3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun

Üstat ben Atatürk’ün babasının evine gittim Arnavutlar annesi ama Türk burada cidden ırkçı bir yaklaşım yok

Düşün şimdi Ziya Gökalp Kürt, Mehmet Akif Arnavut, Enver paşa Arnavut, Kuşçubaşı Çerkez, Talat paşa pomak, Yakup Cemil Çerkez, Mahmut Şevket paşa Çeçen yani ittihatçılar arasında sadece Cemal paşa ve Kazım Karabekir Türk önde gelen olarak
üstat bunların hiçbiri türk değil neden türkçü olmuşlar

turancıları dışarı alalım
bu konu türkçülük konusu

kendi adıma cevap vereyim ben fatih ile ne kadar gurur duyuyorsam,oğuz kağan ile de o kadar gurur duyuyorum, konu saptırılmaya çalışıyor alakasız bir şekilde, islamiyet öncesi türkleri aşağılayan yok burada,ama biraz araştırmak yeterli olacaktır islamin türklere neler kattığını görmek için,Yazar Seyyid Ahmet Arvasinin güzel bir sözü var;

Türk, bütün varlığı ve heyecanı ile islamiyete koşarken hasretle beklediği

dine kavuşmanın mutluluğunu yaşamıştır. "Allah’tan başka ilah yoktur"

diyen, "cihad" emri ile "alplik ruhunu" besleyen, öte yandan "hak yolda"

alimlerin akıttığı mürekkebi, şehid kanından daha mübarek bulan

islamiyet, kısa zamanda Türk’ün ruhunu keşfetmekle kalmamış, Türk’ü

yeniden Türk’e buldurmuştur.

Türkler tarih boyunca çeşitli inanışlara sahip olmuşlar,göktanrı inancı ve şamanizm en yaygın olanları, islamiyetle çok benzerlik gösterir bu inanışlar, türkler ateist bir toplum olmamıştır hiçbir dönem de küçük kabileler dışında, mesela hunlar niye asimile oldular ben vereyim cevabını çeşitli uzakdoğu dinlerin etkisinde kaldıkları için, Museviliği seçen Hazarlar da mesela bugün Türklüklerini tamamen kaybetmişlerdir,türklerin 3 kıtaya hakimiyetinde dünyaya nam salmasında İslamin etkisi büyüktür..

bende ayrım yapmadım ,ayrım yapanlar başka arkadaşlar ilk mesajınıza cevap vereyim,konuyu islam düşmanlığını döndüren arkadaş belli, konuda gayet güzel mesajlar vardı türklükle ilgili,saçma yorumlar olduğundada susmak mümkün olmuyor ,osmanlının soyu oğuzlara dayanır en başta,osmanlı dönemi tüm tarihçiler tarafından mesela 16. yüzyıl önemli tarihçisi gelibolulu mustafa alinin eserlerinde güzel ümmet türk milleti diye tasvir edilir,fatihin torunlarına oğuz korkut isimlerini vermesi türklüğüyle gurur duydugunun göstergesidir ,ilber ortaylı halil inalcık gibi günümüzün en önemli tarihçilerini bir dinle derim hocam kısaca bu konuyla ilgili yorumları mecvut

Ülkücü olduğundan haberim yok idi. Way be.

Geri
Üst Alt