#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dediklerine katılmıyorum ..kendimden örnek vereyim ..94 kiloydum ...baktım göbek aldı başını gidiyor nefes kesilmeleri başladı oturdum düşündüm..bu böyle olmaz dedim. başladım diyete ...tek oturuşta iki ekmeğe of demeyen ben günde yarım ekmez yemez oldum ..sonra işi daha sıktım haftada iki kez olimpik havuzda yüzmeye bir gün de 3,5 km koşusuna başladım ..ilk zamanlar kalbim patlayacak yığılıp öleceğim dedim ama günler zorlukla geçiyordu kilom git gide düşüyordu sonra dağ yürüyüşlerine de başladım ..ancak bacaklarım çok güçsüzdü. squat yapmaya başladım sonra ağırlıkla squat yapmaya başladım . havuzda 1,5 saat sürekli yüzmeye başladım . 20 dakikada 3,5 km koşmaya başladım .tek tırmanışta dinlenmeden 300 metre tırmanmaya başladım . bacaklarım squatla kas belirgin hale geldi. kilom 2 ayın sonunda 79'a indi.
evet bu dediklerimin hepsi doğrudur. kendime inanamadım bu ben miyim dedim ...
ben ki sporla alakası olmayan adam bunları yapıyorsa profesyonel futbolcu bu kadar sene bu işle uğraşıyorsa nasıl kendini geliştirmez nasıl güçlenmez nasıl böyle rezil olur anlamıyorum ...

Mesajımın diğer bölümünde üst düzey yarışmacılıkta tutunabilmenin zorluğundan bahsettim; Semih' in antrenmanlarda gayet özverili bir futbolcu olduğu söylenir, karakteri de hep övülür; aksine bir bilgi olmadan ''Çalışsa şöyle böyle olurdu'' demenin ezbere laflar olduğu kanaatimi belirttim...Ben de beş ayda hem sigarayı bırakmış hem de 99 kilodan 78 kiloya inmiştim 8 yıl önce; kendimi inanılmaz zinde hissediyordum ancak bu gibi örnekler bahsettiğim seviyeyle birebir örtüşmüyor...

Ayrıca Semih çok güçsüz de değil, esas problemi denge konusunda yaşıyor. Atletizm kökenli oluşundan mıdır, yoksa ona rağmen mi demek gerekir bilemedim; sürekli yerlere yeksan olmasının değişik koşu stiline bağlı olabileceğini de düşünmüşümdür hep?...

Bizi de milli takımı da defalarca kez yaktı.Bunun adı amatörlük.Altyapımızın ne kadar rezil olduğunun diğer bir kanıtı.Yoksa fiziksel özellikleri itibari ile aranan bir stoper.

Emre'de bunun ekürisi. Doğal yetenek ama yine altyapı eksikliğinden sahada ne zaman ne yapacağını bilmiyor.

adem çakar istatistik koyacaktı ne oldu :D

Bir sayfa geriye gidersen görürsün...

Semih milli takımda 1 tane hata yaptı dedin ya valla helal olsun...

Birde klasikleşen chedjouya bağlama olayı var.

Ya şu chedjouya hala laf ediosunuz da semihe toz kondurmuyorsunuz ya valla taş olacaksınız..

Semih kaya eğer zeki oyuncuysa Sabri de dünyanın en iyi orta kesen oyuncusu .

Ya hocam en azından bunu söyleme zeki dediğin adam yıllar geçti yıllar daha hala yanlardan gelen ortalarda topun kesinlikle kafayla ceza yayına göbeğe indirilmeyeceğini bilir.

Bunu daha kulüpten içeri ilk adımını attıgın anda söylerler çocukken .

Ama ne hikmetse o zeki semih yıllar geçti öğrenemedi...

Neyse uzatmayacam.

Semihi övüyorsan beğeniyorsan biz seninle orta noktada buluşamayız.

