#27 Sérgio Oliveira

Oynayinca ciksin diyorum sonra oyle akil dolu hamleler yapiyorki, zevk veriyor gercekten.

Bir 5 10 metre daha geriden oynayip oyun kursa efsane performans vericek gibi geliyor.

Golu atmasina cok sevindim, cok ihtiyaci vardi. Sirada Yunus var.

maestroooooo , seni bile elestiriyorlar ya i dont understand

Mata hariç yapabildiklerini yapacak merkez oyuncumuz yok. Değerini oynamadığında anlarız ancak. Zirve performanslarını hep ikili orta sahada vermiş ama bizde üçlüde daha verimli olur diye düşünüyorum.
Kanatlarımız daha dengeli olsa olur belki de kanatta da 2 forvet ile oynuyoruz. Üstüne Mertens+Santrafor yapıyoruz. Baya Gerets Galatasaray'ı var sahada. O zaman da Saidou tek başına toplamaya çalışırdı arkayı. Ama bana pek sürdürülebilir gelmiyor bu. Transferi açıklandığından beri belliydi böyle zaaflar yaratacağı.

Sergio'yu oyun içinde serbest bırakıp arkasına 2 kişi koymak bana çok mantıklı geliyor.

Bir salsaniz mi adami artik?

Screenshot_20220916-212032_SofaScore.webp

Kanatlarımız daha dengeli olsa olur belki de kanatta da 2 forvet ile oynuyoruz. Üstüne Mertens+Santrafor yapıyoruz. Baya Gerets Galatasaray'ı var sahada. O zaman da Saidou tek başına toplamaya çalışırdı arkayı. Ama bana pek sürdürülebilir gelmiyor bu. Transferi açıklandığından beri belliydi böyle zaaflar yaratacağı.

Sergio'yu oyun içinde serbest bırakıp arkasına 2 kişi koymak bana çok mantıklı geliyor.
Gole uzak bir oyuncu da değil. Hem ceza sahasına koşu atıyor hem kilit pas atıyor. PvA, Dubois ve Boey'in yanı sıra defansif yükü azalacak Kerem, Yunus, Yusuf, Rashica, Mertens gibi isimleri half spacelerden attığı paslarla çok pozisyona sokar. Box'ta da Icardi gibi bir poacher olur üstelik.

oyunda olmadığında başı kesilmiş tavuk oluruz

Bu adamı forvet arkasına çekip gerisine Torreira- Berkan yapabiliriz bence. Mertens şimdilik yedekte kalsın. Çok iyi ara pasları var, şutları çok tehlikeli. Oyun içinde dinç kalması gerekiyor boşuna her maç 11 km koşmamalı.

O kadar ceza sahası dışından direkleri döv sonra gol çizgisine 1m den gol at. Nasıl bir kaderin var maestrom

Futbol sadece fiziki mücadele değildir

Beyinsiz koşan ve mücadele eden bir yığın adam var

Daha az mücadele eden ama Zeki kişilere de ihtiyacımız var

Koşmuyor Ya da zayıf diyenler için Recep ivedikteki koşmalı işlerde Hasan’ı öneririm !
Sonuçta koşuyor..

Kanatlarımız daha dengeli olsa olur belki de kanatta da 2 forvet ile oynuyoruz. Üstüne Mertens+Santrafor yapıyoruz. Baya Gerets Galatasaray'ı var sahada. O zaman da *Saidou tek başına toplamaya çalışırdı arkayı. Ama bana pek sürdürülebilir gelmiyor bu. Transferi açıklandığından beri belliydi böyle zaaflar yaratacağı.

*Sergio'yu oyun içinde serbest bırakıp arkasına 2 kişi koymak bana çok mantıklı geliyor.
(*) <=> dogru noktalaraa deginmissin sevgili mert.

son satir ozelinde nacizane yorumum;
forvet arkasinda, daha dogrusu on alan~yakininda olursa verimi ve efektifligi artar yorumum bolca mevcut - kendisi gelmeden once. oyuncunun kendi gorusu de mevcut, bu noktalarda oynamayi benimsedigne dair.

bugune gelirsek;

golde o nokta da olmasi da ustte belirttigim denkleme ufak bir uc ornek.
dogru yerde dogru zamanda olmak .
dogru yerde olana dogru zamanda pas atmak , pas yollarinda direksiyonda olmak ...gibi gibi . . .

kagit uzerinde 451 ( 4231) gozukuyoruz, 2linin biri sergio olarak gozukuyor - fakat, bu, izleyenleri yaniltiyor diye dusunuyorum. oranin oyuncusu olmadigindan ,daha one her kaydiginda taktik ve veya kendince,,dolayisiyla lucas'a tum yuk biniyor.... elbette sergio geriye geliyor,adam kovaliyor, bugun tandeme kadar onden gelip kovaladi, o kosuyu geriye yapmasi dikkati cekici idi,,fakat, on alan verimine sekte vuran ekstra yorucu kosulardi defansif mudefa babinda.

mertens'in kesilmesini kimse istemez tahminim. fakat, mevcut oyun sablonu ve taktik kurgu da, merkez ve sol tarafimiz onumuzdeki maclarda yumusak karnimiz olmaya devam eder- sayet bir ekstra onem ve yenilik dusunulmezse. on solda kerem ve geride pva bolgesi,,
merkezde lucas'in kagit uzeri cift olan kurgu da teknik anlamda *tek adam olarak oynamasi *bugun merkezden gelislerde yedigimiz sutlar ve ice girislerin de habercisi idi ~ buraya destegin sart olmasi adina...

lucas'in yanina bir kisi daha eklense, bu sefer onden biriyedege gidecek haliyle...
mevcutlarda ben sergio nun her halukar da sahada olmasindan yanayim. teknik ve tipolojik versatile nuanslarindan dolayi... bu denklem de mertens tek duze kaliyor malesef, ya o ya da soldan temel eksiklikelri bold olan kerem den feragat etmeli hoca. benim tercihim ; mertens sol /sol ic bazli bolgeye,,, kerem yedege.

bugun frikigi cok iyidi, sonrakini mertens kullandi. her halukarda sergio kullanmaliydi kanimca.

ara uzun olacak. neyseki ara da hazirlik maci yapacagiz hocanin dedigine gore...
oyunun genel takim defansi > rakip gelirken yalniz kalan merkez orta saha ve sol tarafin defansif yonunun iyilestirilmesi ~ ve ofansif yonumuzdeki kanat bindirmelerimizde sol tarafin tumden eksik olusuna yanit bulunmali .

saygi ve selamlarimla

Geri
Üst Alt