30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Adam parti içi birlik sağladı. Mansur Yavaş ve Hüseyin Aygün aynı partide hayal edilinebilirmiydi? Bu doğru bir hamle. Ama alp kitlesinin takip ettiği havuz medyasında Kılıçdaroğlu 2 saat konuşmuş ise en spekülatif yerleri cımbızla çekip o yayınlanıyor.

Ayrıca muhalefet yapamıyor bence şehir efsanesi. Aykut Erdoğdu, Umut Oran, Muharrem Ince, Emine Ülker, Hamzacebi vs vs. Bu adamların yaptığı muhalefet çok iyi. Hemde sözde değil sürekli soru önergesi ve usulsuzlukler anlatılıyor mecliste kaç kişi izliyor ? Basında spekülatif seyler dışında azsın ne yapacaksın? Ne ki bu bizdeki muhalefet algısı?

Yahu sen öyle algılıyorsan öyle inanmakta özgürsün, adam konuşmayı bile beceremiyor. Benim için konuşurken elini kolunu kullanmasına, bağırmasına gerek yok ben zaten anlıyorum. Hatta ilk defa bir seçim sürecini iyi yönetti. Sarıgül, Mansur çok doğru hamlelerdi. Ülkücü işareti yapması herkesi kucakladığını gösteriyordu. Ama mesele şu arkadaş. Adam halka hitap etmiyor. O konuşurken kimse dinlemiyor. Biz burada Kılıçdaroğlunun iyi biri olup olmadığını tartışmıyoruz. Ülkemizin gerçeklerini konuşuyoruz.'

Yahu sen öyle algılıyorsan öyle inanmakta özgürsün, adam konuşmayı bile beceremiyor. Benim için konuşurken elini kolunu kullanmasına, bağırmasına gerek yok ben zaten anlıyorum. Hatta ilk defa bir seçim sürecini iyi yönetti. Sarıgül, Mansur çok doğru hamlelerdi. Ülkücü işareti yapması herkesi kucakladığını gösteriyordu. Ama mesele şu arkadaş. Adam halka hitap etmiyor. O konuşurken kimse dinlemiyor. Biz burada Kılıçdaroğlunun iyi biri olup olmadığını tartışmıyoruz. Ülkemizin gerçeklerini konuşuyoruz.'

Valla 6 muhalif genç insanı alıp program yapan bir insan herkese hitap edebiliyor demektir. Hatipliği çok önemli değil. Ama cevap verme mekanizması kuvvetli adamın. Mesela Sarıgül ve Muharrem İnce de bu yok. Bildiklerini çok iyi aktarırlar ama soru sorulduğunda yapıcı cevap veremezler. Zor bir iş siyasetin başında olmak.

Bizim sitelerde gördüklerimiz ilçe belediye başkanlığı oyları bu arada. Belki Mansur'a oradan fazla veya az oy çıkmış olabilir ama açılma oranı %90'lar civarındayken chp %70 üzerindeyken 64 civarlarına inmesi bunu doğruluyor.

Evet,saat 14'de YSK'ya itirazda bulunacak Mansur Yavas,cok sayıda ülkücü de su anda YSK önündeymis an be an bilgiler alıyoruz,resmen İstiklal mücadelesine döndü olay,umarım mücadelesinin sonucunu alır ama Gökcek'de cok cakal,her pisligi yapacaktır o da,ki oglunu ve cok sayıda AKP'liyi göndermis YSK önüne o da su anda,sonu hayırlı olsun..

BkICGHRCQAEolmh.jpg

şimdi çok basit bir matematik işlemi anlatmaya çalışacağım,anlayacağını umuyorum.

Şimdi senin 3 arkadaşın var Ayşe(IMF) Fatma Mehmet.

Her birine 5er lira borcun var

Sonra sen çıkıp Ayşe'ye olan borcunu ödüyorsun ama bu borcu ödemek için de yine faiziyle Fatma ve Mehmet'ten borç alıyorsun. Yani

Ayşe'ye(IMF) olan borcunu kapattım diye hava atarken bir bakıyorsun Fatma ve Mehmet e olan borcun 15er lira olmuş yani dış borç almış başını gitmiş.

