#30 Giovani dos Santos

Cevap: #30 Giovani Dos Santos Ramirez

öncelikle, burada klübü karalama kampanyası yoktur... hele yerin dibine sokma kampanyası hic yoktur...

elestiri bizim genel olarak futbol zihniyetimizedir... dos santos, elano, jo, rijkaard... bu isimler cok da abartılacak isimler gibi gelmeyebilir size... ama zapata, culio, stancu, hagi gibi isimlerin yanında dünya starı gibi geliyor...

bu sadece bizimle de ilgili degil... ülke olarak futbol zihniyetimizle ilgili... bu isimlerin yanına anelka, löw, del bosque gibi isimleri de ekleyebiliriz...

hepsinin ortak noktası bizim süper futbol bilgini medyamız tarafından sırf polemik konusu diye ortaya atılan karalamalar ve "bunlarda futbolcu mu yiiieeeaaa" türünden yorumlara hedef olmaları...

biz bu isimlerden daha zayıflarıyla ve azıyla UEFA şampiyonu olduk... o an için bu isimler çok işimize yarayabilirdi ancak biz faydalanamadan tukaka edildiler... çıktıkları ilk maçta mucizeler yaratamadıkları(!?!?!) için...

gercekten karalar baglamamız gerekiyor... ama giden adamlara değil... hala bu örnekler önümüzdeyken bizim aynı hatalara devam ettiğimiz için... bırakın bir maça çıkmayı... daha transferi konuşulurken "yiieeaa bunlardan bank asyada bir ton var" diyebildigimiz için...

Tabii ki hatalar yapıyoruz ki bu haldeyiz şu anda; fakat Dos Santos konusunda hata yaptığımız görüşünde değilim kanımca(Benim en büyük hayal kırıklıklarımdan biri Misimoviç mevzusu).

Dos Santos hala bizi yanıltacak, karalar bağlatacak bir performans sergilememişken(süreklilik babında) bazı arkadaşlarımız kulübü yerin dibine sokup kişileri aklama gayretinde...

Ben Galatasaray'ın son sezonlardaki performanslarına bakarak Dos Santos'dan daha büyük ve iyi oyunculara layık olmadığı görüşünde değilim..Daha ciddi,lider oyuncuları bünyesine alacak kadar büyük kulübüz hala...Dos Santos'a karalar bağlayacağımıza önümüze baksak daha iyi olur.Gönül verdiğimiz takımın adı : GALATASARAY

Birçok şeyi maalesef unutup,kişileri kulübümüzden büyük görüyoruz, son yıllardaki yanlış yönetimlerden kaynaklı başarısızlıkla...

öncelikle, burada klübü karalama kampanyası yoktur... hele yerin dibine sokma kampanyası hic yoktur...

elestiri bizim genel olarak futbol zihniyetimizedir... dos santos, elano, jo, rijkaard... bu isimler cok da abartılacak isimler gibi gelmeyebilir size... ama zapata, culio, stancu, hagi gibi isimlerin yanında dünya starı gibi geliyor...

bu sadece bizimle de ilgili degil... ülke olarak futbol zihniyetimizle ilgili... bu isimlerin yanına anelka, löw, del bosque gibi isimleri de ekleyebiliriz...

hepsinin ortak noktası bizim süper futbol bilgini medyamız tarafından sırf polemik konusu diye ortaya atılan karalamalar ve "bunlarda futbolcu mu yiiieeeaaa" türünden yorumlara hedef olmaları...

biz bu isimlerden daha zayıflarıyla ve azıyla UEFA şampiyonu olduk... o an için bu isimler çok işimize yarayabilirdi ancak biz faydalanamadan tukaka edildiler... çıktıkları ilk maçta mucizeler yaratamadıkları(!?!?!) için...

gercekten karalar baglamamız gerekiyor... ama giden adamlara değil... hala bu örnekler önümüzdeyken bizim aynı hatalara devam ettiğimiz için... bırakın bir maça çıkmayı... daha transferi konuşulurken "yiieeaa bunlardan bank asyada bir ton var" diyebildigimiz için...

