29 yaşındaki evsizle yapılan röportaj

simdi kimse yanlis anlamasin ama ben evsizlerle 1 gun olsa bile onlari ziyaret ettim lise zamanimda, aarhusda cok var (haha refah devletine bak) ve hatta suan yasadigim yerde bizim yanimizda uyusturucu vs. kullanan evsizlere shelter veren bir mekan var.
bu arkadas pek evsiz gorunmuyo ya simdi sakallari felan cok duzgun duruyo bu arkadasi canli goren var mi hic hakiketen evsiz mi bu? cok sasirdim benim gordugum evsizler cok daha pasakli sakallari felan pasakli oluyo geneldede.
halinden memnun olmasida beni daha fazla sasirtti.

bana pek inandirici gelmedi acikcasi ama gercekse allah yardimcisi olsun ne diyeyim zor.

Eleman 29 yaşında ve 1.5 senedir sokaktaymış neticede düzenli yerleşik bir hayata alışmış bir anda o kadar dağıtmamış olabilir.. Gördüğümüz üzere kendini iyi ifade edebiliyor bazı ihtiyaçlarını konuşarak bile temin etmiş olabilir.. Zaten evsiz bir adam ilk bulduğu parayla ya alkol ya sigara ya da uyuşturucu alır bunun ilk önceliği otelde kalmak.. tabi bu benim teorim sadece

Ya biz alafranga demiyor muyuz? İşte orada kastettiğimiz frenk; frankishler yani bugünkü fransızlar. Ama onlar saracen derken saracen diye bir milleti kastetmiyorlar siyasi bir tanım tıpkı Türklük gibi diye örnek verdim bence ben çok açık yazıyorum ama :(

Sorun bende reyis senlik değil durum..

Estağfurulllah öyle bir şey ima etmedim ama az önce yazdığın gibi de spastik değilim yav :( öyle ya da böyle az çok anlaşıldığımı düşünüyorum açıkçası

Ya ben ciddiyim ne spastikliği estağfurullah kitap okumam çok kültürlü sayılmam bazı kelimelerini anlayamıyorum dolayısıyla..

Eleman 29 yaşında ve 1.5 senedir sokaktaymış neticede düzenli yerleşik bir hayata alışmış bir anda o kadar dağıtmamış olabilir.. Gördüğümüz üzere kendini iyi ifade edebiliyor bazı ihtiyaçlarını konuşarak bile temin etmiş olabilir.. Zaten evsiz bir adam ilk bulduğu parayla ya alkol ya sigara ya da uyuşturucu alır bunun ilk önceliği otelde kalmak.. tabi bu benim teorim sadece

Tabii uyusturucu baglisi da var o en kotusu zaten iyice bataklik. Ama 1.5 sene baya uzun sure dostum hele evsizsen bu kosullarda gosterir etkisini

Düşünsene evsizsin sokaklarda yatip kalkıyorsun soğuktan gotun donuyor insanlığın büyük kısmının umurunda bile değilsin sonra bir gün seninle birileri röportaj yapıyor bir şekilde düşüncelerini dile getirme fırsatın oluyor belki de fark edilme fırsatın sonra konustugun şeyler için eksi inci antu gsc vb platformlarda ilik gotlu tuzu kuru bayanlar ve baylar senin üzerinden siyaset ve din tartışması yapıyor sen yine sokaklara geri dönüyorsun ve diğer insanlar tika basa karnini doyurup kombinin derecesini 1 tik daha arttırıp sıcak yataklarına girip mışıl mışıl uyuyorlar

İyi de üstat burada partilerle alakalı ne var? Valla kafayı yiyeceğim burası galatasaray platformu maçta bile nasıl karşıtlık oluşuyor anlamadım ki burada hakikaten siyasetle ne ilgisi var? Yani polarize olunacak bir konu yok ki?
Bence de yok ama işte Allah kitap deyince laf partiye çıkartılıyor nihayetinde

Düşünsene evsizsin sokaklarda yatip kalkıyorsun soğuktan gotun donuyor insanlığın büyük kısmının umurunda bile değilsin sonra bir gün seninle birileri röportaj yapıyor bir şekilde düşüncelerini dile getirme fırsatın oluyor belki de fark edilme fırsatın sonra konustugun şeyler için eksi inci antu gsc vb platformlarda ilik gotlu tuzu kuru bayanlar ve baylar senin üzerinden siyaset ve din tartışması yapıyor sen yine sokaklara geri dönüyorsun ve diğer insanlar tika basa karnini doyurup kombinin derecesini 1 tik daha arttırıp sıcak yataklarına girip mışıl mışıl uyuyorlar

