26 Eylül 2021 - Almanya Seçimini Yaptı

h254.webp

Ya FDP sag blogu satip SPD ve Grüne ile koalisyona girecek.
Ya da Grüne sol blogu satip FDP ve CDU ile koalisyona girecek.
Ikincisi olur gibime geliyor.

Asiri sagcilari ve asiri solculari kimse istemiyor. Keza yesillerin yasaklari milleti korkutuyor benzin 2 euro falan olur diye. Bu mantikla bakarsak SPD-CDU-FDP -> Almanya koalisyonu büyük cogunlugu tatmin eder.

Yesillere oy verenler Laschet'le calissinlar diye vermedi.
SPD'ye oy verenler yeniden CDU ile anlassinlar diye vermedi.
CDU'nun kücük parti olarak büyük koalisyona gitmesi büyük tepki görebilir.

Yesillerin isteklerini biraz törpülyerek trafik lambasi koalisyonu daha mantikli gibi duruyor. Oy kazanan 3 parti bunu böyle anlatabilir.

FDP, CDU'nun kardesi

Yesiller, SPD'nin kardesi bir yerde.

FAO99soVUA8j1NB

Tayyip tarzı bir liderle tanışmanız dileğiyle... :asd:
söder'da o potansiyel görüyordum ama olmuyor allahtan xd

yavrum fdp, oyum bosa gitmedi

büyük ihtimal spd-yesil-fdp görecegiz, baskanda olaf scholz olacak, maliye bakani Lindner, cevre bakani baerbock

Afd ve yeşillere başarılar dilerim

Grüne öyle abarti gelecek ve iklim üzeri konustuki, simdi gidip Jamaika Koalisyonuna girerlerse, bir sonraki secimde 5% zor alirlar.

Asiri sagcilari ve asiri solculari kimse istemiyor. Keza yesillerin yasaklari milleti korkutuyor benzin 2 euro falan olur diye. Bu mantikla bakarsak SPD-CDU-FDP -> Almanya koalisyonu büyük cogunlugu tatmin eder.

Yesillere oy verenler Laschet'le calissinlar diye vermedi.
SPD'ye oy verenler yeniden CDU ile anlassinlar diye vermedi.
CDU'nun kücük parti olarak büyük koalisyona gitmesi büyük tepki görebilir.

Yesillerin isteklerini biraz törpülyerek trafik lambasi koalisyonu daha mantikli gibi duruyor. Oy kazanan 3 parti bunu böyle anlatabilir.

FDP, CDU'nun kardesi

Yesiller, SPD'nin kardesi bir yerde.

FAO99soVUA8j1NB
Dedigin gibi CDU ile SPD hic bir sekilde koalisyona girmezler.

Trafik lambasi koalisyonuna FDP girmez bence. SPD ve yesillerin yaninda zayif halka olarak kalmak istemezler. FDPnin amaci CDU ile koalisyon olusturmak, bunu Lindner defalarca söyledi. Bunun icin de yesilleri ikna etmeleri lazim, ki bunu bir sekilde basaracaklarini düsünüyorum. Jamaika koalisyonu bekliyorum ben.

AFD başa gelsin hepimizi Türkiye'me postalasin, ordaki ırkçı Alamanci düşmanlari yobazlara bela olalim..

Grüne öyle abarti gelecek ve iklim üzeri konustuki, simdi gidip Jamaika Koalisyonuna girerlerse, bir sonraki secimde 5% zor alirlar.
Demin de parti liderlerin tartismalarini dinledim, CDU ve FDP tüm gücleriyle Jamaika icin bastiracak. Bence Grünenin bazi isteklerini yerine getirirlerse olabilir. En azindan trafik lambasi koalisyonundan daha olasi gibi geliyor bana.

Geri
Üst Alt