Bu konunun başlığı sanırım "Giovani Dos Santos Ramirez" ve ben şahsıma münhasır Dos Santos konusunda abartıya kaçıldığını savundum,genel değil(ilk cümle okunursa)...Bunu da sadece bizdeki performansına bağlamıyorum...Bizdeki performansları dışında genel futbol kariyerleri göz önüne alındığında Elano iyidir,Misimoviç iyidir,hatta Jo da iyidir; fakat mevcut futbol sistemimizde bu adamlardan yararlanamamışızdır belki...Belki uyum sorunu,belki özel başka nedenler...Fakat Dos Santos? Yani -şu an için- bu kadar karalar bağlamaya değer mi? Bu kadar "ah bittik tükendik,mahvolduk" demek için elimizdeki doneler çok sağlam ve baş ağrıtıcı mı ?

Ve bizim UEFA kadromuzdaki isimler bu isimlerden çok daha kaliteliydi,katılmıyorum..Hagi,Popescu ve Taffarel bize şu son 10 yılda gelenlerin hepsinden daha büyük oyunculardı ve bu adamların yanında kaliteli yerliler.Bence Galatasaray vizyonunu daraltmıştır,kötü yönetilmiştir Mehmet Cansun'dan itibaren...Ve bu kötü birikim beraberinde plansızlığı,sistemsizliği ve paniği getirmiştir.. Mevcut durum içinde futbolcular performanslarını maximum kullanamayabilir fakat yine de fundamental olarak bir görüş sağlar...Ben Galatasaray'ın daha büyük ve lider oyunculara layık olduğu görüşündeyim,bu yüzden umarım yeni yönetim biraz gözümüzü açacaktır...

Bu konunun başlığı sanırım "Giovani Dos Santos Ramirez" ve ben şahsıma münhasır Dos Santos konusunda abartıya kaçıldığını savundum,genel değil(ilk cümle okunursa)...Bunu da sadece bizdeki performansına bağlamıyorum...Bizdeki performansları dışında genel futbol kariyerleri göz önüne alındığında Elano iyidir,Misimoviç iyidir,hatta Jo da iyidir; fakat mevcut futbol sistemimizde bu adamlardan yararlanamamışızdır belki...Belki uyum sorunu,belki özel başka nedenler...Fakat Dos Santos? Yani -şu an için- bu kadar karalar bağlamaya değer mi? Bu kadar "ah bittik tükendik,mahvolduk" demek için elimizdeki doneler çok sağlam ve baş ağrıtıcı mı ?

Ve bizim UEFA kadromuzdaki isimler bu isimlerden çok daha kaliteliydi,katılmıyorum..Hagi,Popescu ve Taffarel bize şu son 10 yılda gelenlerin hepsinden daha büyük oyunculardı ve bu adamların yanında kaliteli yerliler.Bence Galatasaray vizyonunu daraltmıştır,kötü yönetilmiştir Mehmet Cansun'dan itibaren...Ve bu kötü birikim beraberinde plansızlığı,sistemsizliği ve paniği getirmiştir.. Mevcut durum içinde futbolcular performanslarını maximum kullanamayabilir fakat yine de fundamental olarak bir görüş sağlar...Ben Galatasaray'ın daha büyük ve lider oyunculara layık olduğu görüşündeyim,bu yüzden umarım yeni yönetim biraz gözümüzü açacaktır...

ufak nüans farkları dısında aslında aynı konuda hemfikiriz... vizyonsuzluk...

siz dos santos ismi üzerinden bu isim icin karalar baglamamıza gerek yok diyorsunuz...

ben de, aslında karalar baglamamız gereken noktanın dos santos'un "beğenmemeye şartlanmışlıkla" göndermesi olduğunu söylüyorum...

uefa şampiyonu kadroya gelince hagi tafarel ve popescu dısında o kadro da öyle cok da dünyada bilinen bir futbolcumuz yoktu... bu üç isimde gelmeden önce tefe konmuştu... hepsi için bunlar bitmiş tükenmiş yaşlı isimler olarak türkiyeye gelmişti... şimdi aynı şeyleri elmander için ujfalussi için yapıyoruz... veya drogba... veya forlan...

sonuç olarak vizyonumuzu genişletmemiz gerektiği kesin... kesinlikle hemfikiriz...

