#3 Angeliño

Üzgününum ama kafasına göre çıkıp basmaya gidiyor. Rakip sahaya çökmemişiz, kontraya kalkmamışız. Arkanda Rashford var ve çakılı oynuyor savunma genellikle geriye düştüğümüz durumlar hariç. Adama çok yakın bir alanda da değilsin adam topa şekil verip vururken bile aranda 4 adımdan fazla var.

Orda olmasının hiçbir manası yok. Arkasında Rashford takılan sol bek ortasahandaki iki 6 numara bile o kadar ileri çıkmamışken gidip o topa basamaz. Sahada orada topa basması mantıklı diyebileceğin 4 adam var Kerem,Zaha,İcardı,Torreira. Bu üçlüden biri o anda orda değilse başka bir oyuncunun oraya çıkması tamamen oyuncunun işgüzarlığı. Topu kesin alabileceği bir alanda pozisyonda olur ona da tamamım ama o da yok. Geri de hızlı dönemiyorsun e ne anlamı kaldı?

Ekli dosyayı görüntüle 222210
.
Dikkat edersen Boey de ilerde

Bu aksiyonun başında adamlara ceza sahasında şuursuzca basıyorduk

Baskıda biraz gecikmiş olabilir ama yine de o bölgede olması oyun anlayışımızla ilgiliydi

yarın kanser edecektir

Bugün keşke oynamasa dediğim yegane adam. Adam mimlendi artık, herkes solumuzdan gelecek üstümüze.

Ben diğer arkadaşların aksine Angelino yu beğeniyorum defansif eksikleri var ancak hücumcu bekler in genelinde bu problem var.Nagatomo Mariano örnekleri bence iyi örnekler değil çünkü onların döneminde şampiyonlar Ligi'nde ne hale düştüğü muz de ortada.Uyarilmaso gereken konu Manchester gibi takımlara Bayern gibi takımlara karşı daha defansif oynaması gerektiği konusunda.

a03b4d25aa1939fb121ae2b0eec071b8.jpg

Golde bariz hatalı bence.
Ben rakip pası verdiği anın görüntüsünü aldım nerede olduğunu göstermek için ama önceki saniyeler arkasında alanındaki oyuncuyu kontrol etmeden nasıl basmaya gittiğini gösteriyor.

Evet Boey de ileride ama en azından yüzü bizim kaleye dönük ve bizim yarı sahamıza dönme eğiliminde, yani top oraya atılsa geriye dönme şansı var.

a03b4d25aa1939fb121ae2b0eec071b8.jpg

Golde bariz hatalı bence.
Ben rakip pası verdiği anın görüntüsünü aldım nerede olduğunu göstermek için ama önceki saniyeler arkasında alanındaki oyuncuyu kontrol etmeden nasıl basmaya gittiğini gösteriyor.

Evet Boey de ileride ama en azından yüzü bizim kaleye dönük ve bizim yarı sahamıza dönme eğiliminde, yani top oraya atılsa geriye dönme şansı var.
Bu fotoya göre hatayı abdulkerim ile paylaşmışlar. Öyle bir kare seçip maçtan topçuya hata yüklemek etik de değil mantıklı da değil

Bu fotoya göre hatayı abdulkerim ile paylaşmışlar. Öyle bir kare seçip maçtan topçuya hata yüklemek etik de değil mantıklı da değil

Futbol içinde pozisyon değerlendirmenin etikle ne ilgisi var ki?

Bazen böyle arka plan görüntülerinde görüyoruz teknik direktörler görüntüler eşliğinde oyuncularla pozisyonları değerlendiriyor o da mı etik ve mantık dışı.

Futbol ağırlıklı bir forumda futbol pozisyonu hakkında yazıp konuşuyoruz bu işi neden bu kadar abartıyorsunuz anlam veremiyorum.

Ayrıca mesajımda da belirtmişim ben anın görüntüsünü aldım nerede olduğunu göstermek için pas atılırken, esas hatası önceki saniyelerde görülüyor çevre kontrolü yapmadan orta saha çizgisinden oraya basmaya gidiyor arkasında kendi alanında rakip oyuncu varken.

Dobarlan olum artık.

Defansif olarak Emre Taşdemir seviyesinde, ofansif anlamda onun bir tık altında.

Futbol içinde pozisyon değerlendirmenin etikle ne ilgisi var ki?

Bazen böyle arka plan görüntülerinde görüyoruz teknik direktörler görüntüler eşliğinde oyuncularla pozisyonları değerlendiriyor o da mı etik ve mantık dışı.

Futbol ağırlıklı bir forumda futbol pozisyonu hakkında yazıp konuşuyoruz bu işi neden bu kadar abartıyorsunuz anlam veremiyorum.

