- 26 Kasım 2012
- 185.601
- 258.285
- 5.998
Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez
Kesin artik adam Tottenham'da.
Kesin artik adam Tottenham'da.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
beni heyecanladıran bişey yok.sorun orda.burda adamın taa barcadan seceresını tuttup gollerının lınklerını koymussun.bizde bu adamı bılıyoruz.oyuna grdıgınde 2 gol attıgnı falan barçada.ee yani sonuc.madem oraların topcusuydu,kalsaydı o zaman orda.tottenhamda yaz donemı golu dıosun,bu sene ben bu adamın ılk 11de 9-10 maca cıkacagına ınanmıyorum.zaten adamı bıze gelmeden once kovmaktan beter ettiler.sutları nereye nasıl vurdugu onemli değil.sonuc ya isabetsiz ya kalecı cıkarıyor.arada gol de atabilir,ama ligde atsın yaz liglerinde değil.bı arkadas yazmıs bunun yerıne orta saha alsak sampıyonduk diye.zaten orda adam handıkaplı geldı gs ye.
.bide malum bombos pozısyonda geldıgı koseye zımbalamak yerıne ayakıcıyle ters tarafa yandan auta attıgı fener macı var.
sen bu ılgılenmelere ınanıyorsan eger o begenmedıgın yada kotuledıgın sabrıyle mılan falan ılgılenıo dıe haberler cıkıyordu.
yabancı alınmasın dıye bı sacmalık savunmadım.ben ortaya konacak 8 mılyon var ıse ben tercıhımı volkan şenden yana kullanırdım dedım.dipnot koyarak carptırmaya gerek yok.benim dediğim 7-8mılyon verilip alınsa çok derdim.diğer tabi varsa ilgilenen takımlarda benim gibi çok demiş olacakki alan eden resmi bşey cıkmadı .hemde dünya kupası cilalamasına ragmen.
zaten yerlılerımız ardayı,emre çolagı ve ben caglardan da umutuyum bunları ayır hepsı kazma.nıe volkan şen gibi trnın ardadan snra en potansıyellı ve bu potansıyelı sahaya yansıtabilen adamı alıp,bu acıgı trk futbolcuyla kapatıp,orta sahaya,defansa veya kaleye yabancı kalıtelı futbolcu almayayım?ya da nıye ortada bi yas byuk,çoşan volkan varken,potansıyellı ama ne olacagı belırsız bı adama hemen hemen aynı parayı vereyim?
ben pat diye kendını gelıstırsın dıye de birşey demedım.avrupa futbolu takıp eden bir insan zaten bu adamın yıllardır patlama yapmasını beklıyor,kimiside bal yapmayan arı diyor,maks olacagı bu diyor.ben 2cı kesımdeyım.sen hala patlama yapmasını videolarını izleyerek bekleyebılırsın.koskoca yarım sezon 4 3 3 un sag vea sol forvetı oynamıs.0gol 1 asist.bu adamın bu mevkıde oynayıp gol atamaması ne demek?ben söleyeyım rezalet.
2005-2007 Aston Villa 42 (9)
2007-2008 Lyon 24 (7)
2008 Portsmouth FC (kiralık) 12(0)
Adamın taa Barca'da attığı golü koydum çünkü potansiyeli var diye. Burada yapıp, yapmaması önemli değil. Önemli olan potansiyeli.
Oranın topçusu diyorsun, neden kalmadı diyorsun değil mi ? Tıpkı burada olduğu gibi orada da belirli oyuncu sınırlamaları var. İspanya'da kulüpler avrupa dışından 3 futbolcu oynatma hakkına sahip. O dönem ki EU pasaportu olmayan birkaç oyuncuya bakalım;
Rafael Marquez, Ronaldinho, Samuel Eto. Giovani'nin oynaması için bu 3 oyuncudan birinin çıkması yada yedek kalması gerekiyordu ama Gio'nun talihsizliği hepsi 11 oyuncusuydu. Ondan sonraki bölümlerde bu sorunda çözüldü, Giovani EU pasaportu aldı ama yine önünde iki engel vardı; Messi ve Henry.
Giovani 19 yaşında bir oyuncu olduğu için oynamak zorundaydı. Barca'da bu 2 oyuncuyu kulübede beklemek yerine, oynayacağını düşündüğü kulübe Tottenham'a gitti. Kalmak istese ve yedekliği sorun etmese zaten Barca'nın sözleşmeli oyuncusuydu. Sorun sadece sürekliliğini sağlamak istemesiydi ki doğru olanı da yaptı.
