30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Bugün kesinlikle hile oldu!!

ryse8ahy.jpg

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Kimseye boşuna kızıp hakaret etmeyin. Olay ciddi. İnsanlar fanatizmin romantikliğine takılmış gerçeklerden çok uzak. Ülke uçuruma sürükleniyor hızla.

Ne uçurumu yahu saçmalamayın bu lafları yemek zorunda kalırsınız gerçi bu ülke ağıyla kuş tutsa sizin gibiler daima olacaktır olmalıdırda

çünkü siz olmadan seçimlerin bile tadı olmuyor.

Yine de oy kaybı var akpnin. Ama bir yerlerden destek aldıkları çok açık. Ben bdp + belediyecilikteki çıkar-rant-korku uğruna olduğunu düşünüyorum. Bir de Suriyeliler.

Şimdi bunu konuşuyorduk arkadaşlarla.

Adam uzun da değil uzun olsa :D Benden 15 cm kısa..Türk erkeği için standart bir boya sahip. Braveheart'da savaşçılar diyorlardı ya William Wallace 2 metredir sen o değilsin diye. Gözlerinde nasıl büyütüyorlarsa demek ki :D

Abi mesele uzunluğu değil ki. Sen girsen mesela siyasete bu sefer de derler ki bu adam çok uzun buna oy vermeyelim. O bahane.

Ama ciddi ciddi sebep bulamayıp, bunu bile diyen var. Uzun bu adam , karizmatik verilir yani diye.

Bu ülke de çok partili rejim döneminde ki bütün seçim sonuçlarını inceleyip kafa yormuş biri olarak diyebilirim ki

Sol diye adlandırılan ulusalcı partilerin maksimum potansiyeli 30-32 arasıdır. Onu da bir şekilde (mevcut lideri beğenmemek, diğer bir parti baraj altında kalmasın, belediye seçimiyse adaya göre seçmek, geçersiz oy kullanmak, oy kullanmamak, oy kullanamamak gibi nedenler ile) en az yüzde 4 ile 7-8 arası oyu buhar olur. 25-27 arası da normalidir.

Sağ kesimin toplam oyu ise MHP-17 SEMPATİZAN, %9 Kemik oy, %3-4 Merkez sağa kayabilecek oy, %3 chp'den transfer olan oy, o yüzde 4 bir şekilde diğer sağ partilere kayar, CHP'den her dönem baraj altı kaygısı ile 3-4 koparır ve sonuç %14

Kürt milliyetçilerinin de %6.5 OY, %5'te sempatizanı( bu oylar da %3'si seçime katılmaz, %2 ise icazetle kayar)

GERİ KALAN %50 DE MERKEZ SAĞ PARTİLER ARASINDA BÖLÜŞÜLÜRDÜ.

SONUÇ:

GÜÇLÜ BİR DP, AP gibi parti çıkıp, lideri farklı söylemler getirmedikçe AKP'nin oy kaybetmesi SADECE SEÇİME GİTMEYECEK SEÇMENİ KADAR OLUR.

yarından itibaren özerklik muhabbetleri başlayacak. hayırlı olsun

ebyzy3ep.jpg

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

ülkemize hayırlı olsun. bazıları içine sindiremesede halk (yada koyunlar) son sözünü söyledi. birde dikkatimi çekti halka koyun diyenlerle fatih terime kebapçı diyenler hep aynı kişiler. aralarında bir benzerlik var olsa gerek :)

Büyük bi memnuniyetle Fatih Terime İmparator o halk dediğin beyaz 4 ayaklılarada Koyun diyorum :)

Yalnız şunu kaçırmamak gerekiyor; bu seçimlerde AKP'nin "düşük seviyeli" seçmenin oyunu almış olması işlemiş oldukları suçları ortadan kaldırmıyor. Bana kalırsa işin korkunç yanı AKP'nin bu oyu almasından ziyade, işlemiş olduğu suçlardan dolayı AKP'yi yargılayacak hiç bir gücün ortada kalmamış olması. Buna çözüm bulunması gerekiyor. Asıl tehlike bu.

Asıl tehlike doğuda.

Neyse seversin veya sevmezsin, elestirirsin veya översin, ama su bir gercek Turkiye de suanda bir tane gercek lider var o da RTE. Digerleri hikaye..

Ya eleştirirsin, översin durumu olsa adamın sadece siyasi görüşü, ideolojisi yüzünden karşı çıksak tamam eyvallah, ama adama katil diyoruz, hırsız diyoruz, ülkenin yarısı aylarca sokakları inletti o.... ç.... diye ötesi var mı yahu? Şu bile birazcık olsun kuşku düşürmüyor mu içinize? Biz adamın insanlığını sorguluyoruz siz hala tek lider, müslümanların lideri, dünya lideri falan diyosunuz. Yazık yahu.

Kimseye boşuna kızıp hakaret etmeyin. Olay ciddi. İnsanlar fanatizmin romantikliğine takılmış gerçeklerden çok uzak. Ülke uçuruma sürükleniyor hızla.

Cok haklisin milli irade sonucta herkesin secimine saygi duymaliyiz demokrasi icin. Ulkeyi bolmeye calisiyorlar hirsizlik oluyor ulke topraklari elden gidiyor cumhuriyet degerlerimiz yok oluyor onemli degil sonucta halk boyle istiyorsa saygi duymaliyiz elestiren arkadaslari anlamiyorum kardesim halk istyo halk demokratik olmaliyiz!!!!

Malesef buna başarı gözüyle bakamıyorum bi CHP'li olarak. O oylarda MHPlilerin katkıları büyük. Tekrar böyle bişey olabileceğini sanmıyorum

Bunu kabul etmek zorundasın. CHP'ye oy veren insanlar ile AKP'ye oy veren insanları göz önüne aldığında CHP'nin AKP'den, AKP'nin de CHP'den oy çalma ihtimali yok. Halkın eğitim seviyesi bu olduğu sürece CHP'nin bu konuda yapabileceği hiç bir şey yok maalesef. AKP seçmeni 5 çocuk yapıp sokağa salarken, CHP'ye oy veren insanların bir veya 2 çocuğu oluyor en fazla. Evet, bu çocuklar genellikle iyi eğitimli ve bilinçli oluyorlar ama AKP'lilerin sokağa saldıkları 5 çocuk ile aynı oya sahip oluyorlar. Aysun Kayacı'nın yıllar önce söylediği söze geliyor maalesef konu, ve bunun bir çözümü yok maalesef.

Geri
Üst Alt