#27 Sérgio Oliveira

Takım savunmasıyla neden bu kadar uğraşıyoruz anlamıyorum. Az kişiyle savunma yapmak zorundayız hücum gücünden taviz veremeyiz. Kanatlar bekini kovalasın hücumcular savunma yapsın bu kadar gerek yok. Asgari görevlerini yapıp yerini tutsun yeter. Savunma yapmamız gerekmiyor savunma yaptırmamız lazım. Biz rakibin oyuncularına önlem almayı düşünmeyeceğiz onlar bizim oyuncularımızı nasıl tutacaklarını düşünecekler.
Takım savunmasını, savunma yapacağız anlamında algılıyor olmanız ilginç. Mesela Barcelona prime döneminde Xavi, İniesta, Busquest, Messi, Ronaldinho, Eto gibi oyuncularla oynarken o kadar üst düzey takım savunması yapıyordu ki rakibi kendi kalesine yaklaştırmıyordu bile. Rakip 6 saniye olmadan topu Barça'ya bırakıyordu bir şekilde. Bunun için iyi oyun bilgisi ve topun değerini bilen oyuncu sayısını artırmak gerekiyor. Biz Midstjö-Sergio-Torreria orta sahası olsun derken Mertens'i kesip yapmıyoruz bir şekilde o da oyun içinde olsun, Kerem ya da oyuna şu an katkı sunmayan forvetlerin yerine oynasın diyoruz. Kerem'in ve hangi forvet oynarsa oynasın oyuna katkısı hep minimum düzeyde oluyor. Oyuna katkı sağladıkları sürece her oyuncu oynamalı elbette. Yoksa orta sahada direnç artırmak çok kolay git 3 tane Afrikalı al, koşup dursunlar. Umarım anlatabilmişimdir asıl derdimi.

Görüldüğü gibi Oliveira nın aile bağları kuvvetli bu iyi bir şey. Ailesine bağlı olan takımada bağlı olur sahiplenir

Cok guzel yerden 2 duran top kullandik. Sergio atar miydi bilmiyorum ama 1 direk kesindi

olmayınca herkes kalitesını önemını anlamıstır ınsallah.

torreira dahil sergio gibi topu/oyunu yönlendirecek 1 tane topçumuz yok. mata belki

Girer girmez yaptığı 2 top kaybını görmüşsünüzdür umarım.

Edit 3 oldu bu kez çıkarken.

Edit 4 oldu ara pası auta.

Geriye koşuşa bak, taktım ben bu adama ya.

Tek bildiği şey şut çekmek onu da direğe nişanlıyor. Dua edelim midstjo sakatlanmasin bi daha

Hiçbir numarası yok şutları harici. Girdiğinden beri safi zarar nerdeyse. Bu herifle sözleşme bitmesi zor.

mico sahada nerede duracağını ne yapması gerektiğini çok daha iyi biliyor bundan, topla da gayet iyi oliveira kadar "teknik" olmasa da

mico çok daha verimli bi tercih, paylaştığınız hiçbir istatistik de bu gerçeği değiştirmiyor

Bu adamla işimiz var. Çok yetenekli ama maç içinde takım sete yerleşmişken topu rakibe ikram edip kontra yediriyor sürekli. Bu şekilde olmaz. Oyun disiplininden acayip kopuyor.

Geri
Üst Alt