Ayrıca mesajımda da belirtmişim ben anın görüntüsünü aldım nerede olduğunu göstermek için pas atılırken, esas hatası önceki saniyelerde görülüyor çevre kontrolü yapmadan orta saha çizgisinden oraya basmaya gidiyor arkasında kendi alanında rakip oyuncu varken.
Kare çekmişsin aradan cımbız gibi sonra adamı suçluyorsun. Bu öyle kolay bir şey değil. Video koyman lazım farklı açılardan pozisyonu başından takip etmen lazım o an hocanın bir direktifi var mı ona bakman lazım falan filan daha bir sürü şey.

Öyle bir kare seçip topçu suçlayamazsın. Ne dediğim gayet açık bu öyle basit bir iş değil. Etik de değil mantıklı da değil

Kare çekmişsin aradan cımbız gibi sonra adamı suçluyorsun. Bu öyle kolay bir şey değil. Video koyman lazım farklı açılardan pozisyonu başından takip etmen lazım o an hocanın bir direktifi var mı ona bakman lazım falan filan daha bir sürü şey.

Öyle bir kare seçip topçu suçlayamazsın. Ne dediğim gayet açık bu öyle basit bir iş değil. Etik de değil mantıklı da değil

Yoo gayet basit bir olay hatalar oyunu olan futbol konuşuyoruz hataları düzgün bir üslupla dile getirmenin mantık ve etik ile alakası abartıdan ibaret.
Dediğim gibi bunu teknik direktörler bile yapıyor, görüntüler üzerinden bu da herhalde mantık ve etik dışı.

Asıl bunu bu kadar abartmanın mantığını anlamıyorum.
Eleştiri olacak deniyor yeter ki hakaret ve benzeri şeyler olmasın deniyor, eleştiri yapıyoruz o da bu sefer etik dışına varacak kadar kötüleniyor.

Ayrıca hala kareden bahsediyorsun iki mesajımda da sadece kare ile ilgili olmadığını yorumumun, o kare öncesi olan 3-4 saniyede esas hatasının, alanında rakip varken çevre kontrolü yapmadan alanını boşalttığının görüldüğünü yazmışım.

Ben oyuncuya tü kaka dememişim, çöp vs. bir şey de yazmamışım, sadece rakibin golü ile sonuçlanan pozisyonda oyuncunun hatasını dile getirmişim bunu etiğe kadar getirecek bu hayatta neler yaşıyorsunuz gerçekten anlamak güç.

Son düzenleme:

Cimere falan basvuralim istersen pozisyonda hatasi var mi yok mu arastirilsin diye

Hocanın gözünde de zayif halka olduğu belli. Keşke dengeli bir solbek alınsaydı.

Vay be demek bir oyuncunun hatası hakkında konuşmak o oyuncuyu aforoz etme anlamına geliyor.

Ne yazık ki toplum olarak eleştiriye tahammülümüz yok boşuna da kimse hakaret ve benzeri şeyler olmadıkça eleştiri tabiki olacak demesin.

Nasıl paylaşmışlar yav herif orta sahanın ortasından rakip kaleye 35 metre mesafede anlamsız bir şekilde tek başına press yapmakta.

Nasıl paylaşmışlar yav herif orta sahanın ortasından rakip kaleye 35 metre mesafede anlamsız bir şekilde tek başına press yapmakta.
Alan paylaşımı takım savunması diye bir şey var. Dikkatli bakarsan sol taraftaki boşluğu kapatmakta hayli geç kalmış

Alan paylaşımı takım savunması diye bir şey var. Dikkatli bakarsan sol taraftaki boşluğu kapatmakta hayli geç kalmış
Öyle bir olay yok kendi başına koşup gidersen diğerinin boşluğu kapatma gibi bir zorunluğu yoktur.
Takım olarak hareket edersin o zaman anlamı olur. Takımın diğer beki zaten atak aksiyonları için bölgesinden uzakta iken. Orta sahada Kaan ve torreira da defansif yerleşimi yapamamışken kör göze parmak sokar gibi olman gereken yerden en az 30 metre uzakta olan suçludur.
Torreira, zaha/kerem, kaan aynı anda press yapıp alan kapattığında sende 4. adam olarak destek verirsin okey.
Defansif olarak zaten eksik yakalanacakken(boeyin ileride olması) sen kafana buyruk alanını terkedersen hiç boşuna ahta paylaştırmaya gerek yok.
Öbürü çıkar Sanchez abdülkerime uyup ofsayt taktiği uygulasaydı o zaman der hop 1 oyuncunun gereksiz aksiyonunu 3 kişiye bölmeye çalışırsın.
Ayrıca açık alanda Abdülkerim rakibinin isterse dibinde olsun hatta gerisinde olsun koşan adamın hareket yoluna doğru gelecek olan bir top var. Abdülkerimi aştığı anda oyuncuya müdahale edebilecek 2. bir oyuncu yok çünkü boey ileride ve sanchezin tuttuğu oyuncuya markaj uygulayamaz.

İyi daha torreira icardi yerine kaleciye press yapsın orta sahada oluşacak devasa boşlukta Kaan da suçlu kardeşim diyelim.

Geri
Üst Alt