#26 Semih Kaya (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #26 Semih Kaya

Semih´te büyük potansiyel var. Bülent Korkmaz´in gencligini az bucuk hatirliyorum da, aman Allahim. Bugün neler yapmazdik ki ona.

Semih´in partneri cok farkli özelliklerde olmali. Hem süratli hem lider olmali. Bu anlamda bi hata yaptik stoper konusunda.

Cok daha dogru tercihler yapilabilirdi. Ama Semih´in bu genc yasinda bir özgüveni, bir karakteri var. Iyi de oynuyor.

Semih bazı futbolcular gibi saklanmıyor devamlı mücadele içinde. Ne kadar mücadele edersen hata oranında o kadar yükselir. Milli mçata yanındaki Ömer Toprak Hollanda maçında kafa golü yememize sebep olan, Estonya maçında çalınmayan penaltı yapan rahat bir futbolcu, alman rahatlığı var üzeirnde futbol eğitimini orada aldığı için.

Semih'i çok beğeniyorum fakat eksi bir özelliği var yada umursamıyormu bilmiyorum top onu geçtimi geriye çok yavaş dönüyor, bırakıyor topu.

Semih'in hataları vardır olacaktır da.Tanıdığınız en üst stoperler Puyol,Ferdinand falan bile hata yapıyor.Normal bunlar.

Semih'in artısı genç.En azından Türkiye standartlarında genç ve minimum 10-12 senesi olan bir oyuncu.Kartalspor'dan bu güne gelişimi harika.Hazırlık maçı,Lig maçı derken artık Milli Takımlar seviyesine kadar geldi.Haftaya da Şampiyonlar Ligi macerası başlayacak.Ona şans verilmeli.Kafadan olmaz Semih'le,Cris-Dany başlayalım çok büyük haksızlık.Adam bizi geçen sene taşıdı.Şimdi en büyük fırsatını elinden almamalı,biraz da olsa güvenmeliyiz.Hele RVP ve Rooney gibi oyuncuları sakat rakibimiz karşısında.

Semih'in bir Pique,Vidic vs olduğunu iddia etmiyorum ama bırakın da Braga,Cluj stoperleri kadar oynasın grup aşamasında.

semih daha 16-17 yaşında arsenal antrenmanına davet edilen,yine inter ve liverpool tarafından takip edilen bi oyuncuydu.yani potansiyelli bi futbolcu semih.

ve biz henüz semihin potansiyelinin yarısını dahi görmedik.Semih atletizm yapmış biri. Okul takımında 5 yıl koşmuş,6 bölge birinciliği varmış ve 3 bin metre koşuyormuş.:D altyapıda sağbek oynamışlığı da varmış.

Semih'in hataları vardır olacaktır da.Tanıdığınız en üst stoperler Puyol,Ferdinand falan bile hata yapıyor.Normal bunlar.

Semih'in artısı genç.En azından Türkiye standartlarında genç ve minimum 10-12 senesi olan bir oyuncu.Kartalspor'dan bu güne gelişimi harika.Hazırlık maçı,Lig maçı derken artık Milli Takımlar seviyesine kadar geldi.Haftaya da Şampiyonlar Ligi macerası başlayacak.Ona şans verilmeli.Kafadan olmaz Semih'le,Cris-Dany başlayalım çok büyük haksızlık.Adam bizi geçen sene taşıdı.Şimdi en büyük fırsatını elinden almamalı,biraz da olsa güvenmeliyiz.Hele RVP ve Rooney gibi oyuncuları sakat rakibimiz karşısında.

Semih'in bir Pique,Vidic vs olduğunu iddia etmiyorum ama bırakın da Braga,Cluj stoperleri kadar oynasın grup aşamasında.

Suanda Semih ismini.. Tahtaya, Dany'dende, Cristen once yazmali hoca tahtaya..

1. Cris yavas oyuncu.. yanina hizli adam sart.. ha Dany daha hizli diyenler olacaktir.. Dany - Cris oynasin..

Dany daha yeni geldi.. bugun Sampiyonlar Liginde isek.. bunda Semihin payida var.. ve bu yuzden ben Crisi oynatana kadar.. Dany - Semih tercih eder.. Cris'i yedeklerim.. gelecegimiz Cris degil.. Semih-Dany olacak hatirlatirim.. gunu kurtarmaya degil gelecegi kurtarmaya bakacaksin..

Cris hata yaparsa kimseye bi faydasi olmaz, tesellimiz olmaz.. ama Semih hata yapsa, tecrubelenecek.. daha genc diye biliriz.. alt yapimizdan diyebiliriz..

