#27 Sérgio Oliveira

futbol hayatını kiralık olarak orada burada geçirmiş birisi.. hayatındaki ilk transfer biziz.. kiralık olarak gittiği kulüpler bile 5 kuruş vermemiş kiralama bedeli olarak, biz 3 mio € bonservis ücreti vermişiz..

seferovic ile listenin en basindaki isimlerdenmis

seferovic erken patladi, bu sezon sonuna dogru, agir sözlesmesi olmasa sorun degildi aslinda

storyde calısıyor numarası yapıyor dikkatli izlerseniz

Gidişatı, Elano' nun hikayesini andırıyor maalesef...

Yaşı yetenler hatırlar; onun için de objektif bakabilen bazılarımız eleştirilerimizi ve endişelerimizi ifade ederdik. CVperest birileri de kullandığımız her argüman için bir cevap üretmeye çalışmaktan helak olurlardı. En son ''Asist değil asistin asistini yapan bir oyuncudur zaten'' diye bir argüman uydurmuşlardı. 7 ye almıştık, Allahtan 2.9 a talibi çıktı da facia geçen 1,5 sezonun sonunda kurtulduk kendisinden. Bir daha da adını anmadı o ''Elano aşıkları''...

Anlaşılsın diye abartılı bir örnek vermek istedim. Sergio' nun profesyonellik düzeyi çok daha yüksek elbette; diğerinin oynamaya niyeti bile yoktu...Bu ikisinin ortak paydaları, fiziksel yetersizlik konusu...

Yüksek tempo nedeniyle çok daha zorlayıcı ve sakatlıklara açık Avrupa maçları yokken, kayda değer bir sakatlık geçirmediği ve yanında ortalama 1.5 kişilik performans gösteren Torreira olduğu halde sezonun son 1/3 ünü adeta sürünerek geçiren Sergio' nun bundan sonraki performansından endişe duymamak elde değil...

Ruben Neves diye araplara versek?

Gidişatı, Elano' nun hikayesini andırıyor maalesef...

Yaşı yetenler hatırlar; onun için de objektif bakabilen bazılarımız eleştirilerimizi ve endişelerimizi ifade ederdik. CVperest birileri de kullandığımız her argüman için bir cevap üretmeye çalışmaktan helak olurlardı. En son ''Asist değil asistin asistini yapan bir oyuncudur zaten'' diye bir argüman uydurmuşlardı. 7 ye almıştık, Allahtan 2.9 a talibi çıktı da facia geçen 1,5 sezonun sonunda kurtulduk kendisinden. Bir daha da adını anmadı o ''Elano aşıkları''...

Anlaşılsın diye abartılı bir örnek vermek istedim. Sergio' nun profesyonellik düzeyi çok daha yüksek elbette; diğerinin oynamaya niyeti bile yoktu...Bu ikisinin ortak paydaları, fiziksel yetersizlik konusu...

Yüksek tempo nedeniyle çok daha zorlayıcı ve sakatlıklara açık Avrupa maçları yokken, kayda değer bir sakatlık geçirmediği ve yanında ortalama 1.5 kişilik performans gösteren Torreira olduğu halde sezonun son 1/3 ünü adeta sürünerek geçiren Sergio' nun bundan sonraki performansından endişe duymamak elde değil...
Elano'yla hiç alakaları olduğunu sanmıyorum. Sergio'nun en büyük özelliği pozisyon bilgisi üst düzey olduğundan takıma hücumda sayısal olarak üstünlük avantajı sağlaması. Sürekli ceza sahasına giren bir 8. Yerleşik savunmalar için en büyük tehditlerden biri bu. Okan Buruk bu yüzden Sergio'dan vazgeçemedi. Oynamadığı maçlarda pozisyona bile giremediğimiz oldu. Torreira'nın yanına statik bir adam koyduğun an hücumda hep 1 kişi eksik oynarsın. Bu da daha az oyuncuyla hücum eden daha kısır bir takım demek.

Letonya - Türkiye maçında sahada olan 3 orta sahayı tekrar izleyince ne demek istediğim daha net anlaşılır. Sadece al-verci orta sahalarla hücumda sayısal üstünlük çok zor.

Elano'yla hiç alakaları olduğunu sanmıyorum. Sergio'nun en büyük özelliği pozisyon bilgisi üst düzey olduğundan takıma hücumda sayısal olarak üstünlük avantajı sağlaması. Sürekli ceza sahasına giren bir 8. Yerleşik savunmalar için en büyük tehditlerden biri bu. Okan Buruk bu yüzden Sergio'dan vazgeçemedi. Oynamadığı maçlarda pozisyona bile giremediğimiz oldu. Torreira'nın yanına statik bir adam koyduğun an hücumda hep 1 kişi eksik oynarsın. Bu da daha az oyuncuyla hücum eden daha kısır bir takım demek.

Letonya - Türkiye maçında sahada olan 3 orta sahayı tekrar izleyince ne demek istediğim daha net anlaşılır. Sadece al-verci orta sahalarla hücumda sayısal üstünlük çok zor.
Elano sahada döküldükçe ne masallar uydurulduğunu hatırlıyor musun bilmiyorum...Hatırlamıyorsan ve forumda bulabilirsen bir göz atmanı tavsiye ederim, çok eğlenceli; 10xSergio efektinde filan görenler vardı!..Elano örneğini ne maksatla verdiğimi söyledim zaten...

Sergio' yu, ligin son 1/3 lük periyodunda bahsettiğin fonksiyonu hiç yerine getiremediği için eleştiriyorum. Rakip ceza sahasına sürekli değil, nadiren girebildi, o sekanslarda da etkili olamadı; saçma sapan paslar, dağa taşa giden veya kaleci çalıştırır gibi zayıf şutlar filan. Orta sahanın merkezinde konumlanarak idare etmeye çalıştı, defansif yönden de acziyet içine düştüğü epey sayıda maç oldu...

Özetle; ligin ilk 2/3 lük periyodundaki notu, 'geçer/iyi'; son 1/3 ündeki notu net 'başarısız'...En optimal koşullarda bile ucu ucuna performans gösteren bu tip oyuncular, orta dereceli bir sakatlıkla filan 'pert' e çıkabiliyorlar...

Hani güya 'yedek kalırsam giderim' demiş ya?! (Gideceğini sanmam, nereye gidecek, bu maaşı kim verir?). Okan Hocanın yerinde olsam, kadro planlamasında kendisini yedek olarak düşündüğümü kulağına fısıldayıverirdim!..

Oyun bilgisi çok yüksek ancak tek kulvar oynadığımız sezonda Torreira gibi bir canavar ile son haftalar sürünmesi kabul edilemez, kendisine güvenerek yola çıkamayız, yedek oturmak için ise çok maliyetli yaptığı işi daha uygun maliyetlere yapacak birileri muhakkak vardır ancak hocanın tasarrufun ne yönde olacak göreceğiz. Önüne takviye yapılması gerektiği gerçeği var daha iyi bir takım kuracaksak ve Avrupa'da ilerlemek istiyorsak (CL, UEFA fark etmeksizin)...

1 takımın şutları bu kadar çok direkten dönüyosa şampiyonluk alâmetidir..

Geri
Üst Alt