Serbay Buğday
10 Numara!
- 3 Aralık 2008
- 10.111
- 3.101
- 1.948
federasyon felan olmaz ama eyalet sistemi olabilir fakat Türkiye buna ne kadar hazır bilemiyorum
O nasıl olacak la?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
federasyon felan olmaz ama eyalet sistemi olabilir fakat Türkiye buna ne kadar hazır bilemiyorum
referandum da yapilsin gerekirse ozerklik de verilsin
10 kisiyi quotelayamiyacam
omrunuzde gitmeyeceginiz yerler uzerinden toprak agaligi taslamayin
O nasıl olacak la?![]()
Weil sie die nötige Politische Disiplin an den Tag legen die Deutscland braucht.
Die Regierungszeit der Spd hat Deutschland zum Abgrund getrieben, insbesonderem die Kohl Regierung.
Vom Heern Schröder wollen wir erst gar nicht anfangen.
Almanya siyaseti veya konu olduğundan dolayı almanca yazdım. Bidaha da yazmam herhalde. Fikrimi sordun buda benim fikriim doğru veya yanlış
devlet içinde devlet olmaz işte
Türkiye'nin kürt sorunundan bağımsız olarak bir idari yapı sorunu var. Merkeziyetçilikten tutun da seçim sistemine kadar. Ama etnik özerklikler veya etnik temelli ferasyonlar her iki taraf içinde güvenlik ve ekonomik sorunları daha kötü hale getirebilir. Katalunya, İskoçya, Quebec gibi yerlerde dahi referandum anketleri ya kıl payı evet ya ada hayır çıkıyor. Bu işler öyle kağıt üstünde burası senin, burası da benim demekle olmuyor.
Bu sebeplerden hem bizim coğrafya ve sosyal gerçeklerimize uygun hem de bugününden daha efektif sonuçlar verebilecek yeni bir idari sistem inşa etmemiz lazım. İlla ki bir yeri kopyalamak gerekmiyor. Kafa yormak lazım sadece.
Her ülkeye böyle azınlık lazım![]()
Ülkede Marx'lar, Smith'ler mi var?Ki işine gelmeyen her devleti yıkmış bir milletiz.
![]()
Ya almanyadaki siyasi sorunlar bizde olsa keşke. Neyse. Çok farklı iki dünya siyasi bakımından zaten.
Tüm illeri kapsayacak şekilde o türlü bir şey söylemedi, yanlış dinlemişsiniz. "Kesintilerden bir tanesinde belki espri gibi gelecek ama..." diyerek açıkladı. Elektrik kesintisi de o insanların ilk defa karşılaştığı bir şeyse ona bir şey diyemem. Dahası o elektriğinin kesildiği belirtilen şehirlerin 10'unu muhalefet kazandı. Seçim sürecini yalnızca iktidara çamur atmakla geçiren muhalefet şimdi de ülkemiz insanlarının müthiş fedakarlığıyla gittiği sandık sonucunu karıştırma derdinde.
Federasyon sisteminde zaten eyaletler vardır. Da bu onların işine gelmez, sanmıyorum. Hatta uzun vadede bizim için bile yararlı olabilir..
Türkiye de turk topraklarini bolecek
Daha anasını n ureme organindan dogmadi gençler
Rahat olun
Cevreye verdiğim rahatsizliktan dolayi Özür dilerim
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
federasyon birden fazla ülkenin birleşerek oluşturduğu bir şey değil mi ben mi yanlış biliyorum
Elektrik kesintileri 35 ilde yaşandı(resmi bilgidir, bdp yetkilileri mecliste soruşturma başlattı). Bu da sizin elinizdeki bilgiye göre(açıkçası araştırdım ama 35 ilin tamamını birden veren herhangi bir açıklama göremedim, sadece tek tük bazı kentlerdeki kesintileri bulabildim, siz nereden bu bilgiye ulaştığınızı da aktarırsanız sevinirim) en az 25 ilde iktidar partisinin lehine olan sonuçlar ortaya çıktığını gösterir. Ki bunun yanında muhalefetin kazandığı ve elektrik kesintisi yaşandığın bildiğim il ve ilçeler (Adana ve bazı İstanbul ilçeleri) hep kafa kafaya yani son anda kazanılmış, akpnin bazı sandıklarda ani sıçramalar yaptığı yerler. Bu kadar eş zamanlı elektrik kesintileri yaşanmasını,(eğer seçim gecesi uyumamış ve Ankara seçimini takip etmişseniz)Ankara'da Mansur Yavaş'ın adım adım aradaki farkı azaltıp, hatta 'elimiz geçen bilgiye göre öne geçtik' açıklamasını yapmışken bir anda 1 saat boyunca oy güncellemelerinin durması size tesadüf geliyorsa ciddi anlamda sizin umrunuzda olan gerçekler ve hak olan değil, kendi çıkarlarınız ve sabit fikirliliğinizi körü körüne sürdürmektir.
Bence de Almanya bizim çok önümüzde. Bunun tarihsel sebeplerine vs. bakılabilir. Mesela etnik oalrak homojen yapıda olması bile farklı bir avantaj sağlıyor bazı konularda. Ancak;
Hamburg olaylarında en az bizim Gezi kadar vahim şeyler yaşandı. 3 gün önce Hamburg Üni'den bir assoc prof ile beraberdim. Kendisi Alman sosyal demkratlarından. Anlattıklarına inamazsın. Avrupa'nın göbeğinde 3 gün OHAL ilan edildi. Ama bizdekinden bile daha büyük bir medya karartması vardı. Özellikle uluslararası basında. Tabi bizdeki gibi göz önünde bir baskıdan daha çok perde arkası anlaşmalarla BBC, CNN, Reuters gibi kurumlar neredeyse ilgilenmedi bile.