30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Weil sie die nötige Politische Disiplin an den Tag legen die Deutscland braucht.

Die Regierungszeit der Spd hat Deutschland zum Abgrund getrieben, insbesonderem die Kohl Regierung.

Vom Heern Schröder wollen wir erst gar nicht anfangen.

Almanya siyaseti veya konu olduğundan dolayı almanca yazdım. Bidaha da yazmam herhalde. Fikrimi sordun buda benim fikriim doğru veya yanlış

Her ülkeye böyle azınlık lazım :)

su tayyibin mitingde millete soru sorarken milletin ezber cevap verirken yanlis cevabi vermesi temali videoyu aradim da bulamadim

herife oy veren az kromozomlulari ozetleyen 1 video

Türkiye'nin kürt sorunundan bağımsız olarak bir idari yapı sorunu var. Merkeziyetçilikten tutun da seçim sistemine kadar. Ama etnik özerklikler veya etnik temelli ferasyonlar her iki taraf içinde güvenlik ve ekonomik sorunları daha kötü hale getirebilir. Katalunya, İskoçya, Quebec gibi yerlerde dahi referandum anketleri ya kıl payı evet ya ada hayır çıkıyor. Bu işler öyle kağıt üstünde burası senin, burası da benim demekle olmuyor.

Bu sebeplerden hem bizim coğrafya ve sosyal gerçeklerimize uygun hem de bugününden daha efektif sonuçlar verebilecek yeni bir idari sistem inşa etmemiz lazım. İlla ki bir yeri kopyalamak gerekmiyor. Kafa yormak lazım sadece.

Türkiye'nin kürt sorunundan bağımsız olarak bir idari yapı sorunu var. Merkeziyetçilikten tutun da seçim sistemine kadar. Ama etnik özerklikler veya etnik temelli ferasyonlar her iki taraf içinde güvenlik ve ekonomik sorunları daha kötü hale getirebilir. Katalunya, İskoçya, Quebec gibi yerlerde dahi referandum anketleri ya kıl payı evet ya ada hayır çıkıyor. Bu işler öyle kağıt üstünde burası senin, burası da benim demekle olmuyor.

Bu sebeplerden hem bizim coğrafya ve sosyal gerçeklerimize uygun hem de bugününden daha efektif sonuçlar verebilecek yeni bir idari sistem inşa etmemiz lazım. İlla ki bir yeri kopyalamak gerekmiyor. Kafa yormak lazım sadece.

Ülkede Marx'lar, Smith'ler mi var? :) Ki işine gelmeyen her devleti yıkmış bir milletiz. Ne anlarız yönetim biçiminden :)

Ya almanyadaki siyasi sorunlar bizde olsa keşke. Neyse. Çok farklı iki dünya siyasi bakımından zaten.

Bence de Almanya bizim çok önümüzde. Bunun tarihsel sebeplerine vs. bakılabilir. Mesela etnik oalrak homojen yapıda olması bile farklı bir avantaj sağlıyor bazı konularda. Ancak;

Hamburg olaylarında en az bizim Gezi kadar vahim şeyler yaşandı. 3 gün önce Hamburg Üni'den bir assoc prof ile beraberdim. Kendisi Alman sosyal demkratlarından. Anlattıklarına inamazsın. Avrupa'nın göbeğinde 3 gün OHAL ilan edildi. Ama bizdekinden bile daha büyük bir medya karartması vardı. Özellikle uluslararası basında. Tabi bizdeki gibi göz önünde bir baskıdan daha çok perde arkası anlaşmalarla BBC, CNN, Reuters gibi kurumlar neredeyse ilgilenmedi bile.

Tüm illeri kapsayacak şekilde o türlü bir şey söylemedi, yanlış dinlemişsiniz. "Kesintilerden bir tanesinde belki espri gibi gelecek ama..." diyerek açıkladı. Elektrik kesintisi de o insanların ilk defa karşılaştığı bir şeyse ona bir şey diyemem. Dahası o elektriğinin kesildiği belirtilen şehirlerin 10'unu muhalefet kazandı. Seçim sürecini yalnızca iktidara çamur atmakla geçiren muhalefet şimdi de ülkemiz insanlarının müthiş fedakarlığıyla gittiği sandık sonucunu karıştırma derdinde.

Elektrik kesintileri 35 ilde yaşandı(resmi bilgidir, bdp yetkilileri mecliste soruşturma başlattı). Bu da sizin elinizdeki bilgiye göre(açıkçası araştırdım ama 35 ilin tamamını birden veren herhangi bir açıklama göremedim, sadece tek tük bazı kentlerdeki kesintileri bulabildim, siz nereden bu bilgiye ulaştığınızı da aktarırsanız sevinirim) en az 25 ilde iktidar partisinin lehine olan sonuçlar ortaya çıktığını gösterir. Ki bunun yanında muhalefetin kazandığı ve elektrik kesintisi yaşandığın bildiğim il ve ilçeler (Adana ve bazı İstanbul ilçeleri) hep kafa kafaya yani son anda kazanılmış, akpnin bazı sandıklarda ani sıçramalar yaptığı yerler. Bu kadar eş zamanlı elektrik kesintileri yaşanmasını,(eğer seçim gecesi uyumamış ve Ankara seçimini takip etmişseniz)Ankara'da Mansur Yavaş'ın adım adım aradaki farkı azaltıp, hatta 'elimiz geçen bilgiye göre öne geçtik' açıklamasını yapmışken bir anda 1 saat boyunca oy güncellemelerinin durması size tesadüf geliyorsa ciddi anlamda sizin umrunuzda olan gerçekler ve hak olan değil, kendi çıkarlarınız ve sabit fikirliliğinizi körü körüne sürdürmektir.

