30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Tayyip´in sonraki hedefi:

Cumhurbaskani: Tayyip

Basbakan: Hakan Fidan

Rusya özentisi yeni yapilanma

Yanlış. 2015 Genel seçimlerine kadar koltuğu bırakırsa parti oy kaybeder. 2015 'de anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşıp başkanlık sistemini getirecek köşke öyle geçecek.

Yanlış. 2015 Genel seçimlerine kadar koltuğu bırakırsa parti oy kaybeder. 2015 'de anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına ulaşıp başkanlık sistemini getirecek köşke öyle geçecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Genel seçimleri birleştirebilir.

Böylece her iki seçim içinde tek propaganda şansı doğar, oylarda düşmez.

Bu bana daha mantıklı geliyor.

Yavas yavas iste. Hemen yapamaz tabi. Sonucta 1 yil var, yavas yavas hazirlarlar, propagandasini yaparlar.

Bu mümkün değil. %99 alsa da değil. İç savaş çıkar.

Oyla da zor. bu seçimde yüksek almasına rağmen genel seçim sayarsak mvekili sayısı düşüyor.

iddiası şu diyorki geçersiz sayılan 90.000 oyun 70.000 i bizim diyor. Şuan harıl harıl elemanları boş oy pusulalarına akp ye evet basıyordur.

Geçersiz oyların büyük çoğunluğunun AKP seçmenine ait olması gayet doğal bir durum. CHP seçmeninin AKP seçmeninden daha fazla hata yapmasını mı bekliyormuş?

Şimdi bu seçimi Akp'ye kazandıran Bdp oldu bir nevi ve ortada bir anlaşma olduğu belli.

Zaman bize bu anlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini gösterecek tabii ki ama bu günü kurtarma çabası Akp'yi çok derin yaralayacaktı

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Genel seçimleri birleştirebilir.

Böylece her iki seçim içinde tek propaganda şansı doğar, oylarda düşmez.

Bu bana daha mantıklı geliyor.

Aralarında 1 sene var. Cemaati tamamen temizlemeden erken seçime gitmeyi riske etmez.

Önce cemaati temizleyecek

Güneydoğudan oy toplayacak

Sonra partiden birisini cumhurbaşkanlığına aday gösterecek (Kendisi partiyi bırakıp köşke geçerse çok fazla oy kaybeder)

Zaten 1.5 yıl sonra genel seçimler var, o zamana kadar bunları yaparsa 2/3 lük salt çoğunluğu sağlar macliste.

Daha sonra referandum, anayasa değişikliği ile birlikte başkanlık sistemi gelir ve koltuğa oturur.

Yol haritasının böyle olduğunu düşünüyorum.

Bu mümkün değil. %99 alsa da değil. İç savaş çıkar.

Oyla da zor. bu seçimde yüksek almasına rağmen genel seçim sayarsak mvekili sayısı düşüyor.

At o zaman mesajımı fava :)

O kadar olaya rağmen yerel seçimde 6-7 puan oy arttırdıysa genel seçimde rekor yüzdeyle kazanacak.

Eğer Ankara - Antalya- Yalova chp olursa Galatasaray fb karşısında net olarak galip.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Siyaset bumerang gibidir.2-3 sene sonrasının hesabını şu andan yapmak saçma ki hele ülke bizim ülke olunca.

Bakın bugün elektrik zammı yapıldı ve arkası da gelecektir ve Akp seçmeni cebine sıkıntı yaratacak durumlarda (herkesin olması normal) tepkisini de verecektir.

Önemli olan sağlam bir muhalefet bu dakikadan sonra.

Ayrıca biraz önce belirttiğim gibi Bdp ile anlaşma yapıldığını hala düşünüyorum ve ellerinde patlarsa bu anlaşma işte o zaman iç savaş ciddi olarak kapıya dayanır ve bu sonları olur.

Bu secimin genel secim havasinda gectigini ve akp'nin oy caldigini dusunursek oy kaybettiklerini soyleyebiliriz.Ama genel secimlerde akp'nin guclu oldugu yerlerde bile sandiklara sahip cikilmali cunku nasil olsa kontrol eden cikmaz diye en cok oralarda çalar bunlar.Chp bu konuda ozel bir ekip kurmaya baslamali her yerde.

tapatalk

Bu secimin genel secim havasinda gectigini ve akp'nin oy caldigini dusunursek oy kaybettiklerini soyleyebiliriz.Ama genel secimlerde akp'nin guclu oldugu yerlerde bile sandiklara sahip cikilmali cunku nasil olsa kontrol eden cikmaz diye en cok oralarda çalar bunlar.Chp bu konuda ozel bir ekip kurmaya baslamali her yerde.

