3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun

Efendim cümlemizin 3 Mayıs Turancılık Günü kutlu olsun...Her ne kadar Türkçülük günü olarak yanlış bilinse de İnönü Rejimi tarafından Turancı oldukları için İngilizlerin isteği ve bizatihi Adana'da bir tren vagonunda gerçekleştirilen İnönü-Churchill görüşmesinde Sovyetlerin de baskısıyla tebliğ edilen; ve bu cihetle gerçekleştirilen davalar, tutuklamalar ve işkenceler silsilesinin her yıl dönümünde tabutluklarda işkence gören büyük zatların geçmişi ve mücadeleyi yad etmek için bir araya gelerek toplanmasından ibarettir.

Sanıldığı gibi belli bir siyasi görüşün tekelinde değildir ve Türkçülük günü adını alması Nejdet Sançar Reisin vefatıyla başlamıştır. Kimler yoktur ki; Hüseyin Nihat Atsız-Zeki Velidi Togan-Reha Oğuz Türkkan-Fethi Tevetoğlu-İsmet Rasin Tümtürk-Osman Zeki Yüksel Serdengeçti-Orhan Şaik Gökyay-Alpaslan Türkeş-Hamza Sadi Özbek-Hikmet Tanyu ve daha niceleri...Görüldüğü üzere farklı siyasi partilerden ve etnisitelerden birçok münevver ve devlet görevlisi o dönemde sadece Turancı oldukları gerekçesiyle yıllarca sürgüne, işkenceye, tacize, hakarete, dayağa, davalara, hapislere maruz bırakılmış kendilerinden İnönü muhaliflerinin hapse atılmasını sağlayacak yazılı ifadeler alınmaya çalışılmış başarılamamıştır...

Sansaryan Han'da gözünü bırakan, tırnakları çekilen, en dar tabutlukta akreplerle çıyanlarla en uzun süreyi geçiren ve sonrasında da sürülen Reha Oğuz Türkkan Reisin kitabı Tabutluktan Gurbete'de de dediği gibi; "Çerkezlerin, Kürtlerin ve Gürcülerin en az bizim kadar Turancı olabileceğini gözümle gördü şimdi bize ırkçı diyorlar ama esasında ben Türkçülük-Turancılık Davasında yargılanmadan önce ırkçıydım sonrasında bundan vazgeçtim İnönü sayesinde"...Yani renktaşlar bu bayram hepimizin ayrı gayrı yok kutlu olsun...Çok Turancılık Günleri göresiniz hürmetler...
İşte Bozkurt’un ayak izleri

Geri
Üst Alt