30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Istanbul - akp

Ankara - chp

Izmir - chp

Antalya - chp

Adana - mhp

Mersin- chp

Eskisehir - chp

Akp % 41

Chp % 29

Mhp % 18

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ankara ve İstanbul nüfusları yüzünden genel yüzdeye büyük etki ediyor. Ankara'yı CHP alırsa, İstanbul'da da farkın yakın gideceğini varsayarsak bu şartlarda %40'ı aşamaz AKP.

Akp 2009 yüzde 38 aldiysa bu kadar olaya rağmen oylarını artiracagini zannetmiyorum

Evet onu ihale başlığında anlatmıştım. Bizim buralarda malum CHP %80 civarı alıyor. Çankya'da zaten aşılamaz bir CHP hegamonyası var, Yenimahalle'de kafa kafaya gidiyordu, bizim semtler oraya iyi destek veriyordu. Bizi alıp Çankaya'ya bağladılar bir gecede :D

Aynen, Türkiye için izmir ne ise ankara içinde bizim buralar o chp için hatta geçen seçimlerde sandığa sahip çıkmak adına takip ediyoduk sonuçları 2 arkadaşla, bir anda Baykal-kılıçdaroğlu kavgası çıktı seçimi falan bıraktık chp içi kavgaya başlamıştık :D baktım olacak gibi değil bırakmıştık takibi :D

Akp 2009 yüzde 38 aldiysa bu kadar olaya rağmen oylarını artiracagini zannetmiyorum

Aralık-Ocak ayında ben de böyle düşünüyordum. Yani %38 üzerinden yapıyordum hesabı. Ama bu yerel seçim, yerel seçimden ziyade genel havasına döndü. O yüzden %48 üzerinden hesap etmek daha mantıklı gibi olası kazanç yahut kaybı.

İstanbul ?

Ankara CHP

İzmir CHP

Bursa AKP

Antalya CHP

Trabzon ?

Adana MHP

İzmirim de tabii ki CHP kazanacak. Ankara konusunda da meli(s)h'in ağladığını gördükten sonra emin oldum ki CHP kazanacak. Geriye İstanbul kalıyor, umarım orada da ortamlarda sırrıya verdim denip, gizliden sarıgüle atılacak oylar ve bir devir sona erecek. Sonra gelsin yüce divanlar, gelsin müebbetler.

Tahminim (aslında beklentim)

AKP %29

CHP %33

MHP %25

İstanbul, Ankara, İzmir -> CHP

Allah utandırmasın.

Geri
Üst Alt