3 Yaşındaki Oğlum İçin Tavsiyeleriniz

Bugun usenmedim bir videosunu cekip youtube a ekledim. Sizin de gormenizi istedim. Ayrica koordinasyonunun ne denli iyi oldugunu gostermek icin bir videosunu daha ekliyorum. Simdi diyebilirsiniz egitimle halledilebilir diye ama size yemin ederim ozel hicbir antrenman yapmadim. 2. Videoda hayatinda ilk kez badminton raketini eline aldi ve hemen video cektim. Bilmiyorum belki de ben abartiyorum. Videolar linkte izleyip yorumlarsaniz memnun olurum.
Osman futbol - YouTube
Osman badminton - YouTube

Masallah cok tatli :)

Shoot'lari gercekten kuvvetli 3 yasinda bir bebe icin. Yoksa abi top hafif de ondan mi? :) ;)

videolarda çok tatlı çıkmış Allah bağışlasın maşallah.

eğer almanya'da tanıdık varsa biraz büyüyünce herhangibir altyapıya yazdırın derim yurtdışında yaşasın çocuk hayatı kurtulur.

Yalan yok ben ortaokulda falan böyle vuruyordum topa :D

Eğer gerçekten ileride mermi gibi şutlar atsın istiyorsan , şu 1 kg'lık el ve ayak bileğine takılan ağırlıklar var. her boş vaktinde ayağına 15 er dk dilimlik periyotlarda tak.

İleride HAGI gibi şutlara sebep olabilir :)

Beyler çocuk belki rockstar, belki pick-up artist, şair vs. olmak istiyor. Leş gibi ter kokan soyunma odalarına mahkum ettiniz çocuğu şimdiden. :S

Allah bağışlasın çok tatlı ayrıca sanırım bir baba olarak çok zaman ayırıyorsunuz ne güzel.

Sol bek yapdır Onu.

Milyonları götürür

Abi ilk basta Allah bagislasin, Rabbim bütün güzellikleri bu dünya ve ahirette nasip etsin ogluna.

Konuya gelince, ben Isvicre de yasiyorum ve Lancy FC de antrenörlük yapmaktayim, takimim 2001 dogumlu cocuklardan olusuyor. Isvicre kücük bir ülke, anca 8 milyon nufüs var. Lakin futbol'da bizden iyiler her konuda. Hele egitimde!

Daha 6 ay önce kücük cocuklar icin özel egitim kurslarina girdim. kücük cocuktan kastim 5-10 yas arasi. Evet burda her kulüp ama hepsi kapilarini 5 yasinda cocuklara aciyorlar!! Bize ögretilen en önemli konulardan biri "l'âge d'or de l'apprentissage" yani türkceye cevirmem zor ama "ögrenmenin altin cagi" (anlam olarak uzak degil) 5 ve 10 yaslari arasinda oldugudur. Yani Üniversite'de gördügün egitim neye dayaniyor bilmiyorum ama burada egitimi veren (Claude Andrey Isvicre milli takiminda oynamis ve simdi Isvicre Futbolu Federasyonunda Gencler Egitiminde büyük emek veren burada ünlü bir sahis) tamamen degisik mentalite mevcut.

5-10 yas arasinda cocugun gelecekteki teknik kapasite belirleniyor:
1. top sürüsü
2. calim yetenegi
3. top kontrol
4. shoot
Bunlar temel taslar, teknik olmazsa olmaz! Futbolcu olamazsin (isvicre den bahsediyorum). Özel taktik bilgi 12 yasinda, Özel fizik calismalari 16 yasinda baslanir ama teknik en kücük yastan specific olarak calisilir cünkü bu özelliklerin sonradan kazanilmasi mümkün degil.

Naçizane fikrim: oglunuzu simdiden calistirabilirsiniz (eger yakindalarda futbol akademisi varsa simdiden vermeniz faydalidir, yüzmeye de gitsin).
Ama dikkat edilmesi gereken konular var.
1. Hep gülecek (severek oynayacak, keyif alacak)
2. Gelistigini ona belirtmek, baskalari ile asla kiyas etmemek, anca kendi ile kiyaslamak ve sadece pozitif olarak (mesela: Aslanim farkindamisin topu ne kadar daha güzel sürüyorsun)
3. Egzersiz kurallari kolay ve anlasilir olmali (yanlis yaptiginda onu kesmemek lazim, kurallar cercevesinde oynamasinda onu tek basina topla birakmak, oyunu durmadan kesmek onun faydasi olamayacaktir)
4.5.6... diye devam ediyordu ama aklimda degil su an

Hocam saygilarimla :)
Dostum Allah razi olsun usenmemis uzun uzun yazmissin. Buradaki imkanlarim dahilinde 5 yasinda futbol altyapisina verecegim insallah. Tum tavsiyelerini hem ben hem esim dikkatle okuyup dersler cikardik. Cok guzel yazmissin. Tavsiyelerine uyacagim nasip olursa. Cok tesekkur ederim.

Mumkunse Almanya, Belcika veya Hollanda'ya tasinin, Turkiye'de torpilin yoksa isin cok zor. Ayrica Vedat Inceefe gibi tipler altyapi sorumlusu Turkiye'de, yetistirsin diye yanina verirsin ahlakini da bozarlar.
Renktas kim istemez bahsettigin ulkelere tasinmayi. Ama bizim icin uzak hayaller simdilik:(

videolarda çok tatlı çıkmış Allah bağışlasın maşallah.

eğer almanya'da tanıdık varsa biraz büyüyünce herhangibir altyapıya yazdırın derim yurtdışında yaşasın çocuk hayatı kurtulur.
Inan hayalim budur. ama gecimimi saglayabilmem lazim. Ileridr bi yetenek gorursem deneyecegim sansimi:)

Allah bağışlasın çok tatlı ayrıca sanırım bir baba olarak çok zaman ayırıyorsunuz ne güzel.
Allah razi olsun. Valla dostum cok fazla vakit ayirmaya calisiyorum ama genelde topla vakit harcamak istemiyor son zamanlarda. Ben de hic uzerine gitmiyorum. Ama yaz kis parklardayiz:)

et yedir iyi besle güçlü olsun . biraz yeteneği varsa bu ülkede topçu olur . çok ciddiyim . 10 sene top oynadım yetenekliyim ama fazla güçlü olmadıgım için ve torpilsiz oldugum için biyerlere gelemedim . ayrıca 7 yasında git bir takıma götür gs fb bjk hiç farketmez prof olsun yeter . futbol okulu değil amatör takımda değil prof bir takıma götürmen lazım ve pesinden kosman lazım

Et sevmemesine rağmen bol miktarda yediriyoruz:) Onun dışında kemik iliği suyunu çok anlattılar bi ara belki ona da başlarım dediğin gibi kemiklerin güçlü olması lazım. Benim birader de çok iyi topçuydu babam izin vermedi derslerinden geri kalır diye. He göndermedi dersleri iyi mi oldu? Tam tersine hem dersleri gün geçtikçe kötüye gitti hem de futbolcu olamadı:(

Dostum Allah razi olsun usenmemis uzun uzun yazmissin. Buradaki imkanlarim dahilinde 5 yasinda futbol altyapisina verecegim insallah. Tum tavsiyelerini hem ben hem esim dikkatle okuyup dersler cikardik. Cok guzel yazmissin. Tavsiyelerine uyacagim nasip olursa. Cok tesekkur ederim.

Ne demek abi rica ederim, keske elimden daha fazlasi gelse

Insallah Galatasaray ve Milli Takimimizla bol bol kupalar kazanir!

Geri
Üst Alt