#27 Sérgio Oliveira

transfer basligina , sevgili keramettin'in sergio & podolski yorumuna *yanit babinda asagidaki mesaji yazmis idim. buraya da eklemeyi uygun gordum.

sergio 'yu porto donemi disinda, son kisa suren roma periyodunda nacizane takip ederken,
dikkatimi ceken en ilginc yani ; takimi asiri sahiplenmesi, pes etmemesi ve de takim dustugu anlarda ayaga kaldirmasi ile takdirimi cok kazanmisti. ki, tanidik romali arkadaslar da bu yonune ovgu dolu sozler soyluyorlardi maclari konusurken. mou nun elini cok kolaylastirmis idi saha ici karakteri dolayli.
oyun olarakta hoca ortayi guvene almak adina (top tutma,dagitma) adina kendisini hibrid dcm bolgeye cekti.
halbuki daha onde oynayan bir tipoloji . multi functional orta sahalardan oldugu icin yeri geldiginde geriye cekilipte oynatabiliyor <> ornk ,mou gibi hocalar.
genelde oyuncuya bakista ilk baktigim yer oyun akli. <-> fundamentali iyi olan oyuncular kirmizi cizgim nacizane.

temennim kendisini bir tik onde oynatmamiz. elimde olsa forvet arkasi.

Ayagi iyi ve topla iliskisini begendim

Ayrica topsuz kosulari da cok iyi bol bol yapiyor bunlari

Oturmus oyuncu, bu cok belli zaten. Rahat, kendinden emindi. Ancak agir bir oyuncu. Bence 10 numara falan degil, oyle yazanlar olmustu. Gayet ikili ortasaha da 8 numara rolunde oynar kendisi. 6 numara icin defansif ozellikleri bence az, bugun dahi gorduk. Top saklamada cok iyi gozuksede, isin defansif kisminda pozisyonlara uzak kaldi (belki taktik geregi) ancak bunun disinda, oyle "net" isiran bir sekilde top kaptigini ben goremedim. Gozumden kacmis olabilir, pur dikkat 90dk izlemedim maci, mac saati geregi. Bunun disinda, pas denemeleri guzeldi, kimseyi tanimiyor takimda, dolayisiyla zaman vermek gerekli buna ragmen cok siritmadi birkac pozisyon disinda bunlarda onemsiz yerlerdeydi.

Net ve en dogru pas/oyun tercihi denemesi benim icin "paha bicilmez" cunku biktik son 2 sezondur oyuncularimizin en kotu tercihi (pas, son pas, sut, son hareket vs..) kullanmasindan. Simdilik boyle bir goruntu vermedi. Bunun yaninda, alipta bir maci goturmez. Isleyen/oynayan bir takimin cok onemli bir parcasi rolunde ve bunu rahatlikla yapabilecek bir tarzi var. Bu mac, hem zamanlama hem de kalite olarak kiyas olamaz, ilk izlenimler bunlar elbette.

Oturmus oyuncu, bu cok belli zaten. Rahat, kendinden emindi. Ancak agir bir oyuncu. Bence 10 numara falan degil, oyle yazanlar olmustu. Gayet ikili ortasaha da 8 numara rolunde oynar kendisi. 6 numara icin defansiv ozellikleri bence az, bugun dahi gorduk. Top saklamada cok iyi gozuksede, isin defansiv kisminda pozisyonlara uzak kaldi (belki taktik geregi) ancak bunun disinda, oyle "net" isiran bir sekilde top kaptigini ben goremedim. Gozumden kacmis olabilir, pur dikkat 90dk izlemedim maci, mac saati geregi. Bunun disinda, pas denemeleri guzeldi, kimseyi tanimiyor takimda, dolayisiyla zaman vermek gerkeli buna ragmen cok siritmadi birkac pozisyon disinda bunlarda onemsiz yerlerdeydi.