Herkes dos santos bizde bal yapmayan arıydı diyor :S

Santos bize gelmeden önce yaklaşık 2 yıldır top oynamamıştı yavaş yavaş daha iyi hale gelcekti ben onun opsiyonunun kullanılmıyacağını öğrenince şok oldum .

Keita ve santos ileriye seri şekilde top taşıyabilen oyuncularımızdı onlar gitti sonuç ortada .

Kesinlikle kafaları taşlara vuracağız bunu gittiğinde söylemiştim,adam buram buram yetenekti..

Top sürmeyi bilmeyen topla istem dışı kendi kalesine giren Ali Turan antrenman yaparken bu adama bonservis ödemek çok gelmişti üstelik sağ kanadımızda adam gibi kimse yokken ve Keita satılmışken allah bildikleri gibi yapsın ne diyim..

Galatasaray'ı böyle cimriliklerle bitirdiler!

Gio'ya gelince umarım birgün tekrar formamızı giyer..

Ona doyamadım harbiden..

Şu anki kadroda olamaz.Çünkü o yeterlilikte değil

Giovani Dos Santos en sevdiğim oyunculardan biridir keşke yeniden takıma gelse çok iyi olur :b5:

Kesinlikle kafaları taşlara vuracağız bunu gittiğinde söylemiştim,adam buram buram yetenekti..

Top sürmeyi bilmeyen topla istem dışı kendi kalesine giren Ali Turan antrenman yaparken bu adama bonservis ödemek çok gelmişti üstelik sağ kanadımızda adam gibi kimse yokken ve Keita satılmışken allah bildikleri gibi yapsın ne diyim..

Galatasaray'ı böyle cimriliklerle bitirdiler!

Gio'ya gelince umarım birgün tekrar formamızı giyer..

Ona doyamadım harbiden..

Daha topu iki metre süremeyen stancu yu aldik... ama biz sonucta layik olduk bunlara. Kim geldiyse havalara cikartik, iki hafta bisey yapamadi, bi kafalarina tas atmadimiz kaldi. Ben burda dimiyorum, Elano bize Hagi katki sagladini filan, ama Jo dan, elano dan, Santos dan okadar daha önce gelen adamlar var ki bu takima layik olmayan...

bilmiyorum galiba bizim kaderimiz öyle, hep bomba baska kisilerin kafasina patliyor.

su basliklar bu forumun aglama duvarlari;

1- abdel kader keita

2- giovanni dos santos

saka gibisiniz ya!

Sabriden tek farkı daha teknik olması, başını öne alıp uçan herkesin arkasından ağlasaydık halimiz nice olurdu. Geçiniz artık Santos'u, Keita'yı.

Ulan ne Dos Santos muş arkadaş! Tam 417 sayfa fazılmış yarım sezon yarım yamalak oynamış ve bizden gittikten sonra da hiç bir yerde tutunamamış bir oyuncu için.

Bu adamın yeteneklerini dünya üzerinde bu forumda 417 sayfa yazanlardan başka gören yok işin ilginç tarafı.

Ulan ne Dos Santos muş arkadaş! Tam 417 sayfa fazılmış yarım sezon yarım yamalak oynamış ve bizden gittikten sonra da hiç bir yerde tutunamamış bir oyuncu için.

Bu adamın yeteneklerini dünya üzerinde bu forumda 417 sayfa yazanlardan başka gören yok işin ilginç tarafı.

Bunun 3 nedeni olabilir :

1- Son yıllarda oyuncularımızdaki kalite yoksunluğu.(Özellikle yerlilerde teknik kapasite yoksunluğuyla ; biraz top sürenlerin,çalım atanların ilah ilan edilmeleri)

2- Dos Santos'un başarılı olsun veya olmasın Barcelona kariyeri("aaa kesin iyidir abi bu bak adam Barcelona'da oynamış" nidaları)

3- Sempatik bir suratı var

:)

Sabri'ye Aydın'a verilen şans ona verilse joker bir atak oyuncumuz vardı.

Geri
Üst Alt