#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #26 Semih Kaya

gelissin diyonuzda adam anca avrupada oynarsa gelisir bizim ligde uzerine koyamaz cunku fazla bisey yapmiyo bizim defans zaten mac basi 3-5 top geliyo biri ikisi gol oluyo.

o saydiginiz yabanci gencler hep tempolu ligde oynuyolar. mesela dunku realin oyununa bakin ne kadar guzel atak yapiyolar. iste diger ligdeki oyun stilleri hep boyle ligde oynasa bile adam alisiyo buna. ama dun bizimkiler ne oldugunu anlayamadilar bile.

ingilterede oynayan bi oyuncunun clye gitmesine gerek yok ligdeki rakiplerinin yarisi cl takimlari zaten bide bize bak karabuk elazig ordu ile gazozuna maclar. ondada rakibin it gibi kapaniyor. turk futbolunun gelismesi icin once takimlarin gomulme olayini unutup futbol oynamayi ogrenmesi gerekir

gelissin diyonuzda adam anca avrupada oynarsa gelisir bizim ligde uzerine koyamaz cunku fazla bisey yapmiyo bizim defans zaten mac basi 3-5 top geliyo biri ikisi gol oluyo.

o saydiginiz yabanci gencler hep tempolu ligde oynuyolar. mesela dunku realin oyununa bakin ne kadar guzel atak yapiyolar. iste diger ligdeki oyun stilleri hep boyle ligde oynasa bile adam alisiyo buna. ama dun bizimkiler ne oldugunu anlayamadilar bile.

ingilterede oynayan bi oyuncunun clye gitmesine gerek yok ligdeki rakiplerinin yarisi cl takimlari zaten bide bize bak karabuk elazig ordu ile gazozuna maclar. ondada rakibin it gibi kapaniyor. turk futbolunun gelismesi icin once takimlarin gomulme olayini unutup futbol oynamayi ogrenmesi gerekir

Bülent Korkmaz-Ergün Pembe-Hakan Şükür-Hakan Ünsal-Arif-Arda-Emre Belezoğlu Avrupa'da oynayarak mı geliştiler ?

Bir insanın içinde olacak gelişime açık olmak..

fizik olarak çok zayıf, bir stoperin daha güçlü olması lazım.

aslında real le oynamak bizim için şans, semih i varane yle kıyaslıyoruz.

kendini geliştirmeli mi, kesinlikle.güveniyorum ben semih e.

dün de yazdım hala aynı fikirdeyim

semih > bekir, egemen, serdar vs.

Açıkçası Dany yerine değil Semihin yerine seneye birini bulmak gerekiyor. Ama yabancı kısıtlaması yüzünden olmayacak gibi. Defans oyuncuları için tecrübe önemli bir kriter. Oyuncular oynayarak tecrübe kazanır. Yukarıda arkadaşların belirttiği gibi Lig'de Elazığla Akhisarla Kayseriyle gazozuna maç yapıyoruz. Şimdi bu ortamda Semih nasıl kendini geliştirecek ? Geçen sene Ujfa hem onu yetiştiriyordu hemde eksiklerini kapatıyordu. Eğer seneye bir oyuncu alınacaksa bu bölgeye tecrübeli bir Stoper olmalı.

Dün bu saatlerde maçtan önce bunu söyledim çok laf işittim ama gerçek bu. Bizim çocuğumuz altyapıdan geldi aslanım diyerek eleştirmediğimiz sürece türk futbolcusu gelişmez böyle kalır. Genç semihler aydınlar emre çolaklar sabriler dolar ortalıkda.Ardayı eleştiriden boğduk şimdi ispanyada...

Semih 19 yaşına göre iyiydi ama şimdi giderek bekir oluyo ve biz hala görmüyoruz altyapıdan geldi diye..Schalkede Matip 20 yaşında Hövedes 23 yaşında ve kaptan Draxler 19 holtby 19... Y

eteneğini geliştirmezsen sıradan stoper olmaya mahkumsun semih.bak türk futbolu sönüp giden stoperlerle dolu ilhan eker can arat ersan gülüm....