Düşünsene evsizsin sokaklarda yatip kalkıyorsun soğuktan gotun donuyor insanlığın büyük kısmının umurunda bile değilsin sonra bir gün seninle birileri röportaj yapıyor bir şekilde düşüncelerini dile getirme fırsatın oluyor belki de fark edilme fırsatın sonra konustugun şeyler "çok şükür, daha kötü olabilirim. hafta bir yatakta yatıyorum duş alıyorum." vs vs

Boş ver üstat o durumda olmayan anlayamaz ağırlarına gidiyor kendilerine ayna tutulmuş oluyor benim dönen menfi muhabbetten anladığım o ;) hürmetler

Uğur kardeşim her şükreden mevcut iktidarın mensubu veya sempatizanı değildir. Haline şükretmek, başına gelen herşeyi kabul etmek, içinde bulunduğu ve değiştirebileceği kötü bir durumu veya bir yanlışı kabullenmek demekte değildir. Müslümanlığın temel değerlerinde değiştirebileceğin haksızlıklar, yanlışlar için var gücünle mücadele etmek; değiştiremenin mümkün olmadığı şeyleri ise kabullenip sabretmek mevcuttur. Eğer senin bahsettiğin şey kadercilik ise bu kavramın tanımının yanlış yapıldığını son otuz senedir söylemeyen adam kalmamıştır.

İnançlı olmak, şükretmek, ibadet etmek yalnızca bir partinin mensuplarının sahip olduğu özellikler değildir. Ayrıca o parti veya partilerin mensupları bir dinin temsilcileri sayılmayacağı gibi onların yaptıkları yanlışlar o dinin yanlışları da değildir. Kaldıki bu adamların neyi ne kadar anladığı ve neyi ne için yaptığını başta kendisi olmak üzere herkes en iyi şekilde bilmektedir. Bu partilerin mensuplarına, anlayışına sinirlenip, arapların yaşam tarzını bazıları din zannediyorlar diye o dinin aslında ne olduğunu, ne söylediğini araştırmamak, anlamaya çalışmamaksa insanın şu hayatta kendisine yapabileceği büyük bir kötülüktür. Bu peşin kabul ediş şekli, şikayet etmekte olduğun o "sorgulamadan biat eden" zihniyetin yaptığı yanlışın bir benzeri olmuyor mu?

Din hiçbir partinin, gurubun, ırkın, kişinin, toplumun tekelinde değildir. Onun ne olduğunu araştırıp, gerçeklere ulaşmaya çalışıp, onu kavramak ise insanın kendi sorumluluğundadır.

Forumun bu başlıkiğı altındaki konunun siyasetle ve dünya görüşüyle hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. "Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır" söylemine sahip olan bir dinden bahsediyoruz ve bu dinin temsilcisi görünenlerin anlayışını yanlışlarını din kabul etmek ne derece doğrudur? Bu yanlış anşamnın peşine düşüp buradan bu güzel insanı yermek yerine onun yeterince çabalamadığı üstüne bir yorum yapman daha doğru olmaz mıydı?
Ben anlam veremedim gerçekten. Mesajımdan sonra gelen ithaflar şöyle hepsine topluca cevap vereyim madem, bu forumu iyice anlamamaya başladım, insanlar mı okuduklarını anlamıyor ben mi anlatamıyorum acaba? En naif ve normal şekilde yazdığınız için yazmayı tercih ettim yoksa cevap vermeyi düşünmüyordum doğrusu, kusura bakmayın hepsi bir arada olacak ama.

İsyan etmemiş, hırsızlık yapmamış ise biat etmek mi oluyor diyor? Benim mesajımın neresinde niye isyan etmiyor veya hırsızlık yapmıyor gibi bir soru veya beklenti mi var da bu sonuca varılabiliyor? Başına gelen her şeyi olduğu gibi kabul ediyor ve bu durumu sorgulamıyor ise biat etmiş oluyor evet ve ben de bunu diyorum sadece. İsyan eder veya etmez, hırsızlık yapar veya yapmaz bana ne ve konu ile alakası yok.

