#26 Milot Rashica

Adı nasıl okunuyor

Raşiça mı
Raşitsa mı
Raşika mı

Yoksa bambaşka bir şekilde mi

Yanlis mi biliyorum yoksa Almanca'da zaten 'c' 'ts' diye okunmuyor mu.
Hem kelimeye hem de c harfininin kelime içinde aldığı yere bağlı, biraz karışık o işler ya.

Yani öyle sabit bir tanımlama yapmak zor. C harfini tek başına okuyunca "tse" gibi bir şey diyorlar evet. Ama c harfi Almanca kelimeleri içinde tek başına bulmak zor, illa ya "ch" veya "sch" olarak yer alır. Uzatıp konuyu sulandırmak istemiyorum ama.

*diger bir iki transfer haberi basliginda kendisine dair bir kac sey karalamis idim nacizane .
-oldukca memnun oldum alinmasina.

ilk donemlerinden bugune izlenimlerim ;
*mevkisel olarak birden fazla yerde oynar gerek gorulurse. kanatlar , +
santrafor olarak bile faydalana bilirsiniz. <=> santrafort ikili on alan kurgusunda.

hafizam yaniltmiyorsa - *vitesse scout etmisti kendisini... harika bir is yapmislardi o donem.
hollanda macerasi cok parlakti ~ ozellikle begendigim 2016 sezonu - asist olarak zirve yaptigi donem (12 yanilmiyorsam) - akabinde almanlarin_*bir *donem_*dogru_yetenek_bulma konusunda begendigim takimlarindan *werder kendisini aldiginda - bu secimi de *kendisi adina yine dogru bir hamle idi vitesse dolayli.
kulubun saha sonuclarindan bagimsiz. akabinde ada yapmasi onemli arti idi her ne sekilde sonuclanirsa sonuclansin. en basindan beri potansiyeli olan ,yetenegi ile cok dikkat ceken bir oyuncu idi ulkesi ve balkan geneli ozelinde.

*milli takim bazli - once arnavutluk akabinde kosova milli takiminda yer aldi - bu yil kosova ile performansini da ayri begenmistim. - resmi macta , 3-2 kazandiklari - ilk golde penalti aldi, 2.golu de *asist yaptigi versus kuzey irlanda macinda,sagda,sag icte, gizli santraforda,forvet arkasinda gibi gibi bolgelerde bulundu mac boyu.< ilginc olan ise, hemen hemen tum ayak bastigi bu bolgelerde takima pozitif nuanslar katti,,ikisi ustte yazdigim goller...

- ozel macta versus - *burkino faso maci -
bu macta da bireysel bazda takim adina yaptiklari dolayli... *433un sol kanat forvetinde yer almisti hafizam yaniltmiyorsa. *karsisinda levarkusenli sag kanat bek olarak *tapsoma(*bu oyuncu hem stoper hem her iki kanat bekte dogal olarak oynayabiliyor,versatile bir oyuncu) ve arisli stoper *yago oynadi (genelde dogal stoper ve kanat bek oynuyor) .
< = > * - milot bu macta 1 gol 2 asist yapti - *70lerin basinda oyundan alindi.

<<< bu macin bir kac gun sonrasinda bu sefer - versus isvicre deplasmaninda sahnede idi...
macta kosova ustte belirttigim son macta oldugu gibi 433 cikarken milot bu sefer on uclunun saginda yer aldi,,-karsisinda bu sefer ; *nice takiminda oynayan kanat bek *lotomba oynadi,,onun onunde *aek takimindan *zuber yer aldi...her ikisi de tempolu fizik kondisyon ,dripling vs dolayli versuslarda milot'un zorlanacagi turlerdi,, oyun aklini icgudusunu basit kullandigi ,mactaki attigi golde *ilk planda asisti dusundu ~top rakipten dondu hafif ilerleyip cepheden vurusu yapti defansa carpan top *gol oldu....
90 dakika sonunda mac 1-1 sona erdi.

cok yonlu bir tipoloji olarak goruyorum kendisini. klasik kanattan hibride mac ici evrilebilen ozgun sinif oyuncu turu...bunu misal *robben de gormustum izlerken. dripling yaparken ani durus ,hizlanis ve terse gidis ve veya ayni kurgunun sonu saglam hedefi bulan sutla sonuclanmasi gibi gibi ,,

bu arada sevgili renkdaslarim dan rica'm ; *dripling yaptigi ayakla topu tuttugu ayak ikilemine *ozellikle dikkat etmenizi oneririm. cok buyuk avantajdir futbol oyununda ozellikle bu tur tipolojilerde (kendisi,robben,riibery,vinicius vb,,) zaten benzer yonleri mevcut.

keza, kalcadan cikardigi sutlar ve ortalari ile bu yonden ise *sneijder'e benzetiyorum.

sevgili @Aras Şimşek in diger baslikta eklemis oldugu bir vidyo mevcut - oraya asagidaki yorumu da eklemistim.
<=>
eklemis oldugu vidyoyu izniyle buraya da eklemeyi uygun gordum ,mesajim da bahsini ettigim detay dolayli;

*vidyoyu eklemesi faydali olmustur diye dusunuyorum.

onceki mesajimda bahsini ettigim *robben vurgusu , kendisinin ekledigi vidyo da 3. ve 1. gollerde guzel bir ornek. velhasil ; nokta atisi cok dogru tipoloji profil genel potansiyeli ve kumasi ozelinde.
hibrid sentez bir yetenek. versatile yonu olan, oyun akli olan ,modern bir ornek oynadigi bolgeler ozelinde.
turlu formasyonlarda oynatabileceginiz, birden fazla yerde fayda alacaginiz ,milli takim banko oyuncusu.
gelir gelmez katki saglamaya baslar kanaatindeyim . ben umitliyim kendisinden, bildigim milot ligde cok ses getirir.

kulubumuze hos geldi - hep beraber basarili dolu dolu bir sezona imza atmamiz dilegiyle.

saygi ve selamlarimla

Geri
Üst Alt