Cris nekadarda tecrubeli olursa olsun, benim gozumde Semihte tecrubelidir.. gecen sene 6 derbi maci, milli maclar.. onun disinda hazirlik maclarinda italyan takimlarina karsi vs.. ben inanmiyorumki Semih bu takimlara karsi siritacak.. Dany - Semih ikilsi iyidir.. Cris yedek olarak oturtulmak icin aldindi zaten, seneyede yollanacak/yollar ayrilcak.. cunku 25 mac yaptirmiycak elinden geldigince teknik ekip.. gerek kalmadikca yani..

Semih yasina gore elit bir kesici ama yanina kesinlikle bir supurucu almak gerekirdi. Rigobert Song gibi rakibe yapisacak, rakiple depar atacak, seken toplari temizleyecek biri. Dany belli basli ozellikleri barindiriyor. Belki tam anlamiyla takima uyum saglayinca o supurucu Dany olur. Yinede Toure'ye ne yapip edip imzayi attirmaliydik. Semih-Toure ile Turk futbolunun, tarihinin en iyi ikilisini izlemesi yuksek ihtimaldi.

Semih´in partneri illa öyle hizli, atletik biri olmasi gerek degil. Bence Ujfa tarz bi stoper en uygun partnerdir Semih icin. Semih süpürücü olarak, partner´i de toplayici olarak oynamasi lazim bence.

Scout ekibi bi arastirsin, Seria A´da o tarz oyuncular vardir kesin. Inter Mailand´da kiralik olarak oynayan Matias Silveste öyle bi oyuncudur mesela.

Semih'in yanına süpürücü lazım süpürücü demek birebir mücadele eden, agresif, savaşçı stoper demek değil.

Semih'in yanına süpürücü lazım süpürücü demek birebir mücadele eden, agresif, savaşçı stoper demek değil.

Semih zaaten öyle biri. Rakip geldiginde direkmen üstüne saldiran, hava toplarinda her zaman orta sahalarda bulunan biri.

Semih´in yanina nerde duracagini, dar alanda toplari olumlu kullanan biri oynasa daha iyi olurdu bence. Toplayici iste. Ondan bazi maclarda " Ujfa bugün birsey yapmadi, herseyi Semih yapti " felan yazildi buralarda. Ujfa´nin kademe anlayisi cok iyidi, Semih´in kademe anlayisi kosarken iyi, ama durdugu yerden o hamleleri yapamiyor. Neill´de o hamleleri iyi yapiyordu. Song o hamlelerin babasidi zaaten.

-eksileri hücümda kafa atamıyo defansta kafa vuramıyor yani duran toplarda etkisiz. kolay çalım yiyor, zaman zaman kademe hatarıda var. Artıları ilk temaslarda fena değil, topu rahat oyuna sokabiliyor ama eğer ileriye yatırım yapıyorsak oynaması gerekli ama potansiyeli çok yüksek degil bence çalışmak ve azim yeteneği her zaman geçer o yüzden çalışırsa çok iyi olacaktır.

-eksileri hücümda kafa atamıyo defansta kafa vuramıyor yani duran toplarda etkisiz. kolay çalım yiyor, zaman zaman kademe hatarıda var. Artıları ilk temaslarda fena değil, topu rahat oyuna sokabiliyor ama eğer ileriye yatırım yapıyorsak oynaması gerekli ama potansiyeli çok yüksek degil bence çalışmak ve azim yeteneği her zaman geçer o yüzden çalışırsa çok iyi olacaktır.

ne diyon aga

Amuda kalkıpta defans yapmasını bekliyecek değiliz, her şeyi dört dötlüğe yakın defans oyuncusu zaten Barça da Real de, United ta oynuyor ki onlarda hata yapıyor.

Futbol nedir, bilir misin kardeş? Yok yani, bilmiyorsan bir tavsiyede bulunayım.. Galatasaray'da genç bir stoper top koşturuyor, ismi Semih Kaya. İlk olarak O'nu izlemeye başla, sonra yavaş yavaş öğrenirsin

Futbol nedir, bilir misin kardeş? Yok yani, bilmiyorsan bir tavsiyede bulunayım.. Galatasaray'da genç bir stoper top koşturuyor, ismi Semih Kaya. İlk olarak O'nu izlemeye başla, sonra yavaş yavaş öğrenirsin

senden daha bildiğim kesin futbol pozisyon oyunudur bunun yanında yetenek gerekir yetenekte yetmez azim ve çalışmak gerekir, sen bu semih kayaya oldu diyorsan zaten bilmediğin ortaya çıkıyor ki semih kaya kötü demedim eksileri yazdım çalışırsa neden olmasın dedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt