30 yaşından sonra anlaşılan gerçekler

Artık kimsenin seni şımartmadığını, aksine senin daha küçük olanları motive etmen gerektiğini hatta büyük olarak senin bazı şeylerde yol gösterici olman gerektiğini anlamaya başladığın zaman diliminin başlangıcı. Toz pembe yerine bişeylerin grileştiğini anlamaya başladığın yaşlar. Bazende hayatın aslında nasıl acımasız olduğunu, sen 20 lerdeyken 30 40 50 lerda olanların aslında seni koruduğunu sana bunu hissettirmeyip kalkan olduğunu, şimdi ise aynı görevin artık ufaktan sana geçtiğini anlamaya başladığın zaman işte.
İyi olarak ise biraz daha olgun olduğunu ve daha doğru kararlar vermeye başladığını. Sözünün tecrüben sayesinde daha geçerli olduğunu, daha ciddiye alındığını, yaşına biraz daha hürmet edildiğini anladığın yaşların başlangıncı.
Hepsini boşver zaman nasılda hızlı geçiyo be. Daha dün sokakta koşuşturup oyunlar oynayan bir çocuktum. Ne ara cocuğum oldu, ne ara omuzlarıma yükler bindi, ne ara vücudum bana artık yavaş demeye başladı anlamadan su gibi geçmiş yıllar.
Şuanki kafam gençken bende olsa diye söylenen büyüklerim geldi aklıma. Anlamını şimdilerde anlamaya başladım.
İnsan olmak zor be...
Neden bukadar duygulandım acaba onuda anlayamadım.

Ağabey şunun şurasında 50ye az kaldı.

yarım yüzyılı devireceksin boşver 30lar konusunu

Yarım yüzyılı devirmiş biri olarak, müsaadenle 1 - 2 şey söylemek istiyorum 🤣

30 yaşında evlendim.. 22 yıldır çok sevdiğim bir eşim, yüzlerine bakmaya kıyamadığım 3 oğlum var..

Henüz evlenmemiş gençlere acizane tavsiyem, 30 unuza kadar ne yapıyorsanız yapın, 30 dan sonra evlenip yuva kurmaya bakın.. 40 nızı geçtikten sonra hiç bir şey eskisi gibi tad vermiyor.. Kendini huzurlu ve güvende hissetmek istiyorsun.. Kendim yaşamadım ama akranlarımdan evlenemeyip, çoluk çocuğa karışamayanlar var ve özellikle çocuk konusunda derin bir özlem yaşadıklarını söyleyebilirim..

Ebeveyn olmak dünyanın en zor işi ama en güzel duygusu.. Allah, umarım ebeveyn olmak isteyen herkese nasip eder..

Interstellar filminden bir replik : Anne baba olduktan sonra çocuklarınıza anı olmak için yaşarsınız.

Yarım yüzyılı devirmiş biri olarak, müsaadenle 1 - 2 şey söylemek istiyorum 🤣

30 yaşında evlendim.. 22 yıldır çok sevdiğim bir eşim, yüzlerine bakmaya kıyamadığım 3 oğlum var..

Henüz evlenmemiş gençlere acizane tavsiyem, 30 unuza kadar ne yapıyorsanız yapın, 30 dan sonra evlenip yuva kurmaya bakın.. 40 nızı geçtikten sonra hiç bir şey eskisi gibi tad vermiyor.. Kendini huzurlu ve güvende hissetmek istiyorsun.. Kendim yaşamadım ama akranlarımdan evlenemeyip, çoluk çocuğa karışamayanlar var ve özellikle çocuk konusunda derin bir özlem yaşadıklarını söyleyebilirim..

Ebeveyn olmak dünyanın en zor işi ama en güzel duygusu.. Allah, umarım ebeveyn olmak isteyen herkese nasip eder..

Interstellar filminden bir replik : Anne baba olduktan sonra çocuklarınıza anı olmak için yaşarsınız.

Yarım asırlık çınar :hat:

Ben 33 yaşımda baba oldum ağabey benimki henüz 1 yaşına yeni giriyor. İlerde ne kadar zor olur bilmiyorum ama şu an müthiş bir şey

Yarım asırlık çınar :hat:

Ben 33 yaşımda baba oldum ağabey benimki henüz 1 yaşına yeni giriyor. İlerde ne kadar zor olur bilmiyorum ama şu an müthiş bir şey

Allah analı babalı büyütsün kardeşim.. Darısı tüm çocuk sahibi olmak isteyenlere..

30 dan sonra gerçek hayat yani mokoko başlıyor. Şahsen 35 yaşından sonra yorulmaya başladığımı hissettim.

Genc arkadaşlara hayatla ilgili verecek tavsiyelerim yok. Tek diyebileceğim parayla pulla işinizi bitirip dunyaliginizi yapınca çocuk yapın. Hem çalışarak savaşarak hem çocuğa ilgi vermek daha zor oluyor.

Mevcut düzende evlenmeyi de kimseye önermiyorum. Evlilik sistemin tuzağı. Evliyken sistemin dislileri arasından kurtulmak çok daha zor.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

40 yaşın üstü olarak söyleyebilirim.

Insanlar sizden nefret etmeye başlıyor. Arkadaşlariniz ve sevdikleriniz sizden uzaklaşıyor. Çevrenizde kalan insanlar aynı şeyleri konuşup duruyor. Beyniniz çok iyi çalışmamaya basliyor ve duygusallasiyorsunuz.

Geri
Üst Alt