Bence anladın ha işine gelmeyebilir orası ayrı

ama saygı kısmına gelince Bence de biraz saygı adam iyi oynuyor:)

Seni anlıyorum ama sen olayı anlayamamışsın. Devlet kimseden borç alarak, yani borçlanarak borç kapatmadı ve şu an devletin dışarıya borcu yok. Türkiye'nin görünen dış borcu özel sektörün yurt dışından aldığı kredi borçları. Bunların büyük bir bölümü Koç-Şahenk-Doğan-Sabancı gibi devlerin borcu. Bu arada kulübüzünde yurt dışından kredi kullandığını unutmayalım. Özel sektörün dış borcu 2002'ye oranla kat kat büyüdüğü bir gerçek. Bunun en büyük sebebi dışarıda faiz oranları yerel bankalarımızdan daha düşük ve ülkede istikrar ortamı yükseldiği için dış bankalardan büyük meblağlarda kredi çekmek çok kolaylaştı. Şimdi, Ahmet'in, Mehmet'in borcu beni bağlamaz beni devletin borcu bağlar. Peki devletin dış borcu ne kadar bunu resmi olarak bana kim açıklayacak.

ben sana demokrasinin ne OLMADIĞINI anlatayım sen geriye kalan her şeyi anla,anlarsın herhalde.

Kullanılan oyları hükumet çalmasın hilesini hurdasını döndürmesin diye bizzat "halkın" gecesinde gündüzünde sandık başında ysk önünde beklemesi demokrasi değildir!!

Bana laf cambazlığıyla cümleler kurup saçmalayıp durma

calm the f down. izah etmeye calistigim hususu anladigin yok dolayisiyla alakasiz cevaplar yaziosun. demokrasinin tanimini veriosan ver, vermiosan alinti yapmana luzum yog yazmistim hatirlayacagin uzr

16 mart 2014 akp izmir mitingi

Ekşi sözlük'ten bir tespit,maalesef çok doğru,sorunu çözmüş,çözüm nasıl olacak,işte bütün mesele bu.· · ·

şu an alsancak limanının önündeyim ve miting meydanına gidenleri görüyorum.

bak, ne kimseyi aşağılama derdim var ne küçümseme, ama şu an yanından geçtiğim insanlarla, gezi olayları ve berkin elvan gösterilerine katılan insanlar arasında görünüm, kültür, tavır, davranış açısından ışık yılı var.

şu anda izmir ve ilçe köylerinde tarlada, bağda, bahçede kimse kaldığını düşünmüyorum. nerden bulmuşlar bu insanları bu kadar inanılmaz.

yaşar üniversitesi karşısındaki liman kapısında indiriyorlar köylüleri, ordan miting meydanına (2 km kadar) yürüyor insanlar.

yalnız şöyle bir tespit yapmak zorundayım; gördüğüm insanlara bakarak konuşuyorum, bu iktidar, "tayyip hırsız, tayyip diktatör" falan denilerek asla düşürülemez.

bu insanlara "efkan ala savcının emrini yırt at demiş", "başbakan medyaya hakaret ederek baskı kurmuş", "başbakan yargya müdehale ediyormuş, kendi istediği kararları çıkartmak için araya adalet bakanına sokmuş"

falan demenin zerre anlamı olmaz. zaten anlamazlar bu sözleri.

ilkokul bire giden bir çocuğa izafiyet teorisini anlatmak, anlamalarını beklemek gibi bir şey olur bu. bak inanırsın inanmazsın, küçümsemek için söylemiyorum, bu insanlarla ortak paydada buluşabilmek için en dip noktaya inmelisin, en ilkel duygulara, duyulara hitap etmelisin, o da nedir, öfkedir, dindir, inançtır. işte bunu da en iyi yapan kişi rte dir.

arkadaş benim 15 dakika önce gördüğüm binlerce insan türkiye'de rejim sorununun değil taaaa hücrelere işlemiş cehalet sorunun olduğunu bana bir kez daha gösterdi. bu birkaç nesilden önce de düzelecek bir şey değil belli ki.

izmir'de bu insanlardan binlercesi iki saat içerisinde toplanabiliyorsa ört ki ölem amk.

abi hemen derhal sağlık dışında ne kadar bakanlık bütçesi varsa derhal eğitime aktarılmalı.

bu halk bu şekilde durdukça allah diye en çok bağıran kazanır.

iki kere iki dört.

Seni anlıyorum ama sen olayı anlayamamışsın. Devlet kimseden borç alarak, yani borçlanarak borç kapatmadı ve şu an devletin dışarıya borcu yok. Türkiye'nin görünen dış borcu özel sektörün yurt dışından aldığı kredi borçları. Bunların büyük bir bölümü Koç-Şahenk-Doğan-Sabancı gibi devlerin borcu. Bu arada kulübüzünde yurt dışından kredi kullandığını unutmayalım. Özel sektörün dış borcu 2002'ye oranla kat kat büyüdüğü bir gerçek. Bunun en büyük sebebi dışarıda faiz oranları yerel bankalarımızdan daha düşük ve ülkede istikrar ortamı yükseldiği için dış bankalardan büyük meblağlarda kredi çekmek çok kolaylaştı. Şimdi, Ahmet'in, Mehmet'in borcu beni bağlamaz beni devletin borcu bağlar. Peki devletin dış borcu ne kadar bunu resmi olarak bana kim açıklayacak.

