26 Eylül 2021 - Almanya Seçimini Yaptı

Demin de parti liderlerin tartismalarini dinledim, CDU ve FDP tüm gücleriyle Jamaika icin bastiracak. Bence Grünenin bazi isteklerini yerine getirirlerse olabilir. En azindan trafik lambasi koalisyonundan daha olasi gibi geliyor bana.
Toplumun beklentisi CDU disindaki partilerin koalisyon kurmasi. FDP'nin insiyatif alarak büyük abisinin gölgesinden kurtulmasi. Aksi taktirde %5-6 anca alirlar bir sonraki secimde.

Umarim öyle olur. Ben de artik iktidarda CDUyu istemiyorum. SPDye verdim zaten oyumu.
Ben normal sartlarda FDP'ye atiyorum ama bu secimde SPD'ye verdim. CDU'dan biktik artik.

Gayrimenkul fiyatlari son 20 yilin zirvesinde. Olacak is degil.

Yesillerin bu kadar gündemi belirleyip klima üzerinden tartisma yürütebilecegi aklima gelmezdi.

Resmen yesillerin istedigi seyler konusuldu cogunlukla.

resmi rakamlar sisteme girilmeye baslandi. 299 secim bölgesinden 103ü suan bitti ve sisteme islendi.

5526.JPG

140/299

spd.JPG

sosyal demokratlar ilk kez hristiyan birligi gecti totalde. fark 10 binden 15 bine cikti hatta simdi.

spd1.webp

secim bölgelerinin %83ü bitti.

Son düzenleme:
jumhk,.JPG

asiri sag ve sol kaybetti. muhafazakarlar kaybetti.

46.988 oy daha alabilselerdi %5 ile grup kurabileceklerdi. Linke'den SPD'ye giden emanet oylar Laschet'i koltuktan indirdi.

Son düzenleme:
Sosyal Demokratlar tokatlamış diyorlar

SM-G900FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
"%25'le kimsenin emanet oylalarla secim kazandim demeye hakki yok" diyenler olacaktir. Bireysel olarak kazanan kesinlikle Olaf Scholz oldu. Basbakan kim olmali diye sorulunca %40 falan aliyor kendisi.

Sosyal demokratlar %25'le yerinde saymaya devam ediyor. Uzun vadede muhafazakar sag partinin %40'dan %24'e düsmesi SPD'yi 1.parti yapti.

Trafik lambası koalisyonu mu?
:asd:

Partilerin renklerine göre isim taktıkları koalisyon çeşitleri.

Trafik lambası koalisyonu yani Kırmızı (SPD) Sarı (FDP) Yeşil (Yeşiller)

Jamaika koalisyonu yani Siyah (CDU) Sarı (FDP) Yeşil (Yeşiller)

Bir kaç tane kombinasyon daha var.

SPD - Grüne - FDP koalisyonu geliyor.

27340398-annalena-baerbock-und-olaf-scholz-schauen-zu-christian-linder-der-an-seiner-maske-herumhantiert-3q6b.jpg

Geri
Üst Alt