Dikkat et danyden örnek al sürekli koy üstüne yerli olmak yabancı sınırlamasının olması rahatlatmasın seni.. Gökhan gönül gelene kadar sabri milli takımın sağ bekiydi çünkü yerli sağ bek yoktu tabi buda onu rahatlattı sonuç ortada..

Dikkat et aslan parçası daha kuvvetli sıçramalar daha iyi topla çıkış kaleye pasların sayısının azalması daha iyi kademe vs vs sana çok güveniyor seni seviyoruz desteklerimiz hep senle.......

Renktaş bu maç Semihe ağır geldi... Ama dediğin gibi üstüne koymakta güçlük çekiyor..2 sene önceki haliyle aynı... Fakat Varane gibi genç yaşında bu kadar iyi stoper dünyada çok az yetişir birçok kişi onu örnek göstermiş.. Ben hala umutluyum Semih'ten sadece ve sadece ona yol gösterecek biri lazım yanına... Eksiklerini bir an önce kapatırsa o da Dünyadaki önemli stoperlerden olabilir..

genel olarak bu sezon pek iyi geçmedi semih açısından bende semihten umutluyum hemen yerden yere vurmamak lazım ama şuda bi gerçek ki önümüzdeki sezon semih için hayati bi sezon olacak zira bu sezonki gibi oynarsa daha fazla şans bulamaz

Dany'e dün hayran kaldım ama Semih'in gelişmesini Dany ile yan yana oynatarak bekleyemeyiz. Tarz ve pozisyon bilgisi olarak hemen hemen aynı stoperler. Eğer gelecekte Bülent Korkmaz olma adayı bir Semih bekliyorsak yanına öğretmenini bulmak lazım. Semih'in bu sekilde gelişemeyeceği ortadayken ona camur atmaya hakkımız yok bence. Van Persie'yi tutarken yere göre sığdıramadığımız adamı 2 günde harcıyoruz. Hemde cok cabuk harcıyoruz.

Semih konusundaki yorumlar Burak Yılmaz konusundaki yorumların değişimiyle tamamen ters. Burak beğenilmezdi, nefret ederlerdi, sonra dediler ben zaten diyordum bu adam iyi oyuncu. Ardından geçen seneden itibaren Semih'i övdüler, laf söyletmeyiz dediler, bugün gelinen sonuç, Semih ile olmaz, olduğu yerde sayıyor vs. Dany'i de aynı adamlar defanstan saymıyordu şimdi gelmişler " Dünya klasmanında " stoper olduğunu söylüyorlar. Demek maçları adam gibi izlemiyorsunuz veya maç izlemekten ziyade haklı olma çabası içindesiniz. Ego tatmin yeri olarak görüyorsanız forumu veya Galatasaray'ı eleştirel yaklaşmak bir katkı sağlıyorsa size, aynen devam edin. Biz bu adamlar sayesinde buradayız, hiç birinizin yüreği yetmez buna. Şöyle koyversek 100 bin kişinin önüne kendinizi sakatlarsınız, direğe vurursunuz kafanızı fln. Karşında Ronaldo var ahali. Yok kademeye girecekmiş, yok Eboue yanlış koşmuş. Koşmuştur. Diğer maçlarda yaptıklarını hatırlamayın, bizim için şuan Yarı final planı olmasada buralara gelmiş olmanın keyfini sürün. Hedefte çeyrek final başarıydı, gerisi sadece keyif ve tecrübe kazanma. Bu sene burada oynadık, seneye görün bakalım aynı mı olacaz Real Madrid'e karşı. Satın takımı olsun bitsin.

Semih' in gelişimine devam etmesini istiyorsak yanına top class bir stoper almamız şart oğlu şart.

Dany her ne kadar dün çok iyi oynasa da, bu oyunu sezon geneline yayamıyor.

Bülent Korkmaz-Ergün Pembe-Hakan Şükür-Hakan Ünsal-Arif-Arda-Emre Belezoğlu Avrupa'da oynayarak mı geliştiler ?

Bir insanın içinde olacak gelişime açık olmak..