Net ve en dogru pas/oyun tercihi denemesi benim icin "paha bicilmez" cunku biktik son 2 sezondur oyuncularimizin en kotu tercihi (pas, son pas, sut, son hareket vs..) kullanmasindan. Simdilik boyle bir goruntu vermedi. Bunun yaninda, alipta bir maci goturmez. Isleyen/oynayan bir takimin cok onemli bir parcasi rolunde ve bunu rahatlikla yapabilecek bir tarzi var. Bu mac, hem zamanlama hem de kalite olarak kiyas olamaz, ilk izlenimler bunlar elbette.
4-2-3-1 veya 4-4-2 oynayacaksak 8 olur.
4-3-3 formasyonunda sag veya sol ic olarak düsünmemek lazim. yanina 6 numara veya düsük ihtimal agresif bir 8 almak gerekir.

4-2-3-1 veya 4-4-2 oynayacaksak 8 olur.
4-3-3 formasyonunda sag veya sol ic olarak düsünmemek lazim. yanina 6 numara veya düsük ihtimal agresif bir 8 almak gerekir.

Katiliyorum, cunku hem fuleli degil hem de defansif degil ustte degindigim gibi. Agir bir 8 numara ama top hakimiyeti/saklamasi gayet iyi. Yani kisacasi, 6 no'ya yardimci 8 numara gibi ama oyun kurucu yani da var. Gecis oyuncusu, ortasaha icin nitekim goldeki rolu de boyleydi.

Neyse, arkasina/yanina Gueye tipi gir oyuncu alamazsak, hem bize yazik olur hem de Sergio'ya.

transfer basligina , sevgili keramettin'in sergio & podolski yorumuna *yanit babinda asagidaki mesaji yazmis idim. buraya da eklemeyi uygun gordum.

sergio 'yu porto donemi disinda, son kisa suren roma periyodunda nacizane takip ederken,
dikkatimi ceken en ilginc yani ; takimi asiri sahiplenmesi, pes etmemesi ve de takim dustugu anlarda ayaga kaldirmasi ile takdirimi cok kazanmisti. ki, tanidik romali arkadaslar da bu yonune ovgu dolu sozler soyluyorlardi maclari konusurken. mou nun elini cok kolaylastirmis idi saha ici karakteri dolayli.
oyun olarakta hoca ortayi guvene almak adina (top tutma,dagitma) adina kendisini hibrid dcm bolgeye cekti.
halbuki daha onde oynayan bir tipoloji . multi functional orta sahalardan oldugu icin yeri geldiginde geriye cekilipte oynatabiliyor <> ornk ,mou gibi hocalar.
genelde oyuncuya bakista ilk baktigim yer oyun akli. <-> fundamentali iyi olan oyuncular kirmizi cizgim nacizane.

temennim kendisini bir tik onde oynatmamiz. elimde olsa forvet arkasi.
İzlediğim 2 Roma maçında demiştim 8 oynamadı o maçlarda defansif yönü ve top saklamada ve çıkarmadaki yönü sebebiyle dcm oynatıyordu mourinho, beklediğimden çok farklı bir tarzı var diye. Takım atağa çıktığında defansta kalıyordu, anı atak yememek için ve savunma önünde karşılıyordu karşı takımı. Demek Mourinho o tarz kullanmış. Versatile oyuncu severim özellikle orta sahada. Maç içi ve maç öncesi tdnin elini çok rahatlatır.

Kac yıldır çöp görünce gözümüze güzel geliyor. Normalde o kadar büyütülecek futbolcu degil

Kac yıldır çöp görünce gözümüze güzel geliyor. Normalde o kadar büyütülecek futbolcu degil
Aykut Aydil

kimse söz etmemiş.önde baskıyla bikaç top kazandırdı

çalışkan oyuncular lazım etrafına. buna rağmen Harit'le ilgilenmemiz ne bileyim, rastgele tuşlara basarak görevi bitirmeye çalışıyoruz bakalım neremizde patlayacak

Adam 4-5 günlük antremanla bile dünkü maçta kumaşını çok rahat belli etti

Herşeyden biraz var ama en büyük meziyeti oyun zekası

Takıma alıştıkça çok daha iyi olacak

Geri
Üst Alt