun görüşü olur. Hamle stoperi bu adam dan dun gelene vuruyor vurduğu top nereye düşüyor rakibin önüne mi düşecek başka yere mi gidecek hiç ona bile bakmıyor

zaten kendi milli takımında bile 11 tercihinde yok çoğu zaman en iyi teklifi yakaladığımızda satmalıydık

İkinci yarıda on metre çevresinde adam yokken havadan gelen topu kafayla orta sahaya şişirmesi neydi peki? Oyun kuramamak falan değil bu, adam felaket kötü durumda.
vallahi ya. toptan korkuyor bu adam benden çıksın da ne olursa olsun kafasında

ya göğsüne al bi kontrol et topu kimse yok etrafında. apoya gelse muhtemelen göğsü ile önüne alır ya da göğsü ile jacobsa falan indirirdi

davinson yoksa defans da yok
a kerim de kötü bu da. ama bu baya kötü
davinsonun yanına iyi bir stoper ekleyebilsek iyi olurmuş. bir de ortasaha lazımdı defansı iyi olan.

niye hoca çıkıp buna hata da yapsan benim istediklerimi yap ben seni yedirmem diyemiyo mesela. davinson da hata yapıyo yeri geliyo bazen paok maçındaki gibi erken basıyo arkasına adam kaçırıyo, bazen topla çıkmaya çalışırken ayağından kaptırıp kontra başlatıyo ama adam hiç vazgeçmiyo onu yapmaktan. bu nelsson da yalçın ayhan değil neticede topu da kaptırsa ittir kaktır gerekirse telafi eder kendi hatasını ama adam denemiyo bile. yani bu adama bu özğürlüğü veremiyosan o zaman hiç çıkarıp oynatma. anca maçtan sonra senin hatalarını yıkabileceğin bi kum torbası vazifesi görüyo bu şekilde.

Nunu costa devamlı Aponun yanında gezdi. Bizi buraya yönlendirdiler biz buna çözüm aramadık aynı şeyi denemeye devam ettik.

Nelsson bu kadar gömülecek oyuncu değil bu arada. Ben kendisi hep eleştirdim eleştirmeye devam ederim. Oynadığı her maç takım boyu uzuyor, oyun kurma işi zorlaşıyor. Ancak bizim gibi ligin sampiyonluk adayı değilde orta-alt sıra bir premier lig takımında çok rahat oynar. Piyasası varken devre arası 15 civarı göndermek lazım. Bize risk almayı seven, ayağı iyi oyuncu gerekli.
Bence bu paşa yönlendirmesi değildi, çünkü apo boşta da olsa Nelsson’a verdi. Planlı sağdan oynadık

2 senelik sampiyonlugumuzda en önemli 2 3 oyuncudan birisi bana göre kesinlikle büyük haksızlık yapılıyor, apo ve nelsson düzenli oynayınca form tutan hataları azaltan oyuncular önce bunu öğrenin
Çok güvendiğiniz sanchez evet çok iyi stoper ama 4 maç üst üste çıkamıyor 1 ay varsa 1 ay yok yani umarım sağlam kalır ama çok laf ettiğiniz nelsson yine formayı alırsa şaşırmayın
Stoper dediğin senede 20 maça çıkmaz en az 40 maç oynamali o yüzden güvenilecek adam sanchez değil nelssondur

Sezon başı başlığı Nictor Velsson yapın. Sezon sonuna doğru düzeltiriz.

Büyük takım stoperi değil malesef. Bunu daha önce de yazdım. Büyük takım stoperi hat kıran pas atmalı. İleride basmak için risk almalı. Nellson bu beklentimizi karşılayacak yapıda değil malesef. 12-13 teklif gelirse satıp bir tane sol stoper almalıyız.

Bu adam sanki dün geldi tanımadığınız bir adam daha geçen sene bizi şampiyon yaptı bu adam ligin 2. yarısındaki oyunuyla hiçmi kötü oynama hakkı yok, bu adam biraz geç form tutuyor anlayın artık

nelsson gibi adam buldunuz da bunuyorsunuz yaw.

muslera
nelsson
apo
boey
torriera
mertens
aktürkoğlu
b.alper
icardi

bu adamlar son zamanlarda gs kadrosunda oynamış, mevkilerinin en iyi oyuncularıydı ve fb'in 2 sezon boyunca herkesin gördüğü açık açık var+penaltı ittirmelerine rağmen, 2 sezonda fb'in önüne duvar gibi çıkan takımın oyuncularıydılar.

benim için en az uefa cup kadrosu kadar değerlidir bu oyuncular. (genelde istikrarlı perform verenleri yazdık. ex factorler de oldu, rachica-gomis-zaha-ziyech gibi. unuttuğumuz varsa affola)

Abartmayı çok seviyoruz. O kadar katkısı olan insanları bu kadar çabuk silmeyin bence.

nelsson kötü bir savunmacı değil , modern bir savunmacı olmasada kesiciliği , pozisyon hakimiyeti , hava topları gayet lig için ideal bir stoper zaten bu özellikleri bizi tr liginde şampiyon yapmaya yetiyor zira ligin kalitesi belli

ama oyunu bir üst seviyeye taşımak istediğiniz zaman veya avrupa takımlarına karşı zaafları daha kolay ortaya çıkıyor hele hele savunmanızı önde kurmak istediğinizde.

artık modern futbola dönüp baktığınız da oyun sistemleri çok değişti stoperlerden sadece geleni vurması istenmiyor ne yazık ki geçen gün ajaxı izledik en basitinden sutalo ve hato diye 2 tane çocuk koymuşlar muhtemelen bizim ömrümüzde göremeyeceğimiz 8 numaralar gibi topla katedme yetenekleri ve pas kabiliyetleri vardı.

velhasıl okan buruk'un özellikle rus ruletine dönen oyun sisteminde nellsson bize faydadan çok zarar getirir ha , ilk senesi gibi daha kontrollü bir oyuna döner önce gol yemeyelim bir şekilde atarıza geçiş yaparsa nellson ligde yine iş yapar.

Geri
Üst Alt