- 27 Ocak 2010
- 140.466
- 107.028
- 5.788
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ne yapacaktı, başka alternatif bırakılmış sanki insanlara. İntihar etse montunu satsaymış diyecek adamlar şimdi allah şükür dedi diye ölüp bitiyor ama onu bu hale getiren zaten bu şükür ve biat sistemi, insanlar ucuza egolarını tatmin ediyor işte. Hasan olsa olsa özünde iyi bir insan olur ama ülkeyi bugünlere getiren buna da şükür, eskiden şu da mı vardır zihniyetinin temelini oluşturan profillerinden biri en fazla.İyi insanmış yav, durumuna rağmen sürekli şükür etmesi beni bitirdi, Allah yardımcısı olsun, yolu açık olsun.
F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ne yapsaydı hırsızlık mı yapsaydı? Şimdi inanmazsın ama benim de hayatımda böyle bir dönemim oldu ben daha gençtim insan o günleri yaşayınca şükretmesi daha kolay oluyor. Hayatta kalmak için aslında ne kadar azına razı geldiğini görüyorsun lakin şöyle bir durum var gençken bu şartlarda yaşarsın ama 40 üstü bu şartlarda hayatta kalamazsın zaten çoğu evsizin erken ölmesinin esas sebebi bu.Bu tip halinden memnun kölelerdense isyan edenler, bağırıp çağıranlar daha makbul.
Şu rezillikte ne var mutlu olacak? Sokaklarda yatmaya razı gelmesi mi bunu mütebessim bir çehre ile anlatması mı?
Olur oyle bak simdi buyuyup adam olmussun hemNe yapsaydı hırsızlık mı yapsaydı? Şimdi inanmazsın ama benim de hayatımda böyle bir dönemim oldu ben daha gençtim insan o günleri yaşayınca şükretmesi daha kolay oluyor. Hayatta kalmak için aslında ne kadar azına razı geldiğini görüyorsun lakin şöyle bir durum var gençken bu şartlarda yaşarsın ama 40 üstü bu şartlarda hayatta kalamazsın zaten çoğu evsizin erken ölmesinin esas sebebi bu.
Islam ya da baska bir din ya da baska bir dinsiz kultur, nasil bir toplumda yasarsaniz yasayin bu durumdaki insanlara merhamet gosterilir. Sokakta soguktan titrerken gordugun cocugun yanindan gecip gitmemek gerekir. Ne yazik ki Turkiye'de bu sistemi kuranlar ve onlarin muhafazakar ve insanin midesini bulandiran yasam tarzlari boyle bir hayati onaylayabiliyor. Ulkenin cogunlugunu bu kesim olusturdugu icin de harekete gecen cok da fazla insan olmuyor.Bu tip halinden memnun kölelerdense isyan edenler, bağırıp çağıranlar daha makbul.
Şu rezillikte ne var mutlu olacak? Sokaklarda yatmaya razı gelmesi mi bunu mütebessim bir çehre ile anlatması mı?
Bu sorunun temeli siyasete uzaniyor. Bu insanlarla ilgilenmesi gereken kamu kurumlari, dernekler'e verilmesi gereken butce insanlar gormedigi bir sacmaligin onunde defalarca diz coksun diye ibadethanelere veriliyor. Sonra o ibadethaneler geceleri bu insanlara kapisini kapatiyor...Adam isyan etmemiş, hırsızlık yapmamışsa bunun adı kölelik mi, biat etmek mi oluyor ? Olaylara bakarken biraz siyasi kimliğimizden sıyrılarak bakmayı bilmeliyiz.
Olayı yine siyasi konuya getiriyorlar. Sanki fransada hiç evsiz yok, abdde yok. Sanki chp iktdar olsa türkiyede hiç evsiz kalnayacak. Evsiz heryerde var. Önemli olan iyi insan kalabilmek. Onların derdi buradan bile siyasi konuya girmek. Bu arkadaşın özü iyi, kalbi temiz kalmış. Konuşmasından bile belli bu. Buna iktidar yanlısı demek trajikomik. Hırsız ve keş olsa normal olurdu sanırım.Adam isyan etmemiş, hırsızlık yapmamışsa bunun adı kölelik mi, biat etmek mi oluyor ? Olaylara bakarken biraz siyasi kimliğimizden sıyrılarak bakmayı bilmeliyiz.
Bu sorunun temeli siyasete uzaniyor. Bu insanlarla ilgilenmesi gereken kamu kurumlari, dernekler'e verilmesi gereken butce insanlar gormedigi bir sacmaligin onunde defalarca diz coksun diye ibadethanelere veriliyor. Sonra o ibadethaneler geceleri bu insanlara kapisini kapatiyor...
Sadece iktidar suclu degil zaten, gundeme getirmeyen muhalefet de suclu iktidar da...Bu durum bundan önce de vardı. Bundan sonra da var olacak maalesef. Elbette ki sorunun temeli siyaset ama bunu da konuşunca bu ülkede durum belli.
Buradaki özne mühim kalkıp bir başkasına şükretsen dediğin olur ama burada adamın örneğinden ninesine ve allaha şükrediyor bunda yanlış ne var ki tabii ki şükredecek yoksa müsrif zengin züppelere şükretti de ben mi görmedim üstat?En temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışıyoruz günlük en az 8 saat. Yani yeme, içme ve barınma için. Bunun için mi şükür edelim? Kimilerinin dünyada 1 günlük harcadığı/kullandığı kaynaklar benim 1 aylık kaynak kullanımından fazla diye mi şükür edelim?
Ne yapsaydı hırsızlık mı yapsaydı? Şimdi inanmazsın ama benim de hayatımda böyle bir dönemim oldu ben daha gençtim insan o günleri yaşayınca şükretmesi daha kolay oluyor. Hayatta kalmak için aslında ne kadar azına razı geldiğini görüyorsun lakin şöyle bir durum var gençken bu şartlarda yaşarsın ama 40 üstü bu şartlarda hayatta kalamazsın zaten çoğu evsizin erken ölmesinin esas sebebi bu.