#33 Alexandru Cicâldău

bu herif kosuyormus diger oyuncular yürüyerek oynuyor

Bazıları orta sahada sağa sola çekip top ezip gol yediren Belhanda'yı özlemiş bu eleman direk 2-3 pas sonrasını düşünüyor kaldı ki hiçbir şey yapmadı kötü performansı bu desek 2 maçta 4 kişi arasından Diagne'ye attığı topla kırmızı + penaltı aldırdı bu maçta da direkten asist yaptı. :asd:

bu herif kosuyormus diger oyuncular yürüyerek oynuyor

+

topu tempolu ve topa siddet kazandirarak ivedi sekilde one oynamayi dusunmesi cok ama cok degerli bizim tarzda oyun kurgusu olan takimlar adina... bunu mancityde *ilkay bolca yapiyor gozlemledigim kadariyla.
pep'in ilkay'i caza sahasi yakini ve icine bolca gonderdigi taktikle umarim hoca kullanir cica'yi...
baslitkaki *ilk mesajimda forvet arkasi vurgusunu bu denklemde ozellikle vurgulamistim,bildigim cica ozelinde.

Cok kosuyo fakat temassiz oynuyo temiz pas atiyo ama genelde tek pas yapıyo o paslar hic oluyo calim atmiyo sadece onunu bosaltmak icin atıyo fakat o ara sut cekmeyip tekrar pas atiyo..Simdilk sneijderin sut cekmeyeni gibi..Sut cekse cok kolaylasacak isi i

Sneijder havası bar gerçekten de şut da atacaktır çok uzaktan golü var jeneriklik

•quod erat demonstrandum•

Umarım Terim şu Cicaldau'yu oyundan alma olayını alışkanlık haline getirmez. Herif çıkınca 10 dakika top yapamadı takım. Adam eli belinde gezen top cambazlarından değil, tekte hatasız paslaşıyor, gidiyor pres yapıyor, topu çekip alıyor, korneri en tehlikeli bölgeye kesiyor. Sadece birkaç maç devam edip alışmaya ihtiyacı var. Sonrasında vazgeçilmez olacak.

Halil gelirse onunla çok iyi anlaşır

Bu arada direkten dönen top öncesi Taylan 40 metreden kereme uzun top atar arma ceza sahası içine depar atıyor ve topla buluşup iyi bir plase çıkartıyor o koşu çok önemli

YouTube da HBF Ekibi güzel analiz etmiş

biraz uzun olacak kusuruma bakma lutfen.

feg konusunda, dedigin gibi olursa dinamik bir duzen olur o bolge tam anlamiyla.. fakat feg'in skor yapmasi hoca'yi kendisine dair pozitif tutmasi adina done olabilir...

cica sahada yabancilik cekiyor bu dogal suan icin. top istemesi olumlu ,.. dagitim konusunda ise sayisal olarak daha cok dagitmali pas ozelinde, fakat arkasi ve cevresi de kendisinin sahadaki varligina saygi duymali kiymetli oldugunu hissettirmeli. malesef bu gibi nuanslar genelde misal sneijder, onde drogba vs gibi kariyerli yildiz olmus isimler icin daha kolay gecilen bir evre saha icine dair- oyuncu arkadaslarinin saygisini ve agirligini onlara hissetttirme baglaminda.

bu noktada * asagida belirtecegim gibi, hocanin dokunusu ve konumlandirmasi onem arz ediyor saha icine dair ve arkadaslarinin kendisini bir sneijder olmasa da kiymetli oldugunun bilincinde olup sahada onu aktif tutmalilar. oyuncu zaten devamli gozu topta ve cevre kontrolunde, dolayisiyla zeki ve de cabuk dusunen bir oyuncudur bildigim cica.

*anladigim kadariyla sende sanirim gedson'un gelmesinden yanasin.

ben transfer donemi baslar baslamaz *elzem salt oyuncu oldugunu bir kac kez vurgulamistim. kanimca en onemli halka tipolojisinde ozel bir deger benim adima. takimimiza yonelik kafamdaki kurgularda ve notlarimda, fundamental nuans baglaminda olmazsa olmaz degerli bir oyuncu profili kendisi.
sahada simdiye dek oynadigimiz maclar denkleminde 'mac icerisinde malesef bir seyler eksik gibi ,kendisi gelene kadar da goruntu de degisiklik olmaz gibi...

