30 Yıl Sürecek Kara Kış Geliyor

Kemal Bulur

Gakkoş
10 Numara!
Küresel ısınma senaryolarına karşı çözüm arayışı sürerken eski NASA çalışanı John L. Casey'nin kitabı kafaları karıştırdı.

Casey'nin tezlerine göre önümüzdeki 30 yıl küresel soğuma yaşanacak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) bir dönem danışmanlık yapan iklim bilimi uzmanı John L. Casey, yeni kitabında dünyanın bir radikal iklim değişikliğinin eşiğinde olduğunu yazdı. Casey'nin kitabında asıl ilginç olan iddia birçok uzmanın düşündüğünün aksine dünyada küresel ısınma değil soğuma yaşanacağı. Casey'e göre önümüzdeki 30 yıl dünyada karakışlar yaşanacak. Casey, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan "Karakış: Güneş nasıl 30 yıllık bir soğuk krize neden olur" kitabında tezlerini güneş aktivitelerindeki azalmalara bağlıyor. Kitapta bu tezi destekleyen uzmanların görüşlerine de yer veriliyor. Buna göre önümüzdeki dönem "solar minimum" denilen güneşteki alevlenme ve patlamaların azalacağı bir sürece giriliyor. Casey'e göre, güneş aktiviteleri azalmaya devam edecek ve "solar kış uykusu" dönemine girilecek.

Ogretmendiyari

30 yil Christmas mi ? :)

winter is coming

adamlar demişti.

winter-is-coming_452999.jpg

:D

adi ustunde Küresel ısınma , kara kis ne alaka ozaman .

Her ısınma periyodunu soğuma takip eder zaten.

Küresel ısınma denen şey sera gazı olarak bilinen (CO2) seviyesinin artarak güneş ışınları etkisi ile buharlaşıp atmosferde ki Karbondioksit seviyesini arttırmasıdır.

Öyle olunca da güneş ışınları artan C02 seviyesi nedeni ile atmosferin üst katmanlarında absorbe edilir veya YER YÜZÜNE ERİŞEMEDEN geri yansır büyük bir kısmı da.

Ve ısınamayan alt atmosfer katmanları sonucu da hava soğur.

GSC Bilim

Her ısınma periyodunu soğuma takip eder zaten.

Küresel ısınma denen şey sera gazı olarak bilinen (CO2) seviyesinin artarak güneş ışınları etkisi ile buharlaşıp atmosferde ki Karbondioksit seviyesini arttırmasıdır.

Öyle olunca da güneş ışınları artan C02 seviyesi nedeni ile atmosferin üst katmanlarında absorbe edilir ve YER YÜZÜNE ERİŞEMEDEN geri yansır büyük bir kısmı da.

Ve ısınamayan alt atmosfer katmanları sonucu da hava soğur.

GSC Bilim

abey diyolarki biz maymundan geldik doğrumu? maymunlarda fareden gelmiş bu durumda biz bir fare türümüyüz?

2 kere izledim bir gezegenin hikayesi. ama bana net cevap vermedi fareden mi geliyoruz:D

O konuda bir bilgim yok.

Ama evrim teorisine göre tek hücreli bakterilerden geliyor bütün canlılık.

Sonra onlar ''stromakolit'' adı verilen ve fotosentez yapabilen bakteri kolonileri sayesinde de hikaye başlıyor. (02 ürettikleri için)

Haydaa falan değil ,
Allah kelamı olmadığı halde yani Kur'anda geçmediği halde belki onlarca şey İslam diye yutturuluyor ,
Halbuki Allah insanlığa Bu kitaptan sorumlusunuz diyor , bu kitap eksiksiz indirilmiştir diyor ,
yeterki bakmasını bilelim , ön yargılarla hareket etmeyelim ,
çok basit bir örnek misal malum sende bilirsin ölülerin arkasından Yasin okunur ama 70. ayette ne yazdığına kimse bakmaz !

İnsanlığın kökeni ve evrim konusundada bir çatışma yok ,
ama benim algıladığım fark şu ,
ne evrim teorisyenlerinin evrimi tesadüfe bağlamaları nede karşıt görüş islamcıların toptan reddetmeleri ,
bana göre her ikiside yanlıştır , evrim vardır ama kural koyucunun koyduğu büyük kuralları yasaları çerçevesinde belli bir düzen nizam içerisinde vardır ,
İlk insan yada insanımsı kimdir konusuda bizzat ayetler çerçevesinde yorumlanırsa son derece karışık bir mevzu ....

Bu arada ben dindar bir adam dahi değilim ,
sadece kesin ve net dikkat ettiğim bazı hususlar mevcut ,

Geri
Üst Alt