30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Tartıştığımız konu Kürdistan olması bile yüz kızartıcı ne günlere kaldık.

Nursi din alimi, değil mi? :happy:

Nursi Kuran'ı aydınlanma ittihat ve terakki mantığıyla yorumlayan bir adam. Tıpkı Ziya Gökalp gibi bu ülkenin din ve millet teoriğini kuranlardan biridir. İttihat ve Terakki açık açık desteklemiştir onu. Başka soru?

Şaka mı bu? Türkler savaşacak Kürtler yan gelip yatacak aklın alıyor mu bunu? Bu ülkeden Ermenileride Kürt birlikleri kovdu. Kurtuluş savaşı doğuda olmadığı için batıya da desteği Kürtler verdi. Batıda bütün din alimleri asılırken onlarada doğuda Kürtler sahip çıktı medreseler ders vermeye devam etti. Törelerinede sahip çıkan Kürtler. Dostum Türkler Kürtlere ihanet etti ve hakkımızı yavaş yavaş alıyoruz bu ülkeyi bölmeye de buradan ayrılmaya da niyetimiz yok. Senin gibilere zorla beraber yaşamayı öğreteceğiz inada inat. Kürtlerin yüzüne bakamadığınız için kaça kaça Akdeniz sahillerine kadar kaydınız daha kaçacak yeriniz kalmadı.

türklerin beraber yaşamada sıkıntısı yok lakin "zorla öğreteceğiz" gibi laf edersen tepki alırsın.ne demek zorla öğreteceğiz? anlamını sen de ben de biliyoruz.bu kafa "yarın kapınıza bir başçavuş gelir" kafasıyla aynı kafadır.

Yanlış. Kimsenin kimseyi istememe gibi bir durum yok. Ayrıca İran Kirmanşah bölgesinde Kürtlere kısmi özerklik verdi.

İkincisi Kürtler Ermeni soykırımını kabul ediyor yalnız bunun için Hamidiye Alaylarına bir bakmak lazım.

Ayrıca yanlış dil kullanılıyor çekin gidin falan bunlar akla mantığa sığmayacak cümleler senin için demiyorum.

Benim bahsettiğim kendini ötekileştiren kesim. ;) Ülkede toplumsal olarak gördüğüm o kesimin istenmediği, siz şahsen o kesimi istiyor musunuz?

Benim bahsettiğim kendini ötekileştiren kesim. ;) Ülkede toplumsal olarak gördüğüm o kesimin istenmediği, siz şahsen o kesimi istiyor musunuz?

Bu tek taraflı bir şey değil ki. Ha bir kesim kendini ötekileştiriyorsa diğer kesim de ötekileştiriyor ve uçurum ortaya çıkıyor. Bunun bir çok nedeni var cumhuriyetten sonra hiç bir adım atılmadı şimdi bize çok basit gelen şeyler 10-15 yıl önce ölümlerle sonuçlanıyordu. Bu doğal bir sonuç bence.

Bu tek taraflı bir şey değil ki. Ha bir kesim kendini ötekileştiriyorsa diğer kesim de ötekileştiriyor ve uçurum ortaya çıkıyor. Bunun bir çok nedeni var cumhuriyetten sonra hiç bir adım atılmadı şimdi bize çok basit gelen şeyler 10-15 yıl önce ölümlerle sonuçlanıyordu. Bu doğal bir sonuç bence.

Anlaşamadığımız nokta şu işte. Aradan 10-15 yıl geçti, iş artık yüz bulup astarını istemeye doğru gidiyor.. Sen (lafın gelişi) çıkıp ülkeyi böleceğim dersen ülkenin %94'ü ki bunun içinde milyonlarca Kürt de var seni dinlemez. Dışlar..

türklerin beraber yaşamada sıkıntısı yok lakin "zorla öğreteceğiz" gibi laf edersen tepki alırsın.ne demek zorla öğreteceğiz? anlamını sen de ben de biliyoruz.bu kafa "yarın kapınıza bir başçavuş gelir" kafasıyla aynı kafadır.

Ya bunlar hikaye. Kürtlerin 100de99ın kalbinde kurdistan atıyor topraklarımızın üstünde.

1% kısım var belki onlarda şeref ile kürt kökenli türküm demesini biliyor. Misali azeriye sen türk değilsin de ne yaqıyorlar adama.

Bunlara söyle aynısını herhalde değilim söyler.

