#3 Angeliño

türlü türlü saçma bahanelerle savunulan adamda problem vardır.

bu adam şu ana kadar max 4/10 oynuyor, defansif olarak bir şey beklemiyorduk zaten de hücumda da çok kötü.

1 mucize olsa da alamasak keşke bonservisini
Sezon sonu alacaksakta satarız aynı paraya herhalde

şu ana kadar ömer bayram bile daha etkili olurdu ofansta

Orta yapıyor diye istedik kaç maç oldu 1 tane isabetli orta yapamadı.

Daha gelirken de söylemiş idim, bizim ligde ispanyollar mantara bağlıyor. Bizim ligimiz teknik bir lig değil mücadele ön planda. Bu adamda da mücadele edecek vücut yok. Daha fizikli sacha boey tarzi bir bek almaliydik.

Ben alındığında kendisi hakkında pek bilgi sahibi değildim, genel olarak kariyeri ve bilgi sahibi olan insanların yorumlarına baktığımda ManCity görmüş (nasıl görmüş niye görmüş hiç bir fikrim yok), 2 maçta olsa İspanya milli takımına çağrılmış (niye çağrılmış fikrim yok) Leipzig'de birşeyler yapmış bir oyuncu, profiline baktığımızda defansif yönü kötü ama ofansif yönü iyi yorumlarını görüyordum. defansif yönünün sanırım Kazımcan'dan iyi olmadığı bir gerçek. 11-12 maç civarı yaptı bizde, Bizim takımda ileri uçta çok rahat asist yapabileceği adamlar varken hala 1 adet asisti bile yok ve çoğu topu eziyor yani Kazımcan'a bol bol fırsat versek pek birşey kaybetmeyiz gibi duruyor şuan ki performansına göre. Mesela Boey'inde asisti yok ama Boey için şöyle orta açar böyle ofansif demiyoruz zaten. Mücadeleci , hareketlendirici top taşıyan bek, yani görevini yapıyor. Angelino'da bu da yok şu zamana kadar ki gördüğümüz performansı ile, umarım söyledikleri gibi biri çıkar.

not: Yaptığımız tüm transferlerin hepsinin tutması gibi bir durum söz konusu olamaz zaten.

Zaha ne zaman oyuna girse hücumda etkili olmaya başlıyor.

Angelino bir nevi imtiyaz isteyen bir futbolcu. Zaten hangi sistem veya sistemlerin oyuncusu olduğunu konuştuk.

15.PNG

Şu 3'lü arasındaki korelasyon hiç iyi işlemiyor. Demirbay genellikle dikine basit ve nadir de olsa diyagonal paslarla oynayan bir futbolcu. Bizde ne kadarını yapıp yaptığı da önemli değil. Bizdeki orta sahaların set oyununda üçgenlerle falan pek işi olmuyor. Kerem ise zaten bek oyun seti olmayan bir futbolcu. Bu açıdan bakarsak neden bu kadar pasif kaldığı anlaşılabilir. Buna rağmen bindirmeleri olumlu lakin, bireysel orta açmadaki vasatlığı ( 1-2 yerden attığı güzel paslar da mevcut ) ve defansif dezavantajları kendisini kabul ettirmesi açısından çok büyük sıkıntı. Galatasaray geleneklerinde beklerin hücum yönü ve bindirmeleri olmazsa olmazı yalnız, bu konuda hem Boey (Nadir de olsa çizgiye inip olumlu olduğu var) hem de Angelino'nun açık olmak gerekirse orta seviye bile performans alamayışımız bizi çok etkiliyor. Üretkenlik konusunda kanat oyuncularımıza ekstra yük biniyor. Ara ara şok pres yaptığımızdan dolayı, bu da çoğu zaman ilerleyen dakikalarda takımın gardının düşüşünü sağlıyor. Sonra takımın kondisyonu falan çok kötü diyoruz.

türlü türlü saçma bahanelerle savunulan adamda problem vardır.

bu adam şu ana kadar max 4/10 oynuyor, defansif olarak bir şey beklemiyorduk zaten de hücumda da çok kötü.

1 mucize olsa da alamasak keşke bonservisini
:) Aldığın oyuncu solbek.nasıl defansif olarak birşey beklemezsin.o zaman sol kanat/açık diyelim bu arkadaşa.Sol açık mı aldık biz bu oyuncuyu.Bayern München maçında savunmadaki sol tarafımızı felç yaparlarsa,Angelinho'nun suçu yok o ofansif solbekmi diyeceğiz.Asla katılmıyorum.bu adamın görevi solbek.o zaman Zaha , Kerem Aktürkoğlu hangi mevkide.

Eğer böyle düşünülüyor ise , Eyüp'te bu sezon harikalar yaratan çok daha düşük ücrete kapı gibi Caner ERKİN vardı.O daha iyi ofansif solbek:)

2. yarıyı çok iyi izleyemedim ama ilk yarı neredeyse soldan atak yapmadık. Artık Demirbay'ın sola sırtını vererek oynamasıyla mı alakalı, Kerem A. artık topları kaptırmasın diye oyuncular yıldı mı bilmiyorum. Ama bu kadar ortalarıyla ünlenen adam etrafında kimse olmamasına rağmen orta bile açamıyor çok enteresan.

Şu performansına bakınca "iyi ki bonservisiyle almamışız" diyorum. Kendini toparlamazsa, sezon sonunda Leipzig'e geri dönmesi isabet olur.

Angelino bir nevi imtiyaz isteyen bir futbolcu. Zaten hangi sistem veya sistemlerin oyuncusu olduğunu konuştuk.

Ekli dosyayı görüntüle 221356

Şu 3'lü arasındaki korelasyon hiç iyi işlemiyor. Demirbay genellikle dikine basit ve nadir de olsa diyagonal paslarla oynayan bir futbolcu. Bizde ne kadarını yapıp yaptığı da önemli değil. Bizdeki orta sahaların set oyununda üçgenlerle falan pek işi olmuyor. Kerem ise zaten bek oyun seti olmayan bir futbolcu. Bu açıdan bakarsak neden bu kadar pasif kaldığı anlaşılabilir. Buna rağmen bindirmeleri olumlu lakin, bireysel orta açmadaki vasatlığı ( 1-2 yerden attığı güzel paslar da mevcut ) ve defansif dezavantajları kendisini kabul ettirmesi açısından çok büyük sıkıntı. Galatasaray geleneklerinde beklerin hücum yönü ve bindirmeleri olmazsa olmazı yalnız, bu konuda hem Boey (Nadir de olsa çizgiye inip olumlu olduğu var) hem de Angelino'nun açık olmak gerekirse orta seviye bile performans alamayışımız bizi çok etkiliyor. Üretkenlik konusunda kanat oyuncularımıza ekstra yük biniyor. Ara ara şok pres yaptığımızdan dolayı, bu da çoğu zaman ilerleyen dakikalarda takımın gardının düşüşünü sağlıyor. Sonra takımın kondisyonu falan çok kötü diyoruz.
Bence bu üçlü arasında bir korelasyon beklemiyor Okan hoca zira KD, Torreira ile önlü arkalı oynuyor ve oyun kurma görevini Torreira üstleniyor, hücuma da Boey’in top taşıması ve Tete’nin paslarıyla çıkıyoruz. Kerem de içeri/ortaya doğru konumlandığı için Angel sol çizgide uzun toplarla falan topla buluşuyor. İyi orta açarsa katkı sağlayabilir. Bu söylediklerin bence Okan hoca’nın tercihi sebebiyle oluşuyor özetle.

Geri
Üst Alt