30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Cok felsefi aciklamaya gerek yok. Bu kadar olaydan sonra bir parti o kadar oy aliyorsa o ulkede cahil orani fazladir. Sirf akpde degil ayni halti chp yapsa onun da secimlerde kaybetmesi gerekir iktidar olsa bile. Cogu istatistige bakarsan turkiye halki geri bir ulke. Bu kadargerinin oldugu yerde debu sonuc normal. Cahil deyince niye elitist olunuyor. Chplilerin de bir kismi cahil. Bilim teknikte nerde kitap ve gazete okuma oranlari bilimsel bulus sayisi ozgurluk hepsinde geri turkiye. Ona bakarsan esadda fazla oy aliyodu bilmem ne ulkesindeki adam da. Herif nasil koyduk diyor oturup aglamasi lazim memleketin haline halbuki bu kadar olaydan sonra bu kadar oy aldigi icin. Ben almanyada yasiyorum burdakiler tr kadar cahil degil. Su olaylari merkel yapsin ertesi gun partisi kovar o da olmadi secimde cuvallar.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunun nedeni muhalefet acizligi yani bu kadar olaya ragmen kendine cekemiyorsan halki demek ki eksiksin demek ki sorun tamamen sende, cikisinda ozelestiri de ve kibiri birakip dusmaninin yani Akpartiyi tanimada cunku akparti dusmanlarni cok iyi taniyor bu onu one cikaran sey.Ben elitizm dusmani filan degilim tamtersi toplumu ileri goturen kesmin elit kesim oldugunun bilincindeyim ama bizde ki hersey gibi elitlikte cakma.Ulkenin ana sorunu bu zaten herseyden once.

Bunun nedeni muhalefet acizligi yani bu kadar olaya ragmen kendine cekemiyorsan halki demek ki eksiksin demek ki sorun tamamen sende, cikisinda ozelestiri de ve kibiri birakip dusmaninin yani Akpartiyi tanimada cunku akparti dusmanlarni cok iyi taniyor bu onu one cikaran sey.Ben elitizm dusmani filan degilim tamtersi toplumu ileri goturen kesmin elit kesim oldugunun bilincindeyim ama bizde ki hersey gibi elitlikte cakma.Ulkenin ana sorunu bu zaten herseyden once.

Muhalefet sadece karaoglan donemi iyi oy aldi. Ustune bi 80 darbesi geldi dini akimlar guclendirildi turkiyede. Muhalefet degil bence sag parti eksikligi var. Yok oldu sag memlekette ve gittikce dincilesiyor anadolu. Chp acik konusalim yarin cikip bunlar dinsiz memlekete seriat getirecem dese gene oyunu alamaz sag kesimin. Memlekette sag coktu solun maksimumu bu turkiyede 80 den sonra.

söyledigini çok iyi anliyorum. Benimde akrabalarimin çogu onlari destekler. Ama sen bir yol öner diyorum. Önere bilecegim bir yol varmi muhalefet için? Yok! Mulafetin gidecegi hiç bir yol sonucu degistirmez. Adamlar milletin parasini çaldi. Tinlamiyorlar bile. Muhalefet ne yapsin Refik?

Muhalefetin yapacağı yolu söyleyeyim mi sana? Tabi kendi görüşüm yada gözlemlerim diyelim. Mesela çok basit bir örnek vereceğim. İktidar yol mu yapıyor diyelim, daha iyisini yapma konusunda inandıracaksın onun yaptığıyla dalga geçmek yerine. Mesela adam diktatörlük mü yapıyor diyelim. Gelecek kişinin de karşı kesime karşı geçmişte ki zulümleri yapmayacağına inandıracaksın. Muhafazakar kesim mesela bu konuda çok hassastır. Bu ve buna benzer örneklerle çoğaltabilirsin olayı. Ayrıca muhalif liderlerin de değişmesi şart tabi ki. Bahçeli falan kaldıkça burada en fazla birbirimizi yorarız :)

Anlatacaksın, inandıracaksın, karşı tarafın hassasiyetlerine saygı duyup o doğrultuda politikalar üreteceksin. Örnek verecek olursam bugün Mansur Yavaş Ankara yı kılpayı kaçırdıysa bunda saydığım etkenler çok etkili oldu mesela. Ben de Ankaradayım. Akp den çok tanıdığım verdi, akrabalarımdan dahi veren oldu hayatında Chp ye oy vermemiş adamlardı. Adam efendice, kimseyle polemiğe girmeden planını, programını anlattı. Samimi davrandı, kıvırtmadı kazanacağım diye uçmadı, kimseyi dışlamadı. Ve Ankara nın belediye seçiminde oy rekorunu kırdı Chp adına. Chp mesela kendi yağında kavrulup seçime girseydi asla 40 ı geçemezdi normal şartlarda Ankara da. Ankaralılar demek istediğimi iyi bilir çünkü burada kemik bir Chp kitlesi vardır ve yıllardır Chp o oy oranında gidip gelirdi. Mansur kırdı bu kiliti.

Andımızı kaldıran , Türk'üm diyemeyen rahatsız olan birine oy verdiniz. Türklük ibaresi var diye Türkiye Cumhuriyeti bile rahatsız ediyor. En iyi seçimle onu da kaldırın. Madem geçmişe de özlem duyuyor. İsmini Akkoyunlular filan diye değiştirin cuk oturur.

Muhalefetin yapacağı yolu söyleyeyim mi sana? Tabi kendi görüşüm yada gözlemlerim diyelim. Mesela çok basit bir örnek vereceğim. İktidar yol mu yapıyor diyelim, daha iyisini yapma konusunda inandıracaksın onun yaptığıyla dalga geçmek yerine. Mesela adam diktatörlük mü yapıyor diyelim. Gelecek kişinin de karşı kesime karşı geçmişte ki zulümleri yapmayacağına inandıracaksın. Muhafazakar kesim mesela bu konuda çok hassastır. Bu ve buna benzer örneklerle çoğaltabilirsin olayı. Ayrıca muhalif liderlerin de değişmesi şart tabi ki. Bahçeli falan kaldıkça burada en fazla birbirimizi yorarız :)

Anlatacaksın, inandıracaksın, karşı tarafın hassasiyetlerine saygı duyup o doğrultuda politikalar üreteceksin. Örnek verecek olursam bugün Mansur Yavaş Ankara yı kılpayı kaçırdıysa bunda saydığım etkenler çok etkili oldu mesela. Ben de Ankaradayım. Akp den çok tanıdığım verdi, akrabalarımdan dahi veren oldu hayatında Chp ye oy vermemiş adamlardı. Adam efendice, kimseyle polemiğe girmeden planını, programını anlattı. Samimi davrandı, kıvırtmadı kazanacağım diye uçmadı, kimseyi dışlamadı. Ve Ankara nın belediye seçiminde oy rekorunu kırdı Chp adına. Chp mesela kendi yağında kavrulup seçime girseydi asla 40 ı geçemezdi normal şartlarda Ankara da. Ankaralılar demek istediğimi iyi bilir çünkü burada kemik bir Chp kitlesi vardır ve yıllardır Chp o oy oranında gidip gelirdi. Mansur kırdı bu kiliti.

Yerel ve genel farkli. Genel secimlerde chp mansuru tum sagi aday gosterse bile bu kadar oy alamaz. Din turkiyede her zaman prim yapar. Chp son donemde yumusadi basortusune bisey demedi. Chpnin maksimumu bu. Dikkat et gelismis kentlerde chp oyu daha fazla. Silme goturuyor akp anadoluyu. Ha chp yapsa akp gibi secimi kazansa ne olur. Ayni devam eder hersey.

Andımızı kaldıran , Türk'üm diyemeyen rahatsız olan birine oy verdiniz. Türklük ibaresi var diye Türkiye Cumhuriyeti bile rahatsız ediyor. En iyi seçimle onu da kaldırın. Madem geçmişe de özlem duyuyor. İsmini Akkoyunlular filan diye değiştirin cuk oturur.

Evet memleket elden gidiyor, türkiye yi bölecek öcü akparti iktidari.

Liderlerin degişmesi gerektigine zaten herkes hemfikir. Eski tip siyaset diyorsun aslinda. Kayseri'ye liman yapacagim meselesi. Belkide bu konuda haklisin. Zaten mansur yavaş in aday gösterilmesi bunun içindi. Fakat seçimler eşit sartlarda olmadigi sürece akp bir adim önde olur. Eşit şartlar derken ekonomik açidan, medya baskisi, devlet imkanlari gibi hususlari diyorum. Akp'nin Chp'de olmayan silahlari var.

zaten Chp bukadar iddiali olabildiyse bu Akp baskisindan oldu. Bunu açiklayabiriz. Açiklayamadigimiz husus akp'nin desteginin azalmamasi. sosyoloji fakültelerine iyi iş çikti. Türkiyedeki durum zannediyorum dünyada tek.

Anlatacaksın, inandıracaksın, karşı tarafın hassasiyetlerine saygı duyup o doğrultuda politikalar üreteceksin. Örnek verecek olursam bugün Mansur Yavaş Ankara yı kılpayı kaçırdıysa bunda saydığım etkenler çok etkili oldu mesela. Ben de Ankaradayım. Akp den çok tanıdığım verdi, akrabalarımdan dahi veren oldu hayatında Chp ye oy vermemiş adamlardı. Adam efendice, kimseyle polemiğe girmeden planını, programını anlattı. Samimi davrandı, kıvırtmadı kazanacağım diye uçmadı, kimseyi dışlamadı. Ve Ankara nın belediye seçiminde oy rekorunu kırdı Chp adına. Chp mesela kendi yağında kavrulup seçime girseydi asla 40 ı geçemezdi normal şartlarda Ankara da.

abi insanlar dinlemiyor ki. çoğu kişi başbakan ses kayıtları montej dedi diye kasetleri bile dinlememişlerdir. insanlara bir şey anlatamıyorsun. anlamak istemiyorlar. dinlemiyorlar. sonra bir ara ikileme düşüyorlar biraz dinleyince, sonra tekrar inkara geçiyorlar.

bende çok karışıyım insanları küçümsemeye, aşağılamaya, makarna vs. demeye, ama ciddi anlamda akp seçmeni bu durumda. bunu üzülerek söylüyorum. akp seçmenini %70 80 i sosyo kültürel açıdan düşük seviyede insanlar. ekonomik durumları açlık sınırının altında. akp ekonomiyi düzeltiyormuş süsü veriyorken fakiri daha fakirleştiriyor, zengini ve kendisini daha zenginleştiriyor. fark gitgide açılıyor. haliyle ülkedek fakir insan sayısı arttıkça akp oylarına pozitif olarak yansıyor. kimseyi küçümsemek için demiyorum haddim de olamaz asla. enerji bakanı kendi söylemişti bizim seçmenlerimize baktığımızda eğitim seviyesi düşük insanlar olduğu görülüyor diye. insanları daha da fakirleştirip aç bırakınca bu adamlar oylarını arttırmış oluyor ters orantı yani.

şu anda başbakan çıkıp kendi seçmenine küfür etse bu ses kayıtlarının hepsi doğru dese seçime girse yine seçilir. durum maalesef bu şekilde. berkin olayında bile burada en az 10 kişinin "ekmek almaya taksime mi gitmiş" diyen renktaş hatırlıyorum burada. insanlar okumuyor, penguen medyasında ne gösterilirse ona inanıyorlar. tayyip in dediğine ak diğerlerine kara diyorlar. ne dedikleri önemli bile değil.

15 yaşında ölen bir çocuğun annesini mitingde yuhalatan ve vicdanlarını kaybetmiş mitingdeki evladını kaybetmiş bir anneyi yuhalayan topluluk. bunlar gibi sürüyle örnek var.

bir akp liye egemen bağış bakara suresiyle makara yapıyor diyorum. egemen bağış öyle bir şey yapmadığına yemin etti diyor. ya arkadaş gerizekalı mısın? kulağına kendine inanmak yerine neden karşındakine inanırsın?

sonumuz hayır olsun cidden. çok kötü yere gidiyoruz.

Chp ne yapacak. Chp cikip deseki kurt sorununu cozecem pkk ile konusacam akp der iste bunlar terorist. Andimizi chp kaldirin deseydi aha bunlar turk dusmani diyecek akp. Memlekette akil tutulmasi var. Bu kadar kisiye tapinma hayra alamet degil. Memleket cortlatmis. Bi ton adama da tapiliyodu zamaninda dunyada. Sicip biraktilar memleketlerini. Bu is muhalefet chp bilmem ne degil halk akil tutulmasi yasiyor. Erdogan inanilmaz bir izlenim olusturdu halkta. Kisi tapinmasi baska da bisey degil.

Şimdi baktım ankara Çankaya da 200 sandık sonuçları girilmemiş onlar gelirse seçimi mansur yavaş kazanır

Evet memleket elden gidiyor, türkiye yi bölecek öcü akparti iktidari.

Rabia işareti yapıyor. Geçen hafta silopi de pkknın yolda kimlik kontrolü yaparken arabasıyla durmayıp geçerken molotof atılan ağır yaralı ve yanıklar içinde bilinci açılırken üç yaşındaki kızını sayıklayıp ölen bayan polis memuru nerenin polisi? Pkklıların kimlik kontrolü yaptığı yol hangi cumhuriyetin?

Rabia diyenler kendi polis ve şehitlerini niye anmaz. Terörü bitirmiş falan filan. Ne bitirmesi adamların ağzına bir parmak bal çaldı. Adamlar daha inançlı ve kararlı bir hale geldi. Verilen vaatler tutulcak diye şimdilik öylesine duruyorlar.

Hayatın her alanından okulda, işte vs. yerde bir konuyu yeni bir olguyu önce azınlık öğrenir diğerleri daha geç idrak eder. Umarım akpye oy verenler geç olmadan naptıklarını anlarlar.

Geri
Üst Alt