Bireysel hatalardan bahsettin, ve bunlari takimda en cok yapan oyuncu Chedjou. Klassik afrikali bir oyuncu olarak, savunmada konsantrasyon hatalari cok oluyor. Ben Chedjou´ya laf etmedim, stoperler icin hata yapmanin normal oldugunu söyledim ve tabiki tek kisas bu degil. Paylastigim istatitiklerde, bireysel katkilari da var takimin stoperlerin. Evet kimse anlamiyor futboldan, Mancini de anlamiyor, bilmem kim de anlamiyor, rakamlar da tabi Türkiye gibi Ülke´ye gerekmez. Anlik karar vermek ile meshur bir milletin, eye testi yetecektir ne de olsa.

4 senelik istatistik paylastim, Semih oynayinca takim ortalama 10 gol az yemis her sezon, hemde son 4 senelik periyotta. Futbolda iyi bir defansif performansi daha net ortaya koymanin imkani yoktur.

Galatasaray üc yildir birde Sneijder, Burak ve X ile oynuyor. Su an ise Yasin, Podolski, Burak, ve Sneijder ile 4 oyuncu, buna ragmen takim ileride top tutamiyor özellik ile deplasman maclarinda, ve ileriye giden bir cok top direk geri dönüyor. Ne ileride pres yapiyorlar, ne de savunmaya katki veriyorlar. Birde merkezde iki tane yumusak orta saha..

Galatasaray´da stopere istedigin gibi kur, bu kosullarda stoperlerin siritmama imkani yok zaten.

Adam haftalardır bağırıyordu ben kötüyüm beni oynatma diye. Başımızı yakacağı belliydi onu göremeyen hocaya sormak lazım.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elimde yetkim olsa tüm transfer bütçesini forvet ve defansa yatırırdım yerli bir tane evlat savunmacı ve forveti floryadan içeri sokmazdım !! sağ bek iki stoper sol bek önlerinde de iyi bir defansif orta saha !! gömerdim 20 milyon Euro bütçeyi buraya !! birde dev kafa toplarına hakim top tutan bir forvet alırdım !!! diğer oynayan oyuncular sabri mi olur emre çolak mı olur jem pol belmondo mu olur beni ilgilendirmezdi !!

stoper falan değil,Galatasarayı soyan yerli çetenin altyapı evlatlarından birisi , bu çete her daim Galatasarayı soymak için bu tip oyuncuları klüp içinde tutmak için elinden geleni yapar ve bu çetenin ağababası ise tarator denen adamdır bu adam Galatasarayın güçlenmesini asla istemez,her daim zayıf ve kendine muhtaç olmasını ister... sadece semih değil ,yerli çete ve tarator floryaya adım atamayacak şekilde kovulmalıdır.

hic unutmam
gecen sene playstation turkiye facebook sayfasi deplasmandaki dortmund macini dogru tahmin edene oyun hediye edecegini yazmişti bende oylesine dortmund 3 1 alir dedim. ama tesadufe bakin ki bu arkadasin son dakikalara dogru mac 3 1 ken kendi kalesine attigi gol yuzunden hem oyun yalan oldu hem de yine 4 golle yenildik

Bir sayfa geriye gidersen görürsün...

Yapacağın kapsamlı istatistik araştırması bu muydu? adem ben senin kadar futbola sığ yaklaşan bir adam görmedim.

Bu sitede yapılan karşılaştırmaya göre semih bazı istatistiklerde ramosdanda iyi :D

Futbolu bu kadar sığ değerlendirirsen herkes herkesden iyi olabilir futbolda çok küçük farklılıklar çok büyük farklar yaratır.

Semihin kademe alamayışı yada tutması gereken adamı tutamaması yüzünden takımın yediği gollerin haddi hesabı yok ve tabi bunları istatistiklere ekleyende yok.

Gülümse çekiyorum ....

İlk golde topu taca atmayıp, kaptırıp gol yenilmesine sebep olması amatör liglerdeki bir oyuncunun yapacağı cinsten bir hata. Rakibin basacağı belli, CL'de Züper Lig gibi her düşene faul çalan hakemler de yok efendi omzunu koyup faul alacağını falan düşündü herhalde.

