#33 Alexandru Cicâldău

- Topu eveleyip gevelemeden tak diye bırakabilmesi,
- Topu aldığında soğukkanlı olması
- Top hem ayağındayken hem de boştayken yaptığı çevre kontrolü sayesinde hem rakiplerinin hem de arkadaşlarının pozisyonlarını tarayabilmesi ve buna göre hareket etmesi
- Topsuz koşuları
- Skor yapabilmesi

Bunlar çok değerli özellikler. Her orta saha illa Gedson gibi dinamo olacak diye bir şey yok. Takımda böyle adamlara da ihtiyaç var.

Şu anda takımın hem orta sahada hem de sağ kanatta ciddi eksikleri var ve bu durumun oyununu ciddi şekilde baltaladığını düşünüyorum. Sağ kanada Morutan geldiğinde ve orta sahaya daha tamamlayıcı bir oyuncu alındığında oyun içinde de daha aktif olacaktır.

Çok para filan ödemedik, bizde tutar veya tutmaz başka bir konu ama adam ben kaliteyim diye bağırıyor. En basitinden, direkten dönen toptaki boş koşuyu Akbaba haricinde yapacak topçu yok takımda. Bugün direkten döndü, yarın yine golünü yapar.

Spektaküler olmayan, oyunu temiz ve dogru oynayan bir cocuk. Morutanin tam tersi... Cok etkili bir sillah olabilir, Türkiye´de cok sönük de kalabilir böyle bir oyuncu.

- Topu eveleyip gevelemeden tak diye bırakabilmesi,
- Topu aldığında soğukkanlı olması
- Top hem ayağındayken hem de boştayken yaptığı çevre kontrolü sayesinde hem rakiplerinin hem de arkadaşlarının pozisyonlarını tarayabilmesi ve buna göre hareket etmesi
- Topsuz koşuları
- Skor yapabilmesi

Bunlar çok değerli özellikler. Her orta saha illa Gedson gibi dinamo olacak diye bir şey yok. Takımda böyle adamlara da ihtiyaç var.

Şu anda takımın hem orta sahada hem de sağ kanatta ciddi eksikleri var ve bu durumun oyununu ciddi şekilde baltaladığını düşünüyorum. Sağ kanada Morutan geldiğinde ve orta sahaya daha tamamlayıcı bir oyuncu alındığında oyun içinde de daha aktif olacaktır.

Çok para filan ödemedik, bizde tutar veya tutmaz başka bir konu ama adam ben kaliteyim diye bağırıyor. En basitinden, direkten dönen toptaki boş koşuyu Akbaba haricinde yapacak topçu yok takımda. Bugün direkten döndü, yarın yine golünü yapar.

"Futbol basit bir oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır." -Johan Cruyff

Cicaldau işte bu deyime uyan futbolu zorlaştırmadan oynayan sade bir adam. Ben açıkçası 2. Maçında bu kadar istekli olmasına bayıldım. 10. Maçında burda "sapla banaaa cicaldau" yazanları görürüz. Atın favlara alıntılarsınız 😎

PSV tipi bir takımda oynasa çok hızlı bir şekilde kariyeri üst seviyelere taşınabilirdi.

Bir kaç kez top istedi atmadılar, genelde dopru yerde duruyor ama beklemek yerine kendi top almayı deneyebilir.

Sağdan ceza sahasına fake yapıp girişi Stanciu'yu andırdı, bayağı benziyor ona.

Top rakipteyken de bir kaç kez iyi bastı ama dinamik prese katılmalı olabildiğince

nacizane olarak yine 2.macta da ben kendisini ayri mercek altina aldim maci izlerken.

fiziksel birebir ikili mucadele ve bir kac hava topu mucadelesini begendim. ilk mactaki macin hemen basindaki sok presi bu macta daha geride bir kez denedi rakip cikamadi yana paslastilar.
dedigin gibi bir kac kez iyi basti.

top isteme konusunda, hatirlarsan , sozlesme imzalarken deginmistim; pas konusunu, yalnizlasacak mi diye endise etmistim.... malesef hem dun hem ilk macta bu durum one cikti. ilk macta ellerini yana acarak ayagini gostererek top istemisti kac kez... bu macta boyle bir istek fark edemedim direkten donen sut pozisyonundaki pas istegi disinda. *yeterlice pas verilmiyor. feg ve kerem taktikle mi alakali bilmiyorum fakat onlar cica~berkan'in pas yolunda bulunup toplari aliyorlar sonrasi ya kenara oyun ya sut ya topu kaptirisi yasandi. halbuki enlemesine kurguda ,sade ve basit seri tek top oyun daha akici olur atak olusumunda....
<; kerem ve feg 2.macta da * cica'nin bolgesine kayiyorlar istemli veya istemsiz .
hatta dunku macta kerem'i hoca kenara cagirdi-tahminim kerem'in yerini fazla kaybedip < ;> on alani tam olarak cezasahasi yayi civarinda kumelenmemize sebebiyet olan > kendisi ve feg'in buraya girmeleri ile > cica hatta berkan'in gidis yollarina da > sekte vurmalarindan dolayi - daha enlemesine yer almalari gerektigine dair uyari yapmis olsa gerek... ,,akabindeki surecte gol geldi kerem kanada kaydiginda topu taylan'in uzun pasinda kontrol ettiginde.
feg de saga kaydikca topla bir kac kez bulustu hatta birinde carprazdan vurdu birinde de orta denedi.

< ; *madem ikiside(kerem~feg) ice girisli icte bekleyen tarzda ceza yayi onu ve civarinda bulunmak istiyorlar, o zaman hoca ona gore kurgu duzenlemeli taktik olusumlarda. diger turlu pek saglikli durmuyor malesef. ust uste binior oyuncular ve kurgu.

diger yandan, *pivot bolgemiz ve civari ne kadar genis alan her tarafi acik rahatsa - ki, ben saglikli bulmuyorum rakip ani kontralarinda,,,

dedigim gibi
*ortasaha on bolgesinde *asiri kumelenme mevcut ilk iki mac ozelinde. bu, uyumla mi ,saha ici oyuncularin birbirleri ile iletisimi ile mi , taktikle mi ,kurgu ile mi duzelir ,
* hoca bir sekilde halletmeli.

diger turlu kaotik kaos gorunum soslu atak oluyor ozellikle son bolgede.

Umarım Terim şu Cicaldau'yu oyundan alma olayını alışkanlık haline getirmez. Herif çıkınca 10 dakika top yapamadı takım. Adam eli belinde gezen top cambazlarından değil, tekte hatasız paslaşıyor, gidiyor pres yapıyor, topu çekip alıyor, korneri en tehlikeli bölgeye kesiyor. Sadece birkaç maç devam edip alışmaya ihtiyacı var. Sonrasında vazgeçilmez olacak.
.

malesef dun hoca takimin balansi ile oynadi yaptigi toplu degisikliklerle.
son anda gol olmasa idi puan kaybi tarafim adina hocaya yazardi.

sevgili can,

ekledigin vidyo cok kiymetli.

oyun gorusu ve vizyonu ,okumais vbg seyler denkleminde guzel bir kare.
cica'nin, topun taylan'in ayagindan cikar cikmaz havada suzulerek kerem'e yol alirken - cica nin depari ve hatayli uzun sacli oyuncuyu gecmesi , o oyuncunun kendisine yetisememesi, akabinde cica nin mancity ve barca orneklerinde gordugumuz geriden gizli deparla yardirip ceza icinde bitip topla bulusup bekletmeden plase yapmasi,,bana gore kanimca tipik barca ,mncity salt orta saha cikis baslangic ve sonuc bitirilis kurgularini hatirlatti.
cok kaliteli bir ornek bizim ozelimizde.

tskler ekledigin icin.

nacizane olarak yine 2.macta da ben kendisini ayri mercek altina aldim maci izlerken.

fiziksel birebir ikili mucadele ve bir kac hava topu mucadelesini begendim. ilk mactaki macin hemen basindaki sok presi bu macta daha geride bir kez denedi rakip cikamadi yana paslastilar.
dedigin gibi bir kac kez iyi basti.