< kerem ve feg'in sahadaki yayilimlarina anlam veremedim oynadigimiz maclara baktigim vakit.

isleyen bir kurgu olmasi icin , kanimca takim dna'si ve oyun hafizasi ozelinde;
gedson turu ince ayar ve balans duzeni turu oyuncu tipolojisi aciliyet gorunumunde.dedigin bolge bazli hibrid konumda.

bana gore takimin genel lideri olabilecek secimim ilk gedson olurdu saha icerisinde.
bir tik on bolgede cica... en arkada ise victor'u secerdim.
her iki oyuncunun da kendi basliklarinda bu yonlerine de boldla vurgu yapmistim nacizane.
< ; *suan yeni geldikleri icin bunu zamanla hissettirmelerini umuyorum - fakat is teknik ekibe de dusuyor bir bakima.

denge ,balans ayari , kelimelerini kullanmamdaki nedenler; mac icerisinde planli veya plansiz on bolgede ice agirlikli kaotik_kaos soslu kumelenmemiz,bazi oyuncularimiz yuzunden.

bunu , cica yeni geldi , saha icinde cevresindeki misal kerem'e sozunu gecirebilir mi, oyle bir diyalog var mi iletisim anlaminda? ,.. iletisim olmazsa olmazlardan gunumuz futbolunda.. kanimca halen soru isareti,takimin saha icerisinde pivotlar ve on alan oyunculari ozelinde iletisimin yeteri kadar yapildigina dair....

kendi takiminda yapiyordu, hoca bu ozgurlugu veya rahatligi veriyordu kim bilir. burda onceki mesajda da belirttigim, hocamiz'in cica'yi kafasinda nerede konumlandirdigi...teknik ve taktik denklemde.

cica, 8,10 olusumlarinda oynabilen tarzda. oyun akli ,cabuk dusunmesi,basit oynamasi,fundamental nuans dan dolayi bu bolgeleri kavrayip efektif ve verimli olabiliyordu,onceki takiminda.
ben bizim takimda benzer etkiyi yapabilir diye gelmesini olumlu karsilamistim ilk mesajimda.
hoca emre kilinc'a halen yer acamadi, oynattigi her macta tam olarak nerede oynadigi ozelinde... oyuncunun en verimli ve efektif oldugu bolge oncelik olmali kanimca.

cica da bu minvalde bakilmali. efektif ve verimli oldugu bolge oncelik olmali. diger turlu sadece yeterli katki saglar.

tuchel bu baglamda begendigim hocadir teknik anlamda konusursak.
x bir oyuncudan - oyuncunun kendi efektif ve verimli oldugu bolge ve kurguda oynatma konusunda esnek ve istekli bir hoca.
*her yogurt yiyis klise lafi burada da gecerli olabilir... yoruma acik.

bizim hoca, bu anlamda nasil bakista ?
oynattigi duzene gore mi / sistemine uyan oyuncu mu ?

yoksa , oyuncuya en uygun uyan sistem mi ?
misal gozlemledigim ve takip ettigim kadariyla *tuchel ikincisine yakin.

bu soruyu ortaya koymamin nedeni;
cical ozelinde, oynadigi iki macta da bilindik(sahsen) onceki takimindaki efektif ve verimli oldugu bolge bazli - bizim takimda saha icinde bu yonde konumlandirilmamis olunmasi. yine de skora katki yapmasi takdire sayan kendi ozelinde.

genel anlamda,
hoca bazi noktalarda taviz vermiyor esnek bakmiyor saha kurulumu ve kurgularda gozlemledigim kadariyla...
son olarak , nacizane gozlemim iki mac ozelinde; hoca gorev adami olarak konumlandirmisa benziyor cicayi.

elbette goreceli bir durum. kimi renktaslar olsun boyle de iyi diyebilir... kimi aksini dusunebilir, daha nokta atisi efektiflik vbg kazanimlar adina.
Gedson gerek rakibi karşılarken kapılan toplarla geçiş hücumuna çıkılması gerek de hücumda seken toplarda alınan ribaundlar konusunda çok önemli.

Bizim gibi defans hattından top çıkarmakta alternatif sıkıntısı yaşayan ve nispeten zayıf orta saha kurgularına sahip takımlar için de sertliği sertlik olmadan katmasıyla bir çok yaraya pansuman oluyor. Gelmesini ve saha içi liderimiz olmasını çok isterdim.

Diğer yandan Cica'nın hattında PvA ve Kerem var yani toplasan 2 maç birlikte oynamış bir üçlü, birbirlerini tanımaları kesinlikle vakit alacaktır da iki oyuncu Cica'nın liderliğini benimsemeyebilir Cica da biraz çekingen kalıyor belki Morutan gelince bu aşılır hatta Cica sağ iç gibi konumlanabilir, Morutan - Cica - Boey üçlüsünde söz geçirmesi de daha olağan olur.

