#30 Giovani dos Santos

Cevap: # 30 Giovani Dos Santos Ramirez

Arshavin, C. Ronaldo, Messi, Lennon gibi futbolcular tabii ki Gio'dan daha iyi. Ancak Gio'nun 3-4 sene sonra bunların seviyesine çıkabilecek potansiyelde de olduğunu bilmelisin.

"Abartma" deme lütfen.

C. Ronaldo'nun, ManU'da ki ilk senesini hatırlatabilirim.

Veya Arshavin'in 27 yaşına kadar büyük klüplerin dikkatini çekmemesi gibi.

Gio'dan saydığın yıldızlar olabilir ama Galatasaray'da yıldızlaşması çok zor.

Hayri Reis, dediklerimi yanlış anlama.

Benim özünde demek istediğim şu,

Giovanni Dos Santos, bu takımın en potansiyelli oyuncusudur. Elano 28, Keita 27, Kewell 31 küsür yaşlarda. Ama Gio ise daha 20. Yani Gio bu yaşlara geldiğinde kariyerinde oynadığı en büyük klüp Man City veya Galatasaray ile kalmayabilir. Zaten Barcelona var kariyerinde ama geçmişinde kaldı.

Evet bonservisi yüksek olabilir. Bunun için bir şey demiyorum.

Ama Gio'yu almazsak en azından yerine Serdar Özkan'ı değil daha kaliteli birilerini alalım.

Serdar Özkan asla Gio'yu geçemez. Çünkü alt yapısı sıfır. Futbol zekâsı yok.

Ancak Gio mükemmel bir alt yapının eğitiminden geçmiş bir futbolcu ve kendisini ciddi anlamda kanıtlama çabasında.

Evet potansiyelli, ona birsey demiyorum. Iyi de bir oyuncu. Zaten Serdar'i 11 icin almiyoruz ki, Keita'nin yedegi olsun diye aliyoruz. Ama Gio'yu direk sol kanat oyuncusu olarak dusunuyoruz. Bana yanlis gelen de bu. Belki Gio zamanla o pozisyonda ustadlasacak, fakat su an yetersiz geliyor bana. Serdar'in da futbol zekasi yok demek agir olmus. O da Gio gibi yetenekli bir oyuncu, ve oyun zekasi da vardir. Ilk yaridaki macta kac kere pozisyona girmisti sirf nerede duracagini, nereye kosacagini bildigi icin. Ama Gio gibi onda da bitiricilik az.

Dikkatli okumanı tavsiye ederim;

Frank Rijkaard bunu istese zaten yapar Giovani.

Bana daha cok bahane gibi geldi. Keita'yi da goruyoruz. Gio o agresiflikte bir oyuncu degil, bunu da taktige veya sisteme baglamak yanlis olur. Dedigim gibi, Gio'nun sol kanatligi Arda'nin sag kanatligi gibi. Bence en dogru benzetme bu oldu.

Bana daha cok bahane gibi geldi. Keita'yi da goruyoruz. Gio o agresiflikte bir oyuncu degil, bunu da taktige veya sisteme baglamak yanlis olur. Dedigim gibi, Gio'nun sol kanatligi Arda'nin sag kanatligi gibi. Bence en dogru benzetme bu oldu.

Keita'nın kaç tane ortası vardı bu sezon ?

Gio klasik sol kanat oyuncusu değil ki sağ açıkta ters ayak oynuyor. Sol kanatta oynadığı maçlarda var ve fena maçlarda çıkarmadı.

Ayni seyler yine. Ortalari ve bitiriciligi iki video koydun diye birden duzelmedi. Maclari izlemeni tavsiye ederim, youtube'u degil.

Sol kanat oyuncusu olarak iyi degil, orta seviyede. Bunun aksini sunacak hicbir argumanin yok. Gio ise bunu kanitlayacak performanslar sergiledi ama. Karakteristik ozellik dedigin ne tam olarak bilmiyorum ama benzetme yapmam gerekirse Gio'nun sol kanat oynamasi Arda'nin sag kanat oynamasi gibi etkisiz.

Katılıyorum.

Benimde demek istediğim buydu Hayri reis,

Ben Gio'yu sol kanat olarak düşünmüyorum.

Ben Arda'nın satılması gerektiğini düşüyorum ve yerine bir sol kanat oyuncusu alınması istiyorum. Ama Golcü özelliği yüksek olan, Kewell gibi. Misal;

---------Hamit----------M. Topal-----------

--------------Gio Dos Santos---------------

---Keita------------------------Henry------

---------------Baros-----------------------

Keita orta yapmadi mi yani? Surekli kanattan cizgiye inmeye calisip topu iceri kesen kim peki? Evet, herr pozisyonda bunu yapmiyor ama gucu yettigi kadar yapiyor bunu.

Bu çocuk,sağ kanatta,sol kanatta,forvet arkası mevkiilerinde çok rahat oynar.Sürekli pres yapar.Oyundan düşmez.Zıpır zıpırdır.Hızı mükemmeldir.Topla katedişi ayrı bir mükemmeldir.Bu çocuğu almak bizim açımızında büyük bir şanstır.

Orta tarif ettigimi hatirlamiyorum saatin de etkisi var. Nasil bir orta bu acep?

Nedir bu orta muhabbeti arkadaşlar :D

Keita'nın ortalarına kadar laf gelmiş yahu :D Keita çok iyi orta açar lütfen yapmayın etmeyin.

Geri
Üst Alt