26 Eylül 2021 - Almanya Seçimini Yaptı

SPD - Grüne - FDP koalisyonu geliyor.

27340398-annalena-baerbock-und-olaf-scholz-schauen-zu-christian-linder-der-an-seiner-maske-herumhantiert-3q6b.jpg
En güzeli. Ben zaten CDU haric herşeye fitim.

Esrar yakında legal oluyor desene Murat. Yakarız bir iki tane, Kanada'da gibi.

Oyumu vermiştim. Kime söylemeyeceğim.

Almanya on altı yıl sonra ilk kez Angela Merkel'in aday olmadığı bir seçime gidiyor. 26 Eylül'de gerçekleşecek olan seçimlerde yaklaşık 700 bin Türkiye kökenli Alman vatandaşının da sandık başında olması bekleniyor.

Sağ blok

CDU/CSU: Hristiyan Demokrat Birliği

FDP: Hür Demokrat Parti

AFD: Almanya için Alternatif

Sol blok

SPD: Almanya Sosyal Demokrat Partisi

Grüne: Birlik 90/Yeşiller

Linke: Sol Parti

E__n_7xXMAEzE-s

Son anketlere göre koalisyon ihtimalleri:

Büyük koalisyon: SPD-CDU

Trafik lambası koalisyonu: SPD-GRÜNE-FDP

Sol koalisyon: SPD-GRÜNE-Linke

Jamaika: CDU-GRÜNE-FDP

Almanya koalisyonu: CDU-SPD-FDP

Kenya Koalisyonu: CDU-SPD-GRÜNE
FDP mi sağ blok?
Bari Orta Blok da yapsaydın.

Biraz Bilim ekleyelim.

Staat = Devlet
Markt = Pazar

279859-st-article620.webp

En güzeli. Ben zaten CDU haric herşeye fitim.

Esrar yakında legal oluyor desene Murat. Yakarız bir iki tane, Kanada'da gibi.

Oyumu vermiştim. Kime söylemeyeceğim.
1123.webp

Asiri sag
Asiri sol
Muhafazakarlar

Kaybetti

SPD+Grüne+FDP secimden %52 ile cikti ama yeni anketler bu 3ünü toplam 57-58 buluyor simdi.

Hükümet kurulduktan sonra gösterecekleri performans önemli.

Birinci is secilmekti. Ikinci is icraata gecmek.

Ekli dosyayı görüntüle 140746
Asiri sag
Asiri sol
Muhafazakarlar

Kaybetti

SPD+Grüne+FDP secimden %52 ile cikti ama yeni anketler bu 3ünü toplam 57-58 buluyor simdi.

Hükümet kurulduktan sonra gösterecekleri performans önemli.

Birinci is secilmekti. Ikinci is icraata gecmek.
Keşke FDP+Grüne yeterince sayı alsalardi.

Gerçek değişiklik ve devrim bunlar ile olur.

Sırf Digital konulara bakmak yeterli olur.
Güzelim Almanya da Telefon çekmiyor...heryerde Glasfaser yok vs vs... Vorratsdatenspeicherung...
Ben SPD den umidi biraktim.

En güzeli: Liberales Bürgertum
(Liberal burjuvazi)

Devlet karışmasın bana...gerisi Nafi.
________

TR de acaba nezaman Liberal/Modern Partiler gelecek? Gerçi TR'de burjuvazi kesimi okadar büyük değil.

FDP mi sağ blok?
Bari Orta Blok da yapsaydın.

Biraz Bilim ekleyelim.

Staat = Devlet
Markt = Pazar

Ekli dosyayı görüntüle 140745
Secimden önce hep CDU ile kafa olarak daha yakin olduklarini belirtiyordu. Simdi "Bizim CDU ile de belli basli konularda farkli fikirlerimiz var" diyor. Grafikte bu görülüyor zaten.

Parti lideri Lindner kendilerini simdi daha yüksek sesle merkez parti olarak tanimliyor (Bürgerliche Mitte)

Oy orani ciddi bir sekilde artmadigi icin artik partiyi CDU tabanindan bagimsiz olarak gercek anlamda dedigi gibi merkeze yerlestirmesi lazim. FDP eskiden hep zenginlerin partisi olarak lanse edilirdi.

Bunu becerirse parti tarihinin en yüksek oyunu alir bir sonraki secimde. Genclerin kolayca oy verdigi bir parti ve gencler CDU politikalarini benimsemiyor Almanya'da.

CDU+AFD+Linke ilk kez oy veren secmenlerden toplamda %24 anca oy alabildi. Secmen profili artik degisiyor.

erstwaehler-100~_t-1633017821840_v-16toX.jpg

O 1000 yılda bir gelir, İsa Hz. gibi.

Çok şanslısın...bize böyle birşey gelmez...Hitler sonrası bir 1000 yıl bekleriz güçlü bir Reis gelsin diye.
keşke gelsede almanyanın tüm devlete ait arsa,bina,fabrika herşeyi satıp kendine saraylar yaptırsa bütün herşeye ağır vergiler getirse...

Keşke FDP+Grüne yeterince sayı alsalardi.

Gerçek değişiklik ve devrim bunlar ile olur.

Sırf Digital konulara bakmak yeterli olur.
Güzelim Almanya da Telefon çekmiyor...heryerde Glasfaser yok vs vs... Vorratsdatenspeicherung...
Ben SPD den umidi biraktim.

En güzeli: Liberales Bürgertum
(Liberal burjuvazi)

Devlet karışmasın bana...gerisi Nafi.
________

TR de acaba nezaman Liberal/Modern Partiler gelecek? Gerçi TR'de burjuvazi kesimi okadar büyük değil.
Yesillerin agresif iklim politikalari mantikli olarak düsünürsek hic bir sekilde %100 uygulanamaz

SPD hala merkez sol parti olarak görünüyor ama onlarin notunu bu 3-4 yilda verecek millet.

Partinin basina gecirmedikleri adami basbakan adayi olarak cikardilar ve CDU'nun secimde rezil rüsva olmasiyla birlikte secimi kazandilar.

Bizim oturdugumuz dairede oturma odasindan mutfaga gecince baglanti kesiliyor hala. Mobil internet Almanya gibi bir büyük devlete yakismayacak kadar kötü dedigin gibi.

Yesilleri mahfeden Baerbock kendisi oldu.

Fdp yi costuran Lindner reyiz +krypto+ Hisse hypelari

Almanya yeşiller zihniyetindeki Herifleri seçtiği sürece çöküş dönemi hizlanarak devam edecektir...

Geri
Üst Alt