4231i çift pivotla oynayıp Gedson-Taylan ikilisini koymak sanki ikisini de bozar gibi geliyor bana.

Sangare gibi adamımız olsa Gedson'u farklı kullanabilirdik, Gedson'dan bahsettiğim ribaund alma ve geçiş hücumlarını başlatma işini Sangare de çok iyi yapıyor.

Son düzenleme:
morutan çikildao kerem üçlüsü zaman zaman yakınlaşarak oynarsa bermuda şeytan üçgenini kurabilir.

çikildao tek paslarıyla keremle morutan da ver kaç yaparak rakibe zor anlar yaşatabilir. onlardan dolan boş alanda çikinin önü açılırsa da bu sefer çiki şut şansı bulabilir... kısacası şow yakın diye düşünüyorum.

*Gedson gerek rakibi karşılarken kapılan toplarla geçiş hücumuna çıkılması gerek de hücumda seken toplarda alınan ribaundlar konusunda çok önemli.

*Bizim gibi defans hattından top çıkarmakta alternatif sıkıntısı yaşayan ve nispeten zayıf orta saha kurgularına sahip takımlar için de sertliği sertlik olmadan katmasıyla bir çok yaraya pansuman oluyor. Gelmesini ve saha içi liderimiz olmasını çok isterdim.

Diğer yandan Cica'nın hattında PvA ve Kerem var yani toplasan 2 maç birlikte oynamış bir üçlü, birbirlerini tanımaları kesinlikle vakit alacaktır da iki oyuncu Cica'nın liderliğini benimsemeyebilir Cica da biraz çekingen kalıyor belki Morutan gelince bu aşılır hatta Cica sağ iç gibi konumlanabilir, Morutan - Cica - Boey üçlüsünde söz geçirmesi de daha olağan olur.

4231i çift pivotla oynayıp Gedson-Taylan ikilisini koymak sanki ikisini de bozar gibi geliyor bana.

Sangare gibi adamımız olsa Gedson'u farklı kullanabilirdik, Gedson'dan bahsettiğim ribaund alma ve geçiş hücumlarını başlatma işini Sangare de çok iyi yapıyor.

*yildizladigim bolumu cok iyi ozetlemissin.tamamiyla katiliyorum. bu yonlerinden ayrik , gelmesini cok istememin baslica sebebi futbolun dogrulari-oyunu akli ile oynamasi~bold sekilde dikkati ceken fundamentali olmasindan dolayi idi.

- cica ozelinde pva~kerem denkleminde pva tecrubesi ve oyun vizyonu, futbolu dogru oynayan sahada oyunun taktiksel yonunu iyi kavrayan bir tipoloji. ben kerem'in bu denklemde yetersiz oldugunu dusunuyorum olayin taktiksel nuanslarinda. bunu zamanla cozebilir sayet ben oldum havasi yapmazsa.
ben pva nin tecrube ve de dolayisiyla takim icin sistem adina taktiksel varyasyonlarin islemesi adina cica'ya esnek olabilecegini tahmin ediyorum... tersi olursa dedigin gibi elbette.

*cica sag ic konusunu basliktaki ilk iki mesajimda nacizane deginmistim.
milli bazda hafizam yaniltmiyorsa 1 kez oynatildi bu bolgede...takim formasi ile bir kac kez.
soz gecirme olayindan dolayi sag ice atiyorsun anliyorum,fakat efektiflik ve verim baz alirsak kanimca kaleye ne kadar yakin o kadar kazanim bizim adimiza.benim bildigim cica ozelinde nacizane guvenim.

*kanimca zor bir denklem. bir onceki mesajimin sonundaki sorular yine akla geliyor malesef.
< ; > hocalarin oyunu,oyuncuyu ele alisi... terim versus tuchel misal.

cica nin ofanstaki forvet arkasi efektiflik ve verimliligini bold ve salt yararlanmak icin bu bolgede dusunur mu hoca ?
yoksa ilk iki mactaki gibi daha geride mi dusunecek bundan sonraki surecte...
hoca oynattigi sisteme taktik kurgulara gore oyuncuyu sahada kullaniyor gorunuse gore... bu da bir tercih meselesi.
her yigidin yogurt yiyisi lafini onceki mesajimda belirttigim gibi...
ancak,

ben ilkinden yanayim. tuchel bu baglamda daha esnek .
*hoca kanimca onde kerem'e feg'e oynayacak olan morutan'a ozgurluk ve kimi zaman ice girisli yay civari topla bulusmali varyasyonlar icin cica'dan feragat edebilir gorunumunde. suan icin cozumu daha geride berkan'a yakin oynatarak cozumlemeye calisiyor gozlemledigim kadariyla....

onceki mesajinda dedigin 'feg'in ilk 11 disina cekilmesi olasiligi ,morutan dan dolayi- bende ayni gorusteyim.