Yapacağın kapsamlı istatistik araştırması bu muydu? adem ben senin kadar futbola sığ yaklaşan bir adam görmedim.

Bu sitede yapılan karşılaştırmaya göre semih bazı istatistiklerde ramosdanda iyi :D

Futbolu bu kadar sığ değerlendirirsen herkes herkesden iyi olabilir futbolda çok küçük farklılıklar çok büyük farklar yaratır.

Semihin kademe alamayışı yada tutması gereken adamı tutamaması yüzünden takımın yediği gollerin haddi hesabı yok ve tabi bunları istatistiklere ekleyende yok.

Cok kapsamli bir analiz yapmak istemedim, ama cesitli istatistiksel veriler sundum orada ve 4 yillik bir süreci kattim icine. Benim anlayisim sig degil, istatistikleri okumayi bilmek lazim. Ramos misal olarak La Liga´da oynuyor, iki tane farkli ligde oynayan oyuncuyu kiyaslamak saglikli olmaz. Hele hele bir lig seviye olarak cok daha kaliteli ise. Semih´i performansi ile ancak ayni ligde olan ouncular ile kiyaslarsin.

Istatistiklerin güzelligi ön yargidan, ve subjektiviteden uzak olmalari, herkes istedigi gibi alip degerlendirebilir ve kendi yorumunu katar. Ben Semih´in Galatasaray´da takimin en önemli oyuncularindan oldugunu kanitlayacak bir cok istatistik bulurum, ama eger Semih anlatildigi kadar kötü ise, sen, yada senin gibi düsünenler, ayni sekilde belirli istatistikler bulup, bana tersini sunabilirler.

Boldladigim kisimi aciklayan bir istatistik, paylastigim verilerde mevcut. Eger Semih dedigin gibi devamli kademe hatalarindan dolayi gol yedirdiyse takima, 4 sene boyunca Semih ile takimin daha az gol yedigi gercek olmamasi gerekirdi. 4 sene boyunca, Semih ile Galatasaray ortalama 10 gol daha az yemis... Yani burada 0.2, yada 0.5 gibi kücük bir rakam mevcut degil, oldukca extreme bir rakam mevcut.

Semih dinlenmesi gerekiyor su an, yada tamamen kesilsin, ama sonra ? Ne olacagini sana taraftar profilini bildigim icin anlatabilirim. Bu taraftar ilk Chedjou´yu linc eder,bir hafta, sabreder, iki hafta sabreder sonra Denayer ile devam eder.

Türk taraftarlar sabir diye birsey bilmezler, hataya tahamülleri yoktur. Bu özellik ile Türk hoca, ve türk oyuncularda üc kat fazladir, ama bu yabanci oyuncularda tahammüllü olduklari anlamina gelmez tabi, onlarin kredileri sadece daha fazladir. Ama oda iki hafta, üc hafta sürer ki, bu verdigim süreler, türk taraftarlari icin dev bir süredir...

Son düzenleme:
Milli takıma alınmamış, hamzanın içinde patlamıştır bu ama olan galatasaraya oldu

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim maçları izlerken en çok kime küfür ediyorum diye bir düşündüm de en çok Semih'e ediyorum sanırım. Sürekli birisi arkasından ittirmiş gibi düşmesini geçtim, adam sürekli kaleciye geri pas veriyor. Ayağına top geldiğinde ilk tercihi kesinlikle kaleciye geri pas. Bu kadar zavallılık olamaz..

Cok kapsamli bir analiz yapmak istemedim, ama cesitli istatistiksel veriler sundum orada ve 4 yillik bir süreci kattim icine. Benim anlayisim sig degil, istatistikleri okumayi bilmek lazim. Ramos misal olarak La Liga´da oynuyor, iki tane farkli ligde oynayan oyuncuyu kiyaslamak saglikli olmaz. Hele hele bir lig seviye olarak cok daha kaliteli ise. Semih´i performansi ile ancak ayni ligde olan ouncular ile kiyaslarsin.

