3 Büyükler, Yabancı Kuralının Serbest Kalması İçin TFF'ye Resmi Başvuruyu Yaptı

baslarim haksizligina, kuralina, bukadar gayri ciddi bir kural, gayri ciddi sekilde kaldirilir zaten...

Eskiden bize zarar verecek diye besiktas ve Fenerbahce kurali destekliyordu, simdi onlar da salmis demekki haber dogruysa.

Bu bir işaret. Bu gün kalkmasa muhtemelen seneye kalkar. Yada seneye hafifletilir.

Açıkçası ben 11 yabancidan sonra milli takımda en az 10 maç oynamış olmak şartı vs gibi iyi kriterlerle alinabilir şartı koydururdum. Madem mesele kulüplerin boş para harcamasını önlemek yapın şöyle birşey ilk 11 sınırını kaldırın yedekte de en az 4 5 yerli koyma zorunluluğu getirin bu iş huzur içinde çözülsün.

Bu bir işaret. Bu gün kalkmasa muhtemelen seneye kalkar. Yada seneye hafifletilir.

Açıkçası ben 11 yabancidan sonra milli takımda en az 10 maç oynamış olmak şartı vs gibi iyi kriterlerle alinabilir şartı koydururdum. Madem mesele kulüplerin boş para harcamasını önlemek yapın şöyle birşey ilk 11 sınırını kaldırın yedekte de en az 4 5 yerli koyma zorunluluğu getirin bu iş huzur içinde çözülsün.

Milli Takimlarda oynamayan hayvan gibi kaliteli adamlar var... Bakiniz Fernando... Biz Premierligi degiliz.

Gelecek sene 14 yabanci, sahada istedigin kadar oynat ama yabanci oyuncularin bir kismina kriterler gelsin.

Böylece belki her takim 2-3 genc adam alir, yaslilari kisitlarsan 33-35 yasindaki adamlarla kadrolari doldurmayip yinede 11 yabanci oynatabilirler.

Var evet. Fakat almadan vermek Allah'a mahsus. Ortayolu bulmak adına bir çözüm sadece.

Akilli olmak lazim... Öyle kriter mriter alakasiz. Ki zaten hic bir zaman dertleri kulüplerin para harcamasi olmadi ki. Yasakcilik ile zaten birseye varilmaz... Ki bu lige kriter felan olmaz. Bu sadece potansiyal havuzu daraltmaktir, hele ki milli takim kurali. Cogu kaliteli birinci sinif ülkelerden gelen adamlarin kapisini bizim icin kapatir.

En iyisi kulüplere finansal olarak tesvik edici imkanlar sunmak alt yapi oyunculari ile ilgili. 11 yabanci futbolcudan itibaren, aldigi her oyuncu icin takimlar belirli bir miktar ceza öder... 14´den itibaren o ceza katlanir, bu da bir fon gibi paralari toplayip, alt yapidan oyuncu oynatan kulüplere dagitilir.

Gelecek sene 14 yabanci, sahada istedigin kadar oynat ama yabanci oyuncularin bir kismina kriterler gelsin.

Böylece belki her takim 2-3 genc adam alir, yaslilari kisitlarsan 33-35 yasindaki adamlarla kadrolari doldurmayip yinede 11 yabanci oynatabilirler.
16 olur 14 degil. Degisiklik hakki 3 iken 14 olmustu sonra 5 olunca 16 oldu. Yine 16 olmali illa bir sinir olacaksa

son anda degisiklik yapilmasinin dogru olmadigi kanaatindeyim.

keske altyapidan oyuncu oynatmayi ozendiren bir sistem getirilse.

Fener istemişse olmuş sayın.

Buna Şenol çok karşıydı ama o sene CL de 11 yabancı ile oynuyordu.

Koçu çarmıha gererler taraftarları zaten yanıyorlar şuan. Sanmıyorum isteyeceğini.

Bu kurala göre planlama yapmış takımlar var. Her ne kadar kalkmasını istesem de doğru olmaz.

Geri
Üst Alt