#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Ben not alıyorum, dedirttirim. :D:p

Ne yararı olacak ?

Demem. Yeteneklerine bişey söylemiyorum bakın. Üstüne basa basa söylüyorum. Yeteneklidir. Bende Barcelona'da izledim sizler kadar. Fakat beni Barca'daki oyunu alakadar etmiyor. Şuan takıma koyup yarar sağlamıyorsa ve arkasında çok çok genç , gelecek vaadeden Emre Çolak varsa ben Emre oynasın istiyorum , isteğim açık ve net.

Emre Çolak için Dos Santos'a yamanmaya gerek yok.Bir defa Emre Çolak ortasaha oyuncusu.Onun oynamasını istiyorsan Mustafa Sarp'ı eleştir,ama Dos Santos'u değil.Biri ortada diğeri kanatta oynuyor sonuçta.

Bakın bu işler böyle olmaz.Bir futbolcuya güven vermenin en iyi yolu onu oynatmaktır.ManU'nun 10 milyon euro'ya aldığı C.Ronaldo ile 100 milyon euro'ya sattığı C.Ronaldo arasında dağlar kadar fark var.İlk geldiğinde Dos Santos'dan pek bir farkı yoktu.Madara oluyordu EPL defansları karşısında,gereksiz çalımlar atıyordu ve fizik kuvveti hiç yoktu.Taraftarlar da bu şekilde eleştiriyordu.Şimdi Alex Ferguson kalkıp bu adamı hiç oynatmasaydı,izleyebilirmiydik bu adamı?

Bu adamı ihtiyacımız olduğu için almadık.Zaten Caner vardı,Aydın vardı.Bu bir geleceğe yatırımdır,o yüzden sabretmek gerekir.Sizin beklediğiniz 1.sınıfa yeni gelmiş bir çocuğa makale yazdırmaya benziyor.Herşeyin bir sırası var,sabretmek lazım.

Florya'da antremanları Frank Rijkaard izliyor ve ekibinin fikirleri doğrultusunda bir onbir sürüyor sahaya. Frank Rijkaard, Emre'yi oynatmıyorsa bu Emre'nin sorunudur.

Florya'da Rijkaard duruyor. Kapatalım forumu gidelim o zaman hiçbişeyi eleştirmeye gerek yok.

Messi gelse ona da dersin o zaman :) Bence Gio'yu tartışmayı bırakalım. Herkes kendince haklı şuan için bekleyip görmekten başka yapabileceğimiz bi şey de yok. Sadece bu oyuncu hakkında, bu kadar karamsar olmayın diyip çekileyim..

Emre Çolak mı Giovani Dos Santos mu?

Lan biri kanat öbürü orta olum,manyakmısın rezil etme kendini :D

Pozisyon açısından sormuyorum. Bir değişiklik hakkınız var son hakkınız bu . Rakip Beşiktaş durum 1-0 öndesiniz. Emre Çolak'ı mı alırsın Gio'yu mu ?

Her takıma lazım bir oyuncu. Her takımın kadroda görmek istediği bir oyuncu. Ama galatasarayın rakibi her takımın. Oynadıkça kahroluyorum. Açıkçası rijkaardın inadından ben bıktım ama o gio yu oynatmaktan bıkmadı. Bu adama sabır edelim diyenlere sesleniyorum. Ara transfer döneminde adam gibi oynaması beklenen biraz önce adaptasyonu sağlaması gereken oyuncu alınır. Bknz: Neill ve biraz da Jo . Ama ben bu adamın adaptasyonu sağlanacak diye takımı önemli maçlarda 10 kişi bırakması taraftarı değilim. Yav bize bu kötülüğü Fenerli yapmazdı. Hiç oynamıyor ki ,birazcık olsun kendisinden ışık görelim ki sabredelim. 3 sene önce barcelonada ara ara oynamış diye bu adama sabredeceksek sezon başında almalıydık 2 senedir top oynamamış denilen adamı. Devre arasında takıma bu adamı getirmek ve bu formsuzluğuna rağmen hala oynatmak Totenham ve Meksika Milli takımlarına"Siz bize gönderin biz sizin için oynatalım" mantığı gibidir. Neden totenham diyorum ,çünkü gio böyle oynamaya devam ederse asla bonservisi alınmaz. ya Ipswich te yedek olan adamı gittik aldık hala inanamıyorum. Bu mesajımın ardından ceza alırsam eğer beni cezalandıracak kişinin de bana biraz daha sabır göstermesini umuyorum.

