Burada temel sıkıntı şu. Öven kişilerin Sergio'nun eksiklerini görmeyip de övdüğünü sanıyor insanlar. Sergio'ya kim hızlı diyebilirki ama onun *oyun aklı, *dikine pas kalitesi başka kimde var, belki Yusuf'ta ama o da yeni geldi. Yıllar sonra playmaker özellikleri olan bir adam geldi ve *tüm ataklarda var neredeyse. Ağır diye Midstjö'yü koysak bu kez kreatiflik problemi yaşanacak.
Bence de esas konu denge. Oyuncular birbirlerinin açıklarını kapatabildiği ölçüde başarılı olur zaten bir takımç
ellerine saglik sevgili keramettin .
velhasil ,ismi ilk ciktiginda ust uste mesajlarim da dedigim noktalar ve genel baglamiyla demek istedigim *Fundamental nuans'in onemine dikkati cekmis idim sergio transferi ozelinde. hatirlarsan gecen sezon transfer donemlerinde de almamizi istedigim oyuncularda bu onemli *nuans'in bazi bolgelerde fazla elzem oldugun vurgulamistim... derken, bu donem oldu, ve aldigimiz oyuncularin neredeyse tamami bu minvalde oldu. tarafim adina cok memmun fakat bir o kadar da olumlu anlamda_saskin oldugum bir transfer donemi yasadik.
emegi gecenlere tesekkur ederim kendi adima.
futbol basit oynandiginda keyif veriyor - zor olan ise ; basit olani efektif,verimli,istikrarli ve de dengeli kullanmak.
bunun icin de - bu denklemin ana sarteri ve merkezi *elzem nuans yapi taslari ; fundamental yeterlilik ve kalitesi .
nacizane oyun gorusumde bu oncelik gelir kadro yapilanmalarinda.
dogru muhendislik gerektirir -bu sezon sevgili okan burruk hocamizi salt bu yapilanma dolayli icten tebrik ediyorum.
konya macında ilerde oynayabilir
--------muslera---------
boey-abdül-nelson-*dubua
-------mitsö-torreira
yunus-oliviera--kerem
-------mertens------
dubua nin oyun akli o bolgenin de ustesinden gelir denklemde - fakat, kanimca, orda macin zorlugu ve riskinden dolayi hocanin yeni bir arayisa girecegini beklemiyorum. dolayisiyla her ne kadar *alinmasi konusulurken >defansif oyun performansini yeterli bulmadigimdan ( daha kompakt ve dengeli (yuto gibi) bir tipoloji almamiz gerektigini ozellikle defalarca vurgulamistim. invert oldugundan oncelik goruldu pva-defansif yeterliligine bakmaksizin) .
*karsi oldugum pva alindi. . .
suraya geliyorum;
*son macta oldugu gibi - *kendisi 'oyunun *defans yonunu oncelik tutmali,fazla ataga cikmamali-sayet oynatilacaksa...
*torrreira > *ekurisi secimin ; sergio'ya ozgurluk ve *asal gercek yeri olan bolgede oynamasina kapi acmasindan olumlu bakiyorum-olmasi gereken yerde.kisacasi; dogru bir denklem bence de.
*mertens boy bazli versus konya *tandemleri karsisinda bu kurulum taktikte(tek forvet) arada kaybolma ihtimali olur mu - tecrubesi ile elbette ustesinden napoli dolayli nacizane yakindan bildigim mertens. fakat, hoca, isleyen on alan kurgusunu -bu versus'un zorlugundan dolayi-radikal dokunuslar yapmaz diye dusunuyorum.
bu denklemde formda ve isleyen halka oldugundan *gomis'i yine tercih edecegini tahmin ediyorum veya idman performansi tatmin ediyorsa *icardi bu macta formamiza merhaba der gibi . . .
*salt bu mactan bagimsiz - kendisine yonelik genel gorusum den bir kesiti yinelemek gerekirse;
mertens(sergio vs gibi,,nazarimda) < *fundamental yonden ust listede oldugundan, kendisini gercek modern futbola cok uygun tipoloji profil olarak gorurum. +parantez, tecrubesi ,mobilite, prograsive ,pragmatik,transitions odakli oyun vizyonu oldugundan ; *on alanin her bolgesinde sans verilirse veriminden bir sey kaybetmez - o derece klas, gercek pro mantalite ve sezonsal istikrari olan ozel pro bir yetenek nazarimda.
sergio'ya son olarak donersek; hassas/ozel oyuncu listemde yeri ilk kariyer doneminden beri var olan bu ozel oyun aklini formamizla gormek adeta - leziz bir mekana her haftasonu gidip mideyi simartmak~odullendirmek gibi.
*temennim ve beklentim ilk gunden bugune;
*belirttigin bolge de *devamli oynatilmasi....
*kurulumunda o bolge de yer vermenden dolayi memnun oldum - tesekkurler kendi adima.
saygi ve selamlarimla.