Dünkü Türkiye - Belçika maçında Arda'nın vuruşunu izle, bak bakalım zımba gibimi vurmuş ? Vuruş konusunda birkaç kişinin atladığı birşey var burada. Giovani genelde topu kalecinin uzanamayacağı köşeye, direk dibine gönderiyor. Altyapıda böyle eğitiliyor futbolcular orada. Bizim Türkiye'de gördüğümüz genelde bam güm olduğu için, tuhaf kaçıyor bu adamın kaçırdığı goller. Mesela şöyle,
[video=youtube;GQG1zFjHuik]https://www.youtube.com/watch?v=GQG1zFjHuik[/video]
1.28
[video=youtube;MtpIvfBoI0c]https://www.youtube.com/watch?v=MtpIvfBoI0c&feature=related[/video]
ve senin bahsettiğin Fenerbahçe maçı. Üçünde de direk dibi, yani kalecinin uzanamayacağı köşe. Bunlar sadece Galatasaray'da yaptıkları. Milli takımında ve diğer oynadığı 3 kulüptede aynı türde goller var.
Benim kötülediğim diye bir olay yok ortada. Sabri'nin de şut, beceri konusunda eksik olan yanlarını söylüyorum. Çıkıpta ''Sabri oynayamaz, beceri yoksunu herifi niye alsın lan Milan'' demiyoruz. Yaşı ne olursa olsun, bütün futbolcular kendini geliştirebilir. Anlattığım nokta burası.
Zaten ikisini kıyaslayınca savunmuş oluyorsun o saçmalığı. Volkan Şen'in Giovini'den tek artısı yerli olması. Onun haricinde kıyas yapacak olursak ne Giovani kadar hızlı, ne teknik, ne de oyun zekası üstün olan bir futbolcu. Kaldı ki öve öve bitirilemediğiniz adam kafasını kaldırıp, top sürmekten aciz. Bir örnekle oyun zekasının ne kadar düşük olduğunu kanıtlayalım hemen;
[video=youtube;3eIqv7ME37w]https://www.youtube.com/watch?v=3eIqv7ME37w[/video]
Sercan sürekli olarak Volkan'ın rakip oyuncunun presinden kurtulup, içeri koşu yapmasını bekliyor ama Volkan'ın basireti bağlanıyor. Bu en basit örneği. Eminim şurada Volkan'ı izleyen birçok kişi, sadece özetlerden gördüğü kadarıyla Maradona muhamelesi yapıyor. Çok değil, ŞL maçlarında göreceğiz foyasını.
Yabancı oyuncu konusuna gelelim. 6+2+2 olmak kaydıyla kulüplerin 10 yabancı alma hakkı var. Bizim kontenjanımız 8. Yani zaten boş. Madem yerli oyuncu arıyorsun orta sahaya; al o zaman Selçuk, Ceyhun Gülselam gibi adamları kontenjanını doldurmamış ol. Olay yabancı da değil anlayacağın.
Avrupa futbolunu takip eden adamlar bu adamın patlama yapmasını değil, istikrar sağlayacağı bir kulüpte oynamasını bekliyor. Bizde ilk çıktığı maçtan, son oynadığı resmi maça bakarsak kendini 2 - 3 kademe ileri taşıdığını görürüz zaten. İyi bir sezon başı hazırlık kampıyla birlikte, sakatlık yaşamadığı sürece çok daha verimli olacağı çok netti. Kaldı ki birçok kişi gördü ve bunu çeşitli programlarda dile getirdiler zaten.
Gol, asist mevzusu ise çok abes bir örnek olmuş. Fazla uzağa gitmeden bir örnek verelim.
Bu Milan Baros'un Aston Villa, Lyon ve Portsmouth kariyer verileri,
Bakıldığı zaman bir santraforun 78 maçta 16 gol atması garipsenecek bir durum. Milan Baros gibi bir adam Portsmouth'ta gol atamamış. Ne farkı var şimdi Giovani'den ? Eğer Galatasaray yönetimi de senin gibi düşünüp; ''Bilmem kaç maça çıkmış golü yok'' deyip Baros'u almasaydı, alemci Ümit Karan'lara kalacaktı Galatasaray yine.
Sonuç olarak bu bakış açısı değişmediği sürece, yada değişmeyeceği için burada daha çok Rijkaard'ları, Giovani'leri harcarız biz. Bize nice Fatih Terim'ler, Almaguer'ler müstehak.
koskoca yarım sezon 4 3 3 un sag vea sol forvetı oynamıs.0gol 1 asist.bu adamın bu mevkıde oynayıp gol atamaması ne demek?ben söleyeyım rezalet.
mılan baros ornegı de garıp olmus.ıstanbuldakı fınalde lıverpool 11ınde baros forvet,kewell sol acıktı.artı barosun burda gayet saglam ıstatıstıkler tutturdugu da bı gercek.gio da bunu burda yapamadı.sansını kaybettı.
kısaca ben begenmıyorum.artık daha dıkkatlı takıp edecegım bu adamı bu guzel taartısma hatrına.saygılar
Kimin örneğini vermek gerekirdi acaba ? Ergün Penbe falan mı ? Baros'ta, Giovani gibi bir hucum oyuncusu. Baros bu kadar üst düzey oyuncu olduğu halde, belirli bir formsuzluk yaşadığı için başarısız oldu birkaç dönem. Şu anda sonuç ne peki ? 71 maç 45 gol. Aynı şeyi daha genç olan Giovani niye yapamasın diyoruz 2 gündür.
