Cevap: #27 Emmanuel Eboué
Bir futbolcunun transferi sözkonusu olduğunda bazı kriterleri özetlersek;
1.İlk düşünülecek şey,hele de yabancı ise önceliğin o mevkide mi olduğudur;mevcut kadro içinde -Bir hücum beki olarak- Sabri varken ve ''Bizim oğlan'' başka hiçbir mevkide yapamayacakken (Hoca burada fena yanıldı bence),bir tane bile gerçek kanat oyuncusu yokken asla öncelikli mevki değildi,Sabri ile rotasyona girecek defansif özelliği daha güçlü bir yerli sağbek bulmak zor olmazdı,hücum beki bulmak daha zordur...Ha,takıma 3-4 tane 1. sınıf yerli oyuncu daha monte edersinde Sabriyi beğenmezsin o başka,o zaman bende Sabri ile yetinmek istemem...
2.Oyuncu oraya alınabilecek en iyi alternatif midir? Eboue nin futbolculuğuna lafım yok,sağbek olarak yanlış bir tercih olduğunu söylemiyorum...
3.Başka mevkilerde oynayabilmesi önemli bir avantajdır,evet...Peki sağ-sol iç,sağ-sol kanat,solbek olarak alınabilecek onca futbolcuya tercih edermiydiniz?...Ben etmezdim,o mevkilerde çok üst düzey performans göstermesini beklemiyorum...
Özetle takıma banko oynayacak 3-4 kaliteli yerli oyuncu katılıp Sabri-Eboue değişimini yapma lüksüne sahip olmadıkça yanlış bir transfer olarak kalacak,maalesef...