30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Berki bazi insanlar gibi "türk toplumsal bilgim" zayif olabilir. Ama politik, ekonomik ve uluslar arasi bilim hakkinda beli bi bilgim var.

Ne yaziki TR hakkiki poltik dialogu yok. komplo teoriler, toplumsal düsünceler, garip garip seyler vs...

Bu gercek politik dialogu yapmak icin beli bi altyapi gerekir elbet.. TR daha yolun basinda

Demek istediğimi anlamışsın ;)

En az 50 yıl daha da böyle gider maalesef..

ozerklik olmasi lazim

olmasin diyen bolucudur

wMzpdM.png

Ben lafa değil, icraate bakarım!

Sence başarılı olur mu diye sorayım o zaman?

Başbakanı destekleyen biri olarak eskiden attığım bazı mesajlarda da hep yazmışımdır; onu eleştirdiğim en ciddi meselelerden biridir bu kürt sorunu. Şu an için başarılı diyemem, lâkin gelecekte hep birlikte göreceğiz nasıl devam edecek bu süreç.

federasyon felan olmaz ama eyalet sistemi olabilir fakat Türkiye buna ne kadar hazır bilemiyorum

referandum da yapilsin gerekirse ozerklik de verilsin

10 kisiyi quotelayamiyacam

omrunuzde gitmeyeceginiz yerler uzerinden toprak agaligi taslamayin

Pkk böyle bir şeyi kabul etmiyor.

PKK'ya bakarsak muhtemelen iktidar alanı açılacak her türlü yolu isteyecektir. Özerklik, federasyon, bağımsızlık vs. Dediğim gibi müzakere şartlarını tek taraf hele de eli daha güçsüz olan bir terör örgütü belirleyemezi belirlememeli. Ben de buna itiraz ediyorum zaten. BB müzakeredeki devlet tarafındaki aktörlerini değiştirir veya yanlarına daha mantıklı adamlar eklerse süreci farklı yere yönlendirebilir.

Başbakanı destekleyen biri olarak eskiden attığım bazı mesajlarda da hep yazmışımdır; onu eleştirdiğim en ciddi meselelerden biridir bu kürt sorunu. Şu an için başarılı diyemem, lâkin gelecekte hep birlikte göreceğiz nasıl devam edecek bu süreç.

Süreç sona geldi. Suriye sorunun temeli de bu işte.. Eğer şartlarda yumuşarsa halkın gazabı büyük olur, yumuşamazsa pkk'nın.

Weil sie die nötige Politische Disiplin an den Tag legen die Deutscland braucht.

Die Regierungszeit der Spd hat Deutschland zum Abgrund getrieben, insbesonderem die Kohl Regierung.

Vom Heern Schröder wollen wir erst gar nicht anfangen.

Almanya siyaseti veya konu olduğundan dolayı almanca yazdım. Bidaha da yazmam herhalde. Fikrimi sordun buda benim fikriim doğru veya yanlış

PKK'ya bakarsak muhtemelen iktidar alanı açılacak her türlü yolu isteyecektir. Özerklik, federasyon, bağımsızlık vs. Dediğim gibi müzakere şartlarını tek taraf hele de eli daha güçsüz olan bir terör örgütü belirleyemezi belirlememeli. Ben de buna itiraz ediyorum zaten. BB müzakeredeki devlet tarafındaki aktörlerini değiştirir veya yanlarına daha mantıklı adamlar eklerse süreci farklı yere yönlendirebilir.

Şu anda daha büyük sorunları var gibi beyfendinin. :) Ayrıca federasyonu niye istesinler ki? Bana saçma geliyor açıkçası.

Geri
Üst Alt