30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

20-22 saat sonra en doğrusunu öğreneceğiz nasılsa tahminler üzerinden neyi tartışıyorsunuz :D

istanbul ve izmiri umarım chp alır hiçbir partinin sempatizanı değilim hiçbirinde bana uygun genel başkan yok ama akpden nefret ettiğim için istanbul ve izmirin chp olması çok önemli

Dns'yi değiştirenlerin başında Abdullah Gül geliyor, onu da mı fişleyecekler

Mezardaki naaşlara oy kullandırılmazsa, hayalet seçmenler yaratılmazsa, sandıklarda, oy pusulalarında, seçsis sisteminde vs... illegal işler olmazsa, yani aslında kısaca yarın ki seçimlerde hile hurda dönmediği taktirde, normal şartlarda akp'nin önemli yaralar alacağını düşünüyorum ve açıkçası aynı zamanda da temenni ediyorum.

Türkiye Genelinde;

AKP : %29

CHP : %32

MHP : %18

İstanbul;

AKP : %41

CHP : %41,5

MHP : %10

Ankara;

AKP : %34

CHP : %39

MHP : %14

İzmir;

CHP zaten yazmaya gerek yok.

MHP'yi genelde gömmüşsün. Ben en az 22-23 alır diyorum. AKP o kadar düşerse o oyların hepsi CHP'ye gitmez.

Türkiye

AKP %44

CHP %26

ANKARA

AKP %56

CHP %24

GERİSİNİ BİLMEM

tapa tapa duuu

AKP'nin oylarında düşüş beklentisi var sanırım,aksine ben yükseleceğini düşünüyorum

ist-akp

ank-chp

izm-chp

ist değişim olması muhtemel ilçeler : çekmeköy-tuzla-beylikdüzü-beykoz-sancaktepe-chp

akepeye Türkiye genelinde 1 tek oy çıksa bile fazladır

RTE bile olmayan vicdanını dinlese kendine oy vermemelidir

Haktan hukuktan adaletten vicdandan namustan ahlaktan dürüstlükten imandan Allah korkusundan yana olan bir adam bunlara oy veremez

Verirse akli melekeleri bozuktur

%1 bile fazla 0 olmalı 0

Tahmniler tabii subjektif de geçen seçimlere bakıp ona göre kıyas yapmak daha mantıklı olur gibi. Seçmen sayısı bellli olduğuna göre mesela üstteki %56'lık tahminin gerçek olması için CHP'ye oy veren insanların ciddi bir kısmının AKP'ye oy verirken, MHP'nin komple AKP'ye geçmesi lazım.

Halbuki CHP-AKP arasında oy geçirgenliği yoktur.

Akp karşıtları genel olarak tek bir cephede toplanmaya başladı. Bu cumhurbaşkanlığı seçimleri için güzel bir haber. Ortak olarak çıkarılacak ve desteklenecek sağlam,onurlu bir adayla alınacak bu mevki asıl bazı şeylerin başlangıcı olacaktır diye tahmin ediyorum. Zira yarından pek bir umudum yok. Çoğu insanlar somut gelişmelere değil de halen yalanlara inanmaya ısrarla devam ediyorlar. 2009 dan yüksek 2011'den düşük bir oy alırlar diye tahmin ediyorum. Yine de güzel halkımdan güzel bir sürpriz beklemekten de kendimi alıkoyamıyorum.

Geri
Üst Alt