Nerde oynayarak gelişti? Şampiyonlar liginde kaç maç oynadıktan sonra Milan'ı yenerek son 10 dk ancak 3. olabildik. Kaçıncı kez katılmıştık o zaman? Kaç yıl da edindiler o tecrübeyi? Kariyerlerinin sonunda ancak o düzeye gelmediler mi? Bir de önemli birşey söylüyomuş gibi yazmış, savunuyosun.

Ne yazık ki Dany Semihten daha çok güven veriyor bana bu aralar :(

Semih ilk piyasaya ciktiginda ne ise suan hala ayni seviyede. Kulup ve milli takim bazinda onca Avrupa maci oynadigi halde hic bir gelisim saglayamadi. Ilk zamanlar da bu hatalari yapiyordu, ama kaale almiyordu genelimiz genc diye. Kendine bu yaz ciddi anlamda ceki duzen vermeli. Kendisine guvenimiz tam ama cok calismasi lazim.

Semih'te SATO'cuğumun dediği gibi oyun klası gelişmez artık gelişmeyecekte.

Türkiye ligi için ideal stoper çünkü tek hamlelik devamında pozisyon alamıyor.

Türkiye liginde ki bir çok forvet de tek hamlelik olduğundan sıkıntı olmuyor ama Avrupa'dakiler affetmez.

Affetmedi de nitekim :)

Semih tek hamlelik adam değil, pozisyon almada sorunları var. Fiziğini geliştiremedi. Bir stopere göre çok fazla yere düşüyor. Boyu stoper için nispeten kısa olduğu için fiziği gerekenden daha yüksek olması gerek. Gökhan Zan girdikten sonra birebir mücadeleler ve hava toplarında çok daha rahattık. Gökhan'ın ligde oynadığı maçlarda da bu rahatlığı görmüştüm ben zaten yazmıştım da G.Zan başlığına. Semih'in en kısa zamanda yapması gereken fiziğini güçlendirmeye çalışmak olmalı. Pozisyon alma becerisi zamanla gelişecektir.

bencede tek hamlelik adam degil semih ama pozisyon almasi vasat. hava toplarindada kötü oldugundan degil. iyi pozisyon almamasindan kaynaklaniyor. bunlara çalişacaksin. defansimiz az hava toplarinda etkili olsa 2. ve 3. golleri yemezdik. defansimizin zaafida bu

Semih tek hamlelik adam değil, pozisyon almada sorunları var. Fiziğini geliştiremedi. Bir stopere göre çok fazla yere düşüyor. Boyu stoper için nispeten kısa olduğu için fiziği gerekenden daha yüksek olması gerek. Gökhan Zan girdikten sonra birebir mücadeleler ve hava toplarında çok daha rahattık. Gökhan'ın ligde oynadığı maçlarda da bu rahatlığı görmüştüm ben zaten yazmıştım da G.Zan başlığına. Semih'in en kısa zamanda yapması gereken fiziğini güçlendirmeye çalışmak olmalı. Pozisyon alma becerisi zamanla gelişecektir.

Bunlar doğru fakat tek bildiğim şey 1-2 sezon içerisinde harika bir stoper olacağı , elbet başaracaktır , o potansiyelini değerlendirecektir.

bencede tek hamlelik adam degil semih ama pozisyon almasi vasat. hava toplarindada kötü oldugundan degil. iyi pozisyon almamasindan kaynaklaniyor. bunlara çalişacaksin. defansimiz az hava toplarinda etkili olsa 2. ve 3. golleri yemezdik. defansimizin zaafida bu

Zamanla olacak , Semih , bizim yeni Cesur Yürek , Bülent Korkmaz'ımız.

Bunlar doğru fakat tek bildiğim şey 1-2 sezon içerisinde harika bir stoper olacağı , elbet başaracaktır , o potansiyelini değerlendirecektir.

Semih'ten kimsenin umudunu keseceğini zannetmiyorum adam daha kaç yaşında abi. Stoper mevkinde oynamak ölye kolay değil, üstelik daha 2 seneyi bile doldurmadıysan as takımda.

Semihin yanina top class biri lazim diyorsunuz ama bence tam tersi Danynin yanina top class birisini alirsak, defans hattimiz cok daha iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt