#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Serbest oynadiginda daha etkili dedigimi hatirliyorum. Serdar Ozkan'in sag ve Gio'nun sol kanat performanslarini esit gordugumu soyledigimi hatirliyorum. Ben bunlari hatirliyorum. Sen okumadan video koyuyorsun.

?

Bence Gio en fazla 4 milyon eder. Fazlasi gereksiz kacar. Topla driblingi var sadece (bos kalinca o da), kanat oyuncusu olarak pek bir ozelligi yok. Keita gibi cesurca yardirmiyor. Ortalari ve bitirici paslari da orta seviyede. Kanatta oynamasi icin o para verilirse icim yanar, evlat acisi gibi. Ha yetenekli adam o ayri. Ayaga top oynamada cok iyi. Oyun zekasi da var. Ama eksikleri de cok. 7-8 milyon verip onu pisirecegimize alt yapidan Berkin'i, Serdar'i pisiririz. 4'e alinacaksa tamam denebilir ama. Kanatta bir Caner'i tercih ederim acikcasi. En azindan daha guclu ve cesur bir oyuncu.

Bunları okumak yeterli.

Eee? Ortalari ve bitirici paslari orta seviyede. Sag kanattaki oyununu kanat oyunu olarak saymiyorum, ters ayakli oyuncular kanatta oynadiklari zaman surekli iceri girdikleri icin serbest oyuncu gibi oynarlar. Bir hucumcunun asil kanat oyunu oynadigi pozisyon kullandigi ayaginin kanadidir, Gio icin sol yani. Gio da sol kanatta vasat bir oyuncu. Iyi degil. Fizigi guclu degil, rakibe bir Caner veya Keita gibi saldirmiyor. Bunlarin arkasindayim. Onun disinda serbest (sag ve ortada) oynadigi zaman daha farkli ozellikleri var. Biraz daha iyi oralarda. Serdar'da serbest oynama ozelligi fazla yok. O klasik kanat oyuncusu. O yuzden kanat oyuncusu olarak esitlerdir hatta Serdar daha etkilidir.

Bjk lilere sorun bakalım hangisi daha yetenekliymiş.Adamların 18 kişilik kadrosuna giremiyor daha.Bir de Gio dan iyi diyorsunuz hadi yav:D Biri en son ne zaman milli takıma gitmiş belli değil diğeri bizden kat ve kat daha iyi Meksika milli takımının en önemli adamlarından biri sırf bu bile kıyaslamanın saçmalığını gösteriyor

Mental açıdan yanına bile gelemez.

Aldığı alt yapı eğitimine bakmak yeterli.

Kewell'la beraber futbolu en iyi bilen iki kişiden biri takımda ki.

Dünyanın hiç bir yerinde Dos Santos'mu Serdar Özkan'mı sorusuna Serdar Özkan diyecek birisini tanımıyorum. Beşiktaş'lılar dahil.

Maraton haberinde çıktığı gibi Gio, BJK'ye gider, Serdar Özkan ise bize gelirse kafayı yerim.

İşte olayı özetleyen yorum

Serdar Özkan'la Gioyu kıyaslayıpta Serdar daha iyi diyen biriyle çok fazla tartışmaya gerek yok

Herkes Gioya b.k atma hevesinde iyi olsaydı Barça bırakmazdı diyor

Serdar'da süper ötesi bir gelecekmi varda Beşiktaş göremiyor

Amuda kalkip okursaniz yazdiklarimi olacagi budur iste.

Eee? Ortalari ve bitirici paslari orta seviyede. Sag kanattaki oyununu kanat oyunu olarak saymiyorum, ters ayakli oyuncular kanatta oynadiklari zaman surekli iceri girdikleri icin serbest oyuncu gibi oynarlar. Bir hucumcunun asil kanat oyunu oynadigi pozisyon kullandigi ayaginin kanadidir, Gio icin sol yani. Gio da sol kanatta vasat bir oyuncu. Iyi degil. Fizigi guclu degil, rakibe bir Caner veya Keita gibi saldirmiyor. Bunlarin arkasindayim. Onun disinda serbest (sag ve ortada) oynadigi zaman daha farkli ozellikleri var. Biraz daha iyi oralarda. Serdar'da serbest oynama ozelligi fazla yok. O klasik kanat oyuncusu. O yuzden kanat oyuncusu olarak esitlerdir hatta Serdar daha etkilidir.

Sol kanatta vasat falan değil kardeşim. Futbolcuların karakteristik özellikleri vardır, temelden gelen bir eğitim buda Gio'da. Al birkaç sol kanat performansı;

0.25

YouTube - Giovani Dos Santos-the youngstar of Galatasaray NEW*** 2009-2010

0.45

https://www.youtube.com/watch?v=F_I5JYqKJio&feature=player_embedded#!

YouTube - Giovani Dos Santos

Al buda beğenmediğin ortaları;

10 ve 2 numara

YouTube - Top 10 Mexico Goals Gold Cup 2009

Oncelikle zahmet edip video koymussun o yuzden cevap vermek zorundayim.

1. Ben ortalari iyi degil dedigim halde kornerlerini koymussun. Oyun icindeki hareketlerini kastetmistim. Bitirici paslari da o kadar iyi degil.

2. Videolarin cogunda rakibi genis alanda gecmesi ve sag kanattan topu tasimasi var. Zaten bunlari iyi yaptigini soylemistim.

O yuzden pek yardimci olmadi bu videolar.

Oncelikle zahmet edip video koymussun o yuzden cevap vermek zorundayim.

1. Ben ortalari iyi degil dedigim halde kornerlerini koymussun. Oyun icindeki hareketlerini kastetmistim. Bitirici paslari da o kadar iyi degil.

O yuzden pek yardimci olmadi bu videolar.

0.10

YouTube - Giovanni Dos Santos vs. Kasimpasa (Klib) [2009/2010]

0.30

YouTube - Giovani Dos Santos - GALATASARAY (8 May 2010)

2. Videolarin cogunda rakibi genis alanda gecmesi ve sag kanattan topu tasimasi var. Zaten bunlari iyi yaptigini soylemistim.

Sol kanatta vasat falan değil kardeşim. Futbolcuların karakteristik özellikleri vardır, temelden gelen bir eğitim buda Gio'da.

Ayni seyler yine. Ortalari ve bitiriciligi iki video koydun diye birden duzelmedi. Maclari izlemeni tavsiye ederim, youtube'u degil.

Sol kanat oyuncusu olarak iyi degil, orta seviyede. Bunun aksini sunacak hicbir argumanin yok. Gio ise bunu kanitlayacak performanslar sergiledi ama. Karakteristik ozellik dedigin ne tam olarak bilmiyorum ama benzetme yapmam gerekirse Gio'nun sol kanat oynamasi Arda'nin sag kanat oynamasi gibi etkisiz.

Canberk,futbol videoları yerine başka videolar koysaymışsın daha yeğ olurmuş.

Ayni seyler yine. Ortalari ve bitiriciligi iki video koydun diye birden duzelmedi. Maclari izlemeni tavsiye ederim, youtube'u degil.

Sol kanat oyuncusu olarak iyi degil, orta seviyede. Bunun aksini sunacak hicbir argumanin yok. Gio ise bunu kanitlayacak performanslar sergiledi ama. Karakteristik ozellik dedigin ne tam olarak bilmiyorum ama benzetme yapmam gerekirse Gio'nun sol kanat oynamasi Arda'nin sag kanat oynamasi gibi etkisiz.

Maçları izlemesem şurada sallayan birçok insandan farkım olmazdı. Giovani iki Youtube videosuyla çözülecek bir oyuncu değil. Öldürücü toplar, orta denemeleri tamamiyle sistem gerekli. Giovani sürekli orta açan, direk paslarla rakibi dağıtan bir oyuncuda değil zaten. Karakteristik özellik dediğim nokta burası. Giovani bu şekilde bir oyun planının içinde yetişmiş. Rakibin üzerine üzerine gider, içeri girer sol ayakla şutunu çeker. Buda Giovani'yi çıkarıyor ortaya.

O bonservis kesinlikle çok yüksek.

Serdar gelsin Gio gitsin..Bu yönetime ve taraftara uygun bir iş yapılmış olur..

Artık Caner ile Serdar üstün yetenekleri ile yani çalımlarıyla biri sol kanatta bir sağ kanatta sürekli gidip gelip bizi başarıya taşır.Ne gerek var ki oyun bilgisine ,dengeli olmaya,pozisyonları öldürmemeye, veya üretken olmaya...Sahada ne yaptığını bilmenede gerek yok ,Süratli gidip geliyorlar mı birde adam geçtimmi olay tamamdır.Böyle devam!!!

Maçları izlemesem şurada sallayan birçok insandan farkım olmazdı. Giovani iki Youtube videosuyla çözülecek bir oyuncu değil. Öldürücü toplar, orta denemeleri tamamiyle sistem gerekli. Giovani sürekli orta açan, direk paslarla rakibi dağıtan bir oyuncuda değil zaten. Karakteristik özellik dediğim nokta burası. Giovani bu şekilde bir oyun planının içinde yetişmiş. Rakibin üzerine üzerine gider, içeri girer sol ayakla şutunu çeker. Buda Giovani'yi çıkarıyor ortaya.

Tamam iste sonunda itiraf ettin. Senin tarif ettigin klasik kanat oyuncusu degil. Klasik kanat oyuncusu cizgiye yakin oynar, surekli beki gecmeye calisarak pozisyon bulmaya calisir. Gio daha ortaya yakin, serbest oynayacak ozelliklere sahip. :tiphat:

Dünyadan da maçlar izleyin bence. Giovani'yi bu kadar üstün yetenekli görüyorsanız, başka ligleri izleyince tanrılarla beraber yaşadığımızı düşüneceksiniz.

Hayri Reis, dediklerimi yanlış anlama.

Benim özünde demek istediğim şu,

Giovanni Dos Santos, bu takımın en potansiyelli oyuncusudur. Elano 28, Keita 27, Kewell 31 küsür yaşlarda. Ama Gio ise daha 20. Yani Gio bu yaşlara geldiğinde kariyerinde oynadığı en büyük klüp Man City veya Galatasaray ile kalmayabilir. Zaten Barcelona var kariyerinde ama geçmişinde kaldı.

Evet bonservisi yüksek olabilir. Bunun için bir şey demiyorum.

Ama Gio'yu almazsak en azından yerine Serdar Özkan'ı değil daha kaliteli birilerini alalım.

Serdar Özkan asla Gio'yu geçemez. Çünkü alt yapısı sıfır. Futbol zekâsı yok.

Ancak Gio mükemmel bir alt yapının eğitiminden geçmiş bir futbolcu ve kendisini ciddi anlamda kanıtlama çabasında.

Tamam iste sonunda itiraf ettin. Senin tarif ettigin klasik kanat oyuncusu degil. Klasik kanat oyuncusu cizgiye yakin oynar, surekli beki gecmeye calisarak pozisyon bulmaya calisir. Gio daha ortaya yakin, serbest oynayacak ozelliklere sahip. :tiphat:

Dikkatli okumanı tavsiye ederim;

Öldürücü toplar, orta denemeleri tamamiyle sistem gerekli. Giovani sürekli orta açan, direk paslarla rakibi dağıtan bir oyuncuda değil zaten. Karakteristik özellik dediğim nokta burası.

Frank Rijkaard bunu istese zaten yapar Giovani.

Dünyadan da maçlar izleyin bence. Giovani'yi bu kadar üstün yetenekli görüyorsanız, başka ligleri izleyince tanrılarla beraber yaşadığımızı düşüneceksiniz.

Arshavin, C. Ronaldo, Messi, Lennon gibi futbolcular tabii ki Gio'dan daha iyi. Ancak Gio'nun 3-4 sene sonra bunların seviyesine çıkabilecek potansiyelde de olduğunu bilmelisin.

"Abartma" deme lütfen.

C. Ronaldo'nun, ManU'da ki ilk senesini hatırlatabilirim.

Veya Arshavin'in 27 yaşına kadar büyük klüplerin dikkatini çekmemesi gibi.

Geri
Üst Alt