tapatalk

ona gelene kadar chp yeniden yapılanmalı kılıçdaroğlu ile olacak iş değil bunlar sarıgül genel başkan muharram ince yardımcısı olsa fena olmaz her kesime ılımlı zeki ikna kabiliyeti yüksek sesi gür çıkan bir lider lazım chpye seneye kazanamasa bile akp ye yaklaşır öbür seçimde devirir 6 yıl sonra

dinci bir parti gelse sağlam bir liderle on numara olur beyler chpde yeniden yapılansa adam gibi bir lider yukarıdada belirttiğim gibi yeni sağ parti akp yi böler yeni yapılanma ilede chpnin oylar artar çok güzel şeyler olur kanımca

ona gelene kadar chp yeniden yapılanmalı kılıçdaroğlu ile olacak iş değil bunlar sarıgül genel başkan muharram ince yardımcısı olsa fena olmaz her kesime ılımlı zeki ikna kabiliyeti yüksek sesi gür çıkan bir lider lazım chpye seneye kazanamasa bile akp ye yaklaşır öbür seçimde devirir 6 yıl sonra

Akp'nin ulke genelinde ciddi boyutlarda hile yaptigini dusunuyorum chp bu konuda daha organize bir ekip mutlaka kurmali.Chp'nin yeniden yapilanmasinin falan cok etki edecegini sanmiyorum ama Sarigul genel baskan olabilir.

tapatalk

CHP'ye kim gelirse gelsin bundan fazlası yok.

Şu an aldığı oylara bakılacak olursa Adana, Mersin,Çankırı,Karabük, Manisa, Mersin gibi yerlerde daha yüksek oy alırdı. İstanbul, Ankara da daha az alırdı yine dengede olurdu toplam oy bir şekilde.

%30'un üstü imkansız. AKP ise %44'ün altına düşmez. Düşmesi için en az %12-13 oy alabilecek bir merkez sağ partisi çıkması lazım.

Gerçi bu durumda da yine bir şekilde 1.parti olur, gider 2'si birleşip koalisyon kurarlar.(Çünkü bu sefer de CHP'ye giden oylar gider barajı geçsin diye o partiye kayar)

AKP %38.50

CHP %20.00

MHP %16.5

XXP %13.50

HDP %6

SP %2.5

Diğer %3

gibi bir tablo görürüz.

Yine gider XXP ile kurar hükümeti ikna edip.

Tayyip´in sonraki hedefi:

Cumhurbaskani: Tayyip

Basbakan: Hakan Fidan

Rusya özentisi yeni yapilanma

Cok icme benden tavsiye sana

Birde chp ne zaman muhafazakâr kesime saygi gostermeyi öğrenir

Ozaman oy potansiyeli artar

Özelikle samimi ve içten olarak

Chp ye oy verenlere bakiyorum

Ben bunu yapmiyorum ama

Hep bir asagalama içinde

Bilmiyorlar ki o asagaladiklari insanlarin oyu yon veriyor Türkiye ye

Bir chp li olarak en büyük yanlisin bu olduğunu düşünüyorum

Adamlari öyle bir kalipa sokuyoruzki adamlar kayitsiz şartsız destekliyor

Mesela eskisehirde berkin olayindan sonra

Yürüyüş yapan öğrenciler her yeri tasladi

Esnafta halkta inanılmaz bir algi olustu bunlara karsi

Biz bunlar boyle yaptikca dahada guclenecekler

Diyalog her kesime inmeyi konusmayi anlatmayi yilmadan yapmalıyız

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CHP'ye kim gelirse gelsin bundan fazlası yok.

Şu an aldığı oylara bakılacak olursa Adana, Mersin,Çankırı,Karabük, Manisa, Mersin gibi yerlerde daha yüksek oy alırdı. İstanbul, Ankara da daha az alırdı yine dengede olurdu toplam oy bir şekilde.

%30'un üstü imkansız. AKP ise %44'ün altına düşmez. Düşmesi için en az %12-13 oy alabilecek bir merkez sağ partisi çıkması lazım.

Gerçi bu durumda da yine bir şekilde 1.parti olur, gider 2'si birleşip koalisyon kurarlar.(Çünkü bu sefer de CHP'ye giden oylar gider barajı geçsin diye o partiye kayar)

AKP %38.50

CHP %20.00

MHP %16.5

XXP %13.50

HDP %6

SP %2.5

Diğer %3

gibi bir tablo görürüz.

Yine gider XXP ile kurar hükümeti ikna edip.

Kusura bakma ama saçmalık. Akp bu seçimler genel olsaydı iktiradı zor kurtarıyordu. Oran %45 olabilir ama Sp ve Bdp desteğiyle, büyük oranda Mhp'ye kayış var sağda. Ki Bahçeli yerine daha güçlü biri olsa Akp dün %40'ı anca görürdü. Yani koalisyon olurdu..

bİZİm ÇAKIL'ın TrAfO Selfie'si..

wbOgpG.png

Melih Gökçek: Farkı 40 bin yapacağız. 50'ye 39 alırız demiştim, iptal edilen oyların %70'i bizim eklenseydi 48 oluyorduk.

Geri
Üst Alt