Istatistiklerin güzelligi ön yargidan, ve subjektiviteden uzak olmalari, herkes istedigi gibi alip degerlendirebilir ve kendi yorumunu katar. Ben Semih´in Galatasaray´da takimin en önemli oyuncularindan oldugunu kanitlayacak bir cok istatistik bulurum, ama eger Semih anlatildigi kadar kötü ise, sen, yada senin gibi düsünenler, ayni sekilde belirli istatistikler bulup, bana tersini sunabilirler.

Boldladigim kisimi aciklayan bir istatistik, paylastigim verilerde mevcut. Eger Semih dedigin gibi devamli kademe hatalarindan dolayi gol yedirdiyse takima, 4 sene boyunca Semih ile takimin daha az gol yedigi gercek olmamasi gerekirdi. 4 sene boyunca, Semih ile Galatasaray ortalama 10 gol daha az yemis... Yani burada 0.2, yada 0.5 gibi kücük bir rakam mevcut degil, oldukca extreme bir rakam mevcut.

Semih dinlenmesi gerekiyor su an, yada tamamen kesilsin, ama sonra ? Ne olacagini sana taraftar profilini bildigim icin anlatabilirim. Bu taraftar ilk Chedjou´yu linc eder,bir hafta, sabreder, iki hafta sabreder sonra Denayer ile devam eder.

Türk taraftarlar sabir diye birsey bilmezler, hataya tahamülleri yoktur. Bu özellik ile Türk hoca, ve türk oyuncularda üc kat fazladir, ama bu yabanci oyuncularda tahammüllü olduklari anlamina gelmez tabi, onlarin kredileri sadece daha fazladir. Ama oda iki hafta, üc hafta sürer ki, bu verdigim süreler, türk taraftarlari icin dev bir süredir...

Adem sen kime neyi anlatıyorsun ve hala anlamıyorsun mevzu aldığı para ve verdiği katkı meselesi hala bunu anlamakta zorluk çekiyorsun.

Benim belirttiğim bir noktanın üstünü çizmişsin istatistiklerde mevcut demişsin adam olması gerektiği yerde olmadığı için zaten kademe alamıyor ve kademe hatası olarak istatistiğe yansımasını bekleyemezsin çünkü pozisyonun içinde değil sanırım anlatabilmişimdir.

Böyle oyuncular gidip antepte yada akhisarda gönül rahatlığı ile oynayabilirler ama galatasarayda asla.O yüzden bizim defansımızdaki adamı konyanın defansı ilede kıyaslamayı bırak.

Semih'i amatör takımda bile oynatan olmaz ne antep akhisarından bahsediyorsunuz ,,
ayağı kazma olabilir , kasap olabilir ,, yer tutmasını kademe yapmasını bilemeyebilir , hava toplarına çıkmasınıda bilemeyebilir ama tüm bunlara rağmen gider anadoluda uzun yıllar oynar ama Semih gibi ezik bir karaktersizi torpilin olmadığı hiçbir yerde oynatmazlar ,,
İstatistiklere ise gülemiyorum bile maçları seyretmesek kimin ne halt olduğunu görmesek inanacağız da o kadar keriz salakta kuş beyinlide değiliz ,,
Galatasaray tarihinden kazma kabiliyetsiz yeteneksiz çok stoper geldi geçti ama hiçbiri takımda barındırılmadı en kısa zamanda şutlandı , Galatasaray tarihinde ezik büzük sümsük bir stoper hiç olmamıştı üstelik bunlara rağmen hala korunan hala savunulan hala doğru düzgün eleştirilmeyen biri ,,

Aksam hamzo tahtaya ilk olarak semihin adını yazar sonra etrafını doldurur.

burda çoğu kişinin aşık olduğu manciniye en çok beğendiğin türk futbolcu denince semih kaya demişti..
devre arasında bir iyilik yapıp transfer etse de kurtulsak semihten hiç bir daim beğenmedim en iyi denilen zamanlarında en kötü diye ısrar ettim alt yapı torpillisi gelmiş geçmiş en kötü en sümsük stoperimiz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt