- 11 Aralık 2009
- 18.422
- 11.193
- 1.998
dediklerine katılmıyorum ..kendimden örnek vereyim ..94 kiloydum ...baktım göbek aldı başını gidiyor nefes kesilmeleri başladı oturdum düşündüm..bu böyle olmaz dedim. başladım diyete ...tek oturuşta iki ekmeğe of demeyen ben günde yarım ekmez yemez oldum ..sonra işi daha sıktım haftada iki kez olimpik havuzda yüzmeye bir gün de 3,5 km koşusuna başladım ..ilk zamanlar kalbim patlayacak yığılıp öleceğim dedim ama günler zorlukla geçiyordu kilom git gide düşüyordu sonra dağ yürüyüşlerine de başladım ..ancak bacaklarım çok güçsüzdü. squat yapmaya başladım sonra ağırlıkla squat yapmaya başladım . havuzda 1,5 saat sürekli yüzmeye başladım . 20 dakikada 3,5 km koşmaya başladım .tek tırmanışta dinlenmeden 300 metre tırmanmaya başladım . bacaklarım squatla kas belirgin hale geldi. kilom 2 ayın sonunda 79'a indi.
evet bu dediklerimin hepsi doğrudur. kendime inanamadım bu ben miyim dedim ...
ben ki sporla alakası olmayan adam bunları yapıyorsa profesyonel futbolcu bu kadar sene bu işle uğraşıyorsa nasıl kendini geliştirmez nasıl güçlenmez nasıl böyle rezil olur anlamıyorum ...
Mesajımın diğer bölümünde üst düzey yarışmacılıkta tutunabilmenin zorluğundan bahsettim; Semih' in antrenmanlarda gayet özverili bir futbolcu olduğu söylenir, karakteri de hep övülür; aksine bir bilgi olmadan ''Çalışsa şöyle böyle olurdu'' demenin ezbere laflar olduğu kanaatimi belirttim...Ben de beş ayda hem sigarayı bırakmış hem de 99 kilodan 78 kiloya inmiştim 8 yıl önce; kendimi inanılmaz zinde hissediyordum ancak bu gibi örnekler bahsettiğim seviyeyle birebir örtüşmüyor...
Ayrıca Semih çok güçsüz de değil, esas problemi denge konusunda yaşıyor. Atletizm kökenli oluşundan mıdır, yoksa ona rağmen mi demek gerekir bilemedim; sürekli yerlere yeksan olmasının değişik koşu stiline bağlı olabileceğini de düşünmüşümdür hep?...