Turkiye anlami nedir? Turklerin yasadigi vatan turklerin yurdu gdin acin sozluge bakin ve bu turkiye adini buraya turkler koymadi avrupalilar koydu dunyada ilk ve tektir bir ulke adini milletten alsin mesala fransizlar fransada yasayan anlamina gelir ingiliz ingilterde yasayan anlamina alman irkida ismini almanyadan almistir yani her millet ismini yasadigi bolgeden alirken ilk defa bir millet yasadigi topraklara isim vermistir daha dogrusu vermislerdir bu boyle biline.

Anlaşamadığımız nokta şu işte. Aradan 10-15 yıl geçti, iş artık yüz bulup astarını istemeye doğru gidiyor.. Sen (lafın gelişi) çıkıp ülkeyi böleceğim dersen ülkenin %94'ü ki bunun içinde milyonlarca Kürt de var seni dinlemez. Dışlar..

İşte burda da yanlışlık var. Kabul etmesi sindirmesi çok zor gelebilir. lakin, diyelim ki bölge halkının % 80i özerklik istedi. Sen buna çok yüz verdik falan dersen o zaman zorba ve dikta bir rejim olursun sonuçları kanlı olur. Çin'de Uygur Türklerinin hakkını aramak güzel bir şey ama aynısı sende olunca astar istiyorsunuz demek yanlış.

Ya bunlar hikaye. Kürtlerin 100de99ın kalbinde kurdistan atıyor topraklarımızın üstünde.

1% kısım var belki onlarda şeref ile kürt kökenli türküm demesini biliyor. Misali azeriye sen türk değilsin de ne yaqıyorlar adama.

Bunlara söyle aynısını herhalde değilim söyler.

belki daha fazladır bilemem abi ama bu kimlikçi anlayıştan dolayı ne vakitler kaybettik, ne paralar harcadık.bizim de yanlışlarımız oldu elbet ama ama şundan sonuna kadar eminim ki şu an pkk güneyde alabildiğine güçleniyor ve en ufak anlaşmazlıkta saldırılara başlayacak.zaten apo iti değil miydi yunanistan la birlik olup bize saldırma hevesine girişen.

Turkiye anlami nedir? Turklerin yasadigi vatan turklerin yurdu gdin acin sozluge bakin ve bu turkiye adini buraya turkler koymadi avrupalilar koydu dunyada ilk ve tektir bir ulke adini milletten alsin mesala fransizlar fransada yasayan anlamina gelir ingiliz ingilterde yasayan anlamina alman irkida ismini almanyadan almistir yani her millet ismini yasadigi bolgeden alirken ilk defa bir millet yasadigi topraklara isim vermistir daha dogrusu vermislerdir bu boyle biline.

sozluge gore ulke mi yoneticez kumanov

İşten güçten pek takip edemedim, Ankara'da nihai sonucun ne zaman belli olacağı hakkında herhangi bir bilgi var mı?

İşte burda da yanlışlık var. Kabul etmesi sindirmesi çok zor gelebilir. lakin, diyelim ki bölge halkının % 80i özerklik istedi. Sen buna çok yüz verdik falan dersen o zaman zorba ve dikta bir rejim olursun sonuçları kanlı olur. Çin'de Uygur Türklerinin hakkını aramak güzel bir şey ama aynısı sende olunca astar istiyorsunuz demek yanlış.

Türk devlet anlayışını bilmediğini düşünüyorum. :) Ayrıca bunu Çin'le hiçbir alakası yok. Çok farklı şeyler, saçma bi' örnek.

Türk devlet anlayışını bilmediğini düşünüyorum. :) Ayrıca bunu Çin'le hiçbir alakası yok. Çok farklı şeyler, saçma bi' örnek.

Çok alakası var da bence işine gelmiyor. :)

Ayrıca eğitimimin yüzde 80i tarih üzerine geçti ve hala devam etmekte neyin ne olduğunun farkındayım.

Sadece tüm olaylara kendi bakış açınızla bakmayın.

Çok alakası var da bence işine gelmiyor. :)

Ayrıca eğitimimin yüzde 80i tarih üzerine geçti ve hala devam etmekte neyin ne olduğunun farkındayım.

Sadece tüm olaylara kendi bakış açınızla bakmayın.

Niye sizin oruç tutmanız yasak mı? Ülkeden çıkmanız vs.? Maç olunca uzun uzun yazamıyorum. :)

Ben yuzunu duvara cevrilmis kurtleri tarayan bir turkiye gormedim yada apacik katliam girisiminde bulunan bir tsk. Ama cin hukumetinin yaptiklarini aratmayacak bir pkk biliyorum.

Geri
Üst Alt