Olayı siyasi boyuta taşımadım zira bu bir siyasi sorun değil zihniyet sorunu ve zaten şikayetçi olduğum zihniyetin ne olduğunu gayet açık şekilde yazmışım, bunu parti boyutuna taşıyan yine kendileri olmuş ben herhangi bir tarafa yakın değilim, bu zihniyet akp olmasa da zkpyi yaratıp aynı şartları oluşturabilir zaten bahsettiğim de bu, bozuk toplum, bozuk siyaset doğurur. Bugün sözde fetö bitti, ithal tarikat arayanlar gibi mesela suçlu fetö gibi görünse de fetöyü yaratan ve teşvik eden sistem sorunludur.

Saygı paradoksu burada da yine devrede. Sürekli saygıdan dem vurup yine bu kadar mı size koydu dile tercih ediliyor, neden provoke etme çabası? Başka bir kelime gayet tercih edilebilir ama işte niyet, Can mesela çıldırmakla itham ediyor, ben mesela şükür edenleri çıldırmış mı ilan etmişim hayır bu inanışın bugün geldiğimiz noktada hatırı sayılır bir yeri olduğunu söylemek istedim hepi topu bu, katılırsın, katılmazsın ama bu beni çıldırmış yapmaz ha illa bir çıldırmış ararsan diye başlarım bu dille konuşacak olursak inandığı mitleri yazarım sonunda ben saygısız olurum ama bu diyalogun, adalet?

Yukarıda yazdıklarımdan sonra anlaşılacaktır diye düşünüyorum ama emin olmak adına sizin içinde ekleyeyim; inançlı olmayı, şükretmeyi bir parti tekeline bağlamış durumda değilim, her ne kadar kendileri onu da en iyi bileceklerini iddia edecek olsalar da benim böyle bir kanaatim veya görüşüm yok. Bu yaklaşımdan en çok faydalanan ve "ekmeğini yiyen" kendileridir demek istediğim de fikrim de budur. Benim dini yaklaşımım veya yönelimlerim kişiler üzerinden olmadı zaten olsa daha radikal bir tip olmam gerekirdi veya mevcut yönetim sonrası gelişen bir reaksiyon olarak da gerçekleşmedi. Hasan gibi insanlar maalesef bu partinin mezesi, onu o masaya taşıyan da bence şükür anlayışı. Her şükür eden böyledir demiyorum ama Hasan gibiler bence öyledir adamın yaşam hakkı elinden alınmış hala sorgulamak yok, arayış yok, çözüm yok bu bir sınav tabii ya anlıyorum bundan sonra kralsın hatta be olum yani... Velhasıl muhtemelen anlaşamayız, anlaşmak durumunda da değiliz ben böyle düşünüyorum.

burada din edebiyatı yapanlar bu adam allah kitap demeyip allaha isyan etseydi yine böyle hararetli bir şekilde savunacak mıydınız?
Evet çünkü konuşmasının taşmamızda yanlış bir şey görmedim ayrıca bence bu kadar çok ilgi görecek bir şey de yok videoda

Bence de yok ama işte Allah kitap deyince laf partiye çıkartılıyor nihayetinde

Ülkeyi yönetenler siyasiler yanlış giden her şeyin sorumlusu onlar başkası değil belediyeyi yöneten Chp de suçlu hükümet de ama ikisi tvlerde şov yaparken arka planda birbirini korur biz burda tartışırız sorunlar da büyüye büyüye devam eder.

simdi kimse yanlis anlamasin ama ben evsizlerle 1 gun olsa bile onlari ziyaret ettim lise zamanimda, aarhusda cok var (haha refah devletine bak) ve hatta suan yasadigim yerde bizim yanimizda uyusturucu vs. kullanan evsizlere shelter veren bir mekan var.
bu arkadas pek evsiz gorunmuyo ya simdi sakallari felan cok duzgun duruyo bu arkadasi canli goren var mi hic hakiketen evsiz mi bu? cok sasirdim benim gordugum evsizler cok daha pasakli sakallari felan pasakli oluyo geneldede.
halinden memnun olmasida beni daha fazla sasirtti.

bana pek inandirici gelmedi acikcasi ama gercekse allah yardimcisi olsun ne diyeyim zor.

Rahmi, çocuk haftada bir otelde kalabiliyorum demiş. Duşunu alıyor, kıyafetlerini yıkatıyor ve saçını sakalını düzeltiyordur.

Geri
Üst Alt