Merkez Bankasını aç bak o zaman. Dış Borç çığ gibi. Sıcak para ekonomisi var. Sokakta 2 kişi yürüse dolar fırlıyor.

calm the f down. izah etmeye calistigim hususu anladigin yok dolayisiyla alakasiz cevaplar yaziosun. demokrasinin tanimini veriosan ver, vermiosan alinti yapmana luzum yog yazmistim hatirlayacagin uzr

birader zaten sakinim, senin saçma yazıların karşısında sadece hayrete düşüyorum o kadar.

şu yaşına gelmiş hala demokrasi nedir öğrenememişsen onu da öğreteyim;halkın tüm vatandaşın devlet üzerinde söz söyleme ve bu sözü söylerken de azınlığın da çoğunluğun da eşit hakka sahip olmasıdır. Yani ben vatandaş olarak devlet üzerinde söz söylerken ya da eylemde bulunurken bir başkasının hile hurdayla bu hakkı elimden alması değildir. Bilal'e anlatır gibi anlattım hadi hayırlısı.

birader zaten sakinim, senin saçma yazıların karşısında sadece hayrete düşüyorum o kadar.

şu yaşına gelmiş hala demokrasi nedir öğrenememişsen onu da öğreteyim;halkın tüm vatandaşın devlet üzerinde söz söyleme ve bu sözü söylerken de azınlığın da çoğunluğun da eşit hakka sahip olmasıdır. Yani ben vatandaş olarak devlet üzerinde söz söylerken ya da eylemde bulunurken bir başkasının hile hurdayla bu hakkı elimden alması değildir. Bilal'e anlatır gibi anlattım hadi hayırlısı.

Emir Sato (Eskiden Satriani'ydi) yıllardan beri bu forumdadır ve çoğu zaman ne düşündüğü, ne anlatmak istediği anlaşılamaz zaten. Öğrendiği bazı İngilizce kelimeleri arka arkaya sıralar arada kendi yorumunu da katıp kelimeleri tanınmaz hale getirir. Herkesin ak dediğine kara demeye çalışır. Futboldan, siyasete, müzikten, sinemaya, felsefeden, dine hep en çok o bilir. Bir de bunun yandaşı vardır o da Hayri Cund gibi garip bir sahte isme sahiptir. İkisi birlikte girdikleri konuları p.ç eder çıkarlar. Hiç bir karşı görüşe saygıları yoktur. En çok onlar bilir. Tam bir sanal trollerdir. Ben alıştım sen de alışırsın yakında :)

Emir Sato (Eskiden Satriani'ydi) yıllardan beri bu forumdadır ve çoğu zaman ne düşündüğü, ne anlatmak istediği anlaşılamaz zaten. Öğrendiği bazı İngilizce kelimeleri arka arkaya sıralar arada kendi yorumunu da katıp kelimeleri tanınmaz hale getirir. Herkesin ak dediğine kara demeye çalışır. Futboldan, siyasete, müzikten, sinemaya, felsefeden, dine hep en çok o bilir. Bir de bunun yandaşı vardır o da Hayri Cund gibi garip bir sahte isme sahiptir. İkisi birlikte girdikleri konuları p.ç eder çıkarlar. Hiç bir karşı görüşe saygıları yoktur. En çok onlar bilir. Tam bir sanal trollerdir. Ben alıştım sen de alışırsın yakında :)

hayretle okuyorum zaten yazdıklarını:gozkirpma:

ii hayal aleminden cikartayim o seni o vakid

demokrasi azinligin ya da cogunlugun birseye sahip olmasi degildir demokrasi bir kara parcasi uzerinde hukugu belirlemede kafalarin sayimidir ,kafalarin icindekilerin degil. anlatabildim mi? ve sacmaladigimi iddia eden sayin zeyneb azinlik ve cogunluk esit hak sahibidir dediniz, demokrasiye gore oy/fikir sayisi ile gunyuzu goren bir zihniyet ve bu zihniyetlerin olusturdugu nicelikler kutuplastirma yaratip yasam kanunlarini belirliyor gercek dunyada. senin bahsettigin hile hurda ayri bir tartisma konusu shu an bahsedilen konuyla da alakasi yok.

postlarima ikide bir sacma demen neden bahsetmeye calistigimi anlamamandan kaynaklaniyor ,okuman icin 2 3 internet bolgesine yonlendirmek isterdim fakat ilgilenmeyecegini bildigim icin luzum gormuyorum

cool it now.

wanker.gif

Yalova - Antalya - Ankara - (kucuk bir ihtimal ile) Istanbul ---> chp olur. Balkon gorusmesi gume gider.

Geri
Üst Alt