top isteme konusunda, hatirlarsan , sozlesme imzalarken deginmistim; pas konusunu, yalnizlasacak mi diye endise etmistim.... malesef hem dun hem ilk macta bu durum one cikti. ilk macta ellerini yana acarak ayagini gostererek top istemisti kac kez... bu macta boyle bir istek fark edemedim direkten donen sut pozisyonundaki pas istegi disinda. *yeterlice pas verilmiyor. feg ve kerem taktikle mi alakali bilmiyorum fakat onlar cica~berkan'in pas yolunda bulunup toplari aliyorlar sonrasi ya kenara oyun ya sut ya topu kaptirisi yasandi. halbuki enlemesine kurguda ,sade ve basit seri tek top oyun daha akici olur atak olusumunda....
hatta dunku macta kerem'i hoca kenara cagirdi-tahminim kerem'in yerini fazla kaybedip < ;> on alani tam olarak cezasahasi yayi civarinda kumelenmemize sebebiyet olan > kendisi ve feg'in buraya girmeleri ile > cica hatta berkan'in gidis yollarina da > sekte vurmalarindan dolayi - daha enlemesine yer almalari gerektigine dair uyari yapmis olsa gerek... ,,akabindeki surecte gol geldi kerem kanada kaydiginda topu taylan'in uzun pasinda kontrol ettiginde.
feg de saga kaydikca topla bir kac kez bulustu hatta birinde carprazdan vurdu birinde de orta denedi.

< ; *madem ikiside(kerem~feg) ice girisli icte bekleyen tarzda ceza yayi onu ve civarinda bulunmak istiyorlar, o zaman hoca ona gore kurgu duzenlemeli taktik olusumlarda. diger turlu pek saglikli durmuyor malesef. ust uste binior oyuncular ve kurgu.

diger yandan, *pivot bolgemiz ve civari ne kadar genis alan her tarafi acik rahatsa - ki, ben saglikli bulmuyorum rakip ani kontralarinda,,,

dedigim gibi
*ortasaha on bolgesinde *asiri kumelenme mevcut ilk iki mac ozelinde. bu, uyumla mi ,saha ici oyuncularin birbirleri ile iletisimi ile mi , taktikle mi ,kurgu ile mi duzelir ,
* hoca bir sekilde halletmeli.

diger turlu kaotik kaos gorunum soslu atak oluyor ozellikle son bolgede.
Üstat işte merkezde pas istasyonu olması lazım, diğer türlü istenen verimi almamız zor olacak, çocuk da pas alamayınca çekimser kalmaya başlıyor. 3 pozisyonda direkt bomboşken pas alamadı.

Tabii yeni yeni takıma giriyor ve onun frekansı da takıma fazla geldi, Diagne ile yaptığı tek pasta boşa kaçarken düşürdüler ama düşürmeseler bile Diagne topu veremiyordu tekrar. Morutan gelince daha fazla öne çıkmaya çalışacaktır diye umuyorum.

Eski takımında kraldı tabii henüz o baskınlığı gösteremiyor olması da normal bir yandan.

Adama insiyatif verip *ofansife daha cok cikmasina saglanirsa ince ara paslari atar bu adam, ama takim çakili duruyor hareket yok oda adam geçebilen biri degil sagina soluna atiyor dogal olarak arkasinda top kesici olacak bu adam iş yapar.Bizim takima ortasahadan çalim atabilen adam olsa cok fark olacak takimda.

transfer dedikodusu yapilirken o donem ozellikle vurgulamistim. hatta bu basliktaki ilk mesajimda nacizane gozlemlerim ozelinde ,belirttigim vurgu; 4231 de 3lunun ortasinda en verimli ve efektif oldugu yer. diger turlu geride vs oynatirsaniz yazik edersiniz, demistim.

malesef .

hem hoca kaynakli hem diger on alan oyuncularinin(onceki mesajda deginmistim) cica bolgesine girmelerinden dolayi kendisi bir sonraki salt gosterisini sunamiyor haliyle...

topu akliyla oynayan, fundamental anlamda sahada cok isine yariyacak oyuncuyu almissin ama gerektigi kadar gerektigi sekilde ve yerde degerlendirmiyorsan,.. zamanla - yazik olacak kanimca...
bildigim tam_cica 'yi izletmesi icin -hocanin oyuncuya uyan uygun mevki ve kurguya dair dizayn - onem arz ediyor- ozellikle futbol akli fazla ayaklarin olmadigi mevcut takimimizda...

Geri
Üst Alt