Arda sakatlanmış ve yerine bir oyuncu alınacak ? Emre mi ? Gio mu ?

Emre.

Önce kanatta denersin. Denenmiştir , olmadıysa ortaya çekersin Barış'ı sağ açığa alırsın. Sağ açıkta kötü oynamasına rağmen bir iki orta yapıyor en azından Barış.Keita'yı da sola çekersin. Ha bugün oyuna girmesi yine ben tamamen yanlış demiyorum , karar doğrudur da ama hiç bişey yapmıyor yahu. Caner çıkmasa Emre Çolak alınırdı belki de. Gio'yu da alması çok yanlış değil tekrar söylüyorum.

Fakat Giovani şu performansıyla ne Caner'i kesebilir , ne Emre'yi.

yaaa her futbolcunun uyumm sorunu olabilir. kimse beni dos santosun yeteneksiz ya da kötü futbolcu olduğuna ikna edemez. ama şu ana kadar takımımıza hiç katkıda bulunmadığını ve kötü oynadı diyeccek kadar bil e oynamadığını söyleyebilirim. ben her halukarda sabır derim bu futbolcuya ama herkesin düşüncesine saygılıyım.

Emre.

Önce kanatta denersin. Denenmiştir , olmadıysa ortaya çekersin Barış'ı sağ açığa alırsın. Sağ açıkta kötü oynamasına rağmen bir iki orta yapıyor en azından Barış.Keita'yı da sola çekersin. Ha bugün oyuna girmesi yine ben tamamen yanlış demiyorum , karar doğrudur da ama hiç bişey yapmıyor yahu. Caner çıkmasa Emre Çolak alınırdı belki de. Gio'yu da alması çok yanlış değil tekrar söylüyorum.

Fakat Giovani şu performansıyla ne Caner'i kesebilir , ne Emre'yi.

Giovani Emre'den çok daha hızlı bir oyuncu. Oyuna girdiğinde maç 1-0' dı. Takım halinde organize olup iyi bir kontra yapsaydık maç kopardı. Ama işte futbol bu, olasılık hesapları hep işin içindedir. Tıpkı senin dediğin gibi bir çok alternatif söz konusu. Eğer senin dediğin gibi olsaydı, Emre o savunmaya karşı pek bir varlık göstermezdi. Barış zaten sol açık oyuncusu değil. Oldu ya Keita sola , Barış sağa geçti ; Barış yine bir şey yapamazdı. Üstünde oyunun vermiş olduğu yorgunluktan ötürü o bölgeyi büyük ihtimalle kullanamazdık.

Bana göre çok doğru ve yerinde bir hamleydi.

Bu sezon Gio'dan bisey beklemeyin. Gio gercek performansini gelecek sezondan itibaren gösterecektir.

Gio'nun şansızlığı takıma en kötü zamanda gelmiş olması.Uzun süredir doğru düzgün forma giyemeyen Gio, mecburiyetten oynuyor bu takımda.Elano bile yavaş yavaş takıma adapte edilmeye çalışılırken, Gio'nun hemen takımı sırtlaması bekleniyor.Gerçi Elano'ya da başlarda sallayanlar çoğunluktaydı ama Elano hepsini susturmayı başardı.Eminim Gio da hazır olduğunda herkesi susturacaktır.

Jo'nun güzel pasına aynı kalitede dönseydi 2.golü bulmuştuk,gerçekten çok formsuz.

Gerçi pek süre almadı ama bugün de oynadığı kadarıyla beğenmedim.

Geri
Üst Alt