Burak Özgen
Tecrübeli Üye
- 25 Ekim 2011
- 5.250
- 854
- 388
bu başlık altında yazdığım mesaj sizi kapsamıyor elbette,sakın yanlış anlamayın,inceleme için teşekkürlerilk mac ozelinde ben begendim.
bildigim tipoloji olarak , ilk resmi macina uzun sure sonra takimimizla cikti-kolay degildi-uyum-mac kondisyonu eksikligi-pas alma-farkli yerde baslatilmasi gibi gibi.... buna ragmen macin iyilerindendi benim adima.
daha ilk dakikadan kazandigimiz *kornerde kendi imzasi vardi agresif dinamik hucum pres yaparak > akabinde kaleci topu celemedi korner kazandik...hucum pres ve kazanim denkleminde pozitif kare idi.
*mactaki ilk sutumuz berkan tarafindan atildi, bu pasi da yine tek top sade seri pasla cica verdi...
oyun icinde defansif olarak pivotlara yardim etti yeri geldi daha geriye kanat beklere yardim etti rakibi bozdu.
berkanla beraber sahada akli basinda iki oyuncumuzdan biri idi sade basit tek pas oyunu baz aldigim vakit.
*diagne nin penalti kazandirdigi pasi da muthis diyagonal pasla kendisi sunmustu.bunlar benim adima olumlu yonler..
kimi zaman ortanin ortasinda ellerini yere bakan sekilde acip pas istemesi kimi zaman alamamasi..
feg ve kerem bolca ice girisler yaptigi icin ortasaha on tarafta-ceza yayi onune dogru... dolayisiyla cica gibi etkili sutlar ara paslari atan oyuncu icin oralarda kendisine az servis yapildi pas anlaminda kendi ozelinde-iki veya uc etkili pasi oldu bu bolgede - biri ustte belirttigim berkan sutu... - digeri diagne'nin penalti pozisyonundaki klas diyagonal ara pasi... -bir de pva'ya bekletmeden verdigi pasla pva ice giris yaparken kaybetti pozisyonu...
aklima gelenler.
tek paslari ayaga paslari sade basit oynamasi ,sahada akliyla oynayan nerde neyi yapmasi gerektigini bilen sekilde zorlamadan rakibi sinir eden sadelikte gecislerde takim oyununda gerekli olan dengeli porgresive transtitions paslasmalarda cogu zaman berkan la beraber hareketli istasyon oldu.
ilk mac ozelinde bastada dedigim gibi begendim. bu daha yari performansi bildigim cica ozelinde. ilk macina ,yeni takim, yeni lig, yeni takim arkadaslariyla ,mac kondisyonu problemi olmasina ragmen elinden geleni yapip mactaki kritik karelerde ustte belirttigim noktalarda ozellikle begendim.
* bu maci kendi ozelinde cicaldau-berkan--boey-pva- eskilerden lyund isimlerine agirlikli olarak pur dikkat bakarak izledim - digerlerini ise not edecek kadar asiri dikkatle mercek altina almadim nacizane.
penaltiyi atmak istemesi guzel hareketti. takima yeni katilmissin, sorumluluk aliyorsun kolay degil ,sendne once eskielrden penalticilar olabilir dusuncesiyle de 2.penaltida sorumluluk almayabilirdi. tahminim hoca kenardan talimat vermistir o kullansin diye.
ilk mesajimda da belirtmistim nacizane; duran toplar ve penaltilar,,forvet arkasi son toplar,ara paslarda hoca kendisine sorumluluk vermeli, daha geride oynatarak yazik edilir,demistim. bu macta ilk maci oldugu icin ben inaniyorum bahsini ettigim mevkide salt oynatilacaktir. <;>ustlerde dedigim ofansif olusumlarda misal penalti pozisyonu pasi, muthis bir ornek - veya berkana mac basinda cikardigi sut pasi bu ikisi misal tipik sneijder tarzda idi...bu kareler nereye yakin nerede oynatilmasi adina onemli ornekler benim adima... ceza sahasi onu ve civarinda ne kadar bulunduysa o kadar etkili idi bu macta- daha da etkili olacaktir_hoca bazli ustte_belirttigim_beklentim kendisi ozelinde_mevkii olarak.... <:> temennim bundan sonraki maclarda daha cok bu bolge agirlikli oynatilir.