Milan Baros, Harry Kewell 2005'te ŞL finaline ilk 11 başladılar. Ya Gio neler yapmış peki?
- 2005 senesinde Peru’da düzenlenen FIFA U17 Dünya Şampiyonası’nı zirvede tamamlayan Meksika’nın yıldızı olarak ön plana çıkan genç futbolcu, organizasyon boyunca gösterdiği büyük başarıdan dolayı, Brezilyalı Anderson’un ardından turnuvanın en iyi ikinci oyuncusu seçildi ve ‘’Adidas Silver Ball’’ ödülüne layık görüldü.
-2007 yılında FIFA U20 Dünya Kupası’nda Çeyrek Final’e yükselen Meksika’nın en önemli oyuncusuydu. Giovani, attığı üç golün yanı sıra, sergilediği performansla turnuva sonunda ‘’Bronze Ball’’ ödülünün de sahibi oldu.
-2009 CONCACAF Gold Cup’ta şampiyonluğa ulaşan kadroda da yer aldı. Final maçında ABD’yi 5-0 mağlup eden Meksika’nın gollerinden birinin altına imzasını atan Giovani dos Santos, turnuvanın ''MVP'' si seçildi.
-2010 Dünya Kupasında Meksika kadrosunda yer alan Giovani dos Santos, Thomas Mueller'in ardından turnuvanın en iyi 2. genç oyuncusu oldu.
Bunların hepsi bir futbolcuya 8 m € vermek için yeterli nedenler. Oyuncuyu beğenirsin, beğenmezsin. Bunlar ayrı konular. Ama sen sadece yarım dönem Galatasaray'da oynamış bir adamı, gol atamıyor diye eleştiriyorsan o zaman Fatih Terim tarzı futbol düşüncesinden farkın kalmıyor demektir.
Saygılar.
Açık alan ve dar alan topçusu diyerek yapılan eleştirilerden nefret ediyorum.
Çünkü hiç bir manası yok.
Zannedersin açık alan olunca kontra atağa çıkmışsın, karşısında 2 kişi vardır alan bomboş. Süratinle geçersin.
Dar alanda da çizgide sıkışmışsındır, 3 futbolcuyu çalımlarsın.
Yahu yok böyle bir şey.
Bu mantığa göre,
A. Lennon, Jesus Navas, T. Walcott falan bizde oynayamaz.
17 yas altında naptıgı benı ılgılendırmıyor.bu su anki durumuna bi kıstas olamaz.kıstassa alallım ılhan parlak ı belkı potansıyelını ortaya koyar diye.mıllı takımlardada hep ıyı oynuyor bnde dıkkat edıyorum ama sorun kulup takımlarında dıkıs tutturamıyor oluşu bneım gozumde.
-keıta gıbı bır ornekle kıyaslasan daha saglıklı olabılırdı.o da kotu ıstatstklerıe sahıptı gelırken.
artık sayende daha yakın takıpcısıyım bu adamın.bakalım neler olacak.
eyvAllah
Pek tabi kıstasdır. Ağaç yaşken eğilir derler. Her kişi kendine güvenip, 17 yaşında bu denli işler başaramaz. İlhan Parlak'ta potansiyelli bir oyuncu ama onun aldığı temel eğitimle, Giovani'nin aldığı eğitim bir değil. İkisini karşılaştırmak yersiz olur.
İspatı için çok değil 4 ay öncesine dönelim şu postla ;
https://www.gscimbom.com/forum/gund...iovani-dos-santos-ramirez-92.html#post1145617
Sadece İlhan, Mehmet Topal'da yok bu eksiklikler. Volkan Şen de dahil olmak üzere; Sercan Yıldırım, Arda Turan, Gökhan Gönül gibi oyuncularda da açıkça gözüküyor bu eksiklik.
Senin o önemli görmediğin yaş grubunda bu adamlar altyapılarında deli gibi futbolun matematiğini öğreniyorlardı. Belki Giovani Galatasaray'da tam olarak kendini göstermedi ama genel olarak, futbolun doğrularını yaptı. Arkasındaki oyuncuların ileriyi yeterince destekleyememesine rağmen, fena iş çıkarmadı oynadığı yarım sezonda.
Yetersizlik konusundan devam edersek, mesela geçen sezonu düşünelim. Galatasaray Uefa AL ve TSL alabilecek kapasiteye sahipken, özellikle yerli oyuncuların yetersizliğiyle bu 2 kupadan oldu. Bu senede AL'den elenerek, sürekliliği sağladılar çok şükür.
Şimdi bütün bunları birleştirince yerli oyuncularla kıyas yaptığımızda o 8 m€'yu, birçok oyuncudan daha fazla hakettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.
Edit: Tottenhamhotspur.com - Matches - Fixtures/Results
Tottenham resmi sitesi. Takip edeceksen fikstür konusunda yardımı dokunur..