Türkiye de turk topraklarini bolecek

Daha anasını n ureme organindan dogmadi gençler

Rahat olun

Cevreye verdiğim rahatsizliktan dolayi Özür dilerim

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pkk'nın stratejisi başarıya ulaşmış gibi...

Adamlar 90'larda Kürt köylerini basıp onlarca aileyi yok ettiler,oraya giden mühendis,doktor,öğretmen ne varsa katlettiler,Kürt kökenli gençleri zorla dağa çıkartıp geleceklerini kararttılar; 2000'lerden sonra asker odaklı saldırı yapınca Kürtlerin koruyucusu olarak kabul edilip taraf oldular,Tsk ve pkk karşılaştırılır oldu...

Bazıları yiyebilir bu numaraları da biz yemeyiz...

Elektrik kesintileri 35 ilde yaşandı(resmi bilgidir, bdp yetkilileri mecliste soruşturma başlattı). Bu da sizin elinizdeki bilgiye göre(açıkçası araştırdım ama 35 ilin tamamını birden veren herhangi bir açıklama göremedim, sadece tek tük bazı kentlerdeki kesintileri bulabildim, siz nereden bu bilgiye ulaştığınızı da aktarırsanız sevinirim) en az 25 ilde iktidar partisinin lehine olan sonuçlar ortaya çıktığını gösterir. Ki bunun yanında muhalefetin kazandığı ve elektrik kesintisi yaşandığın bildiğim il ve ilçeler (Adana ve bazı İstanbul ilçeleri) hep kafa kafaya yani son anda kazanılmış, akpnin bazı sandıklarda ani sıçramalar yaptığı yerler. Bu kadar eş zamanlı elektrik kesintileri yaşanmasını,(eğer seçim gecesi uyumamış ve Ankara seçimini takip etmişseniz)Ankara'da Mansur Yavaş'ın adım adım aradaki farkı azaltıp, hatta 'elimiz geçen bilgiye göre öne geçtik' açıklamasını yapmışken bir anda 1 saat boyunca oy güncellemelerinin durması size tesadüf geliyorsa ciddi anlamda sizin umrunuzda olan gerçekler ve hak olan değil, kendi çıkarlarınız ve sabit fikirliliğinizi körü körüne sürdürmektir.

O türlü ince bir araştırma veya takip yapmadım, söylediğim şey tamamen genel ve ortaya çıkan suçlamalar üzerine. Çünkü muhalefet zaten kazandığı yerde şikayet edip itirazda bulununca bu elektrik mevzusunun cidden bu denli üzerinde durulması mantıksız geliyor. Seçim sonuçlarına dair belli bir dedikodu varken itibar edesi gelmiyor insanın. Yapılan açıklamalar da makûldur bana göre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence de Almanya bizim çok önümüzde. Bunun tarihsel sebeplerine vs. bakılabilir. Mesela etnik oalrak homojen yapıda olması bile farklı bir avantaj sağlıyor bazı konularda. Ancak;

Hamburg olaylarında en az bizim Gezi kadar vahim şeyler yaşandı. 3 gün önce Hamburg Üni'den bir assoc prof ile beraberdim. Kendisi Alman sosyal demkratlarından. Anlattıklarına inamazsın. Avrupa'nın göbeğinde 3 gün OHAL ilan edildi. Ama bizdekinden bile daha büyük bir medya karartması vardı. Özellikle uluslararası basında. Tabi bizdeki gibi göz önünde bir baskıdan daha çok perde arkası anlaşmalarla BBC, CNN, Reuters gibi kurumlar neredeyse ilgilenmedi bile.

Sorunlarımız yok diye bilen tek bir ülke yokdur dünya'da belkide. Almanya'da var veya oluyor ama en öndemlisi systemleri ayakda halen.

Yani merkez systemleri. Adalet, soziolik veya az çok madi. Ama gunların kurduğu system'de çökecek bugün veya yarın.

2 milyar euro ülke borcu olan ve çok yaşlanmış bir almanya nüfüs insanları olarak şimdiye kadar ayakda dura bilmesi takdire şayen ama nereye kadar?

AB kurulmasaydı belki çokdan 3cü dünya savaşının içindeykdik.

Avrupa birliğinde katkısı büyük olsada almanyanın disiplinli ülke demokrat ağısı muthiş bir şey.

Bunun benzeri yok galiba yer yüzünde. Ama dediğim gibi buda çökecek böyle devam giderse.

Reset atmak gerekir belkide oda 3cü dünya savaşı ile olur ancak.

Geri
Üst Alt