4231 kurgusunda
taylan-gedson denklemi . malesef taylan'in bold eksikleri oldugunu dusunuyorum.
her ne kadar berkan daha yumusak kalsa da pivot ozelinde,
ben berkan'in daha dogru profil oldugunu dusunuyorum, dinamiklik,topa ve fizige tempo ekleyip ilerleme adina...
taylan berkan'a gore gozlemledigim kadariyla daha duragan ve top ayagindan cikisi daha sure alan profilde.
bold begendigim ozelligi bu sezona dair; uzun toplari ile pozisyona girmemiz.
ben kendisinden hibrid bir performans bekliyorudm acikcasi, fakat tempo ,ritim, dinanizm ve topa tempo hiz,basit oyun ozelinde gecikmeler yasiyor, topu ozellikle bir iki kez durtmesi o mevki ozelinde buyuk eksiklik oldugunu dusunuyorum. rakip forvet ve ofans elamanlari kolay baski yapabiliyor ,son iki macta cokca oldu bu kare.

seri , daha agir taylan'a gore - fakat top dolasimi pas dolasimi ismi gibi idi ,baski yediginde kedi fare misali ayagindan topu dogru yere yolluyordu kisa ve uzun.
taylan fizik olarak bu bolge icin begendigim tur. fakat toplu topsuz oyunda < > busquet benzeri top kullanimi, defansif anlamda ise rakibi bozup top calmasini bekliyorum sahsen.

morita toplu oyunda hizli dusunen hizli ayagindna topu cikaran basit oynayan oyun gorusu iyi bir profil misal, defansif anlamda da bolgesinde rakibi karsilarken top calisi ve rakibe karsilayisi alan daraltmasi vs onemli nuanslardi.
taylan'in alan daraltma ,top kapma konusunda daha etkin ve efektif olmasini umuyorum...sayet bu bolgede banko oynayacaksa. < ; yerli sayidan dolayi banko gorunuyor,..
diger turlu daha komple ,kompakt bir tipoloji uygun olurdu diye dusunuyorum.

sangare , bizim ligdeki oyuncu ise, pek izlemedim,yorum getiremem sahsen.
misal, unlu benzer bir oyuncu ornek verebilirsen , belki orta seker bir oyuncu yazabilirim nacizane.

morutan çikildao kerem üçlüsü zaman zaman yakınlaşarak oynarsa bermuda şeytan üçgenini kurabilir.

çikildao tek paslarıyla keremle morutan da ver kaç yaparak rakibe zor anlar yaşatabilir. onlardan dolan boş alanda çikinin önü açılırsa da bu sefer çiki şut şansı bulabilir... kısacası şow yakın diye düşünüyorum.

zor bir denklem sevgili gokhan.

*kerem mac icinde fazlaca ice geliyor yay onu ve civari... bu da mac basliklarinda vurguladigim noktaya geliyor. o bolge yolundaki isimler cicaldau ve berkan'i kisitliyor ofansif denklemde.

kerem kardesimiz ne kadar sola kayarsa o kadar efektif oluyor.misal son macta iki uc kez yapti bunu,,birinde taylanin uzun pasi ile takimi gol pozisyonuna soktu cicaya yerdne verdigi pasla. ayni goruntu bir kez daha olacakti feg kacirdi vurusu...

*diger taraftaki feg de keza ice cok geliyor. hadi kendisin ice girislerinden goller buldugumuz olmustu ozellikle sampiyon oldugumuz sezonlar. ice girisini anliyorum topla meziyet,oyun gorusu ,sut, ice pas secenekleri kazandirabilir diye ice girisi bir nebze olsun anlasilir ,fakat hem kerem hem feg ayni anda yay onune kumelendikce, kaos ve kaotik bir kare ortaya cikiyor ,cica ve berkan pasifize ediliyor ofans yollari baglaminda.

cica nin sut ortami olmasi icin *ustteki yazdigim bu minvalde okunursa daha net anlasilir diye dusunuyorum.

show icin suan gercekci konusmak erken,kendi adima.
halen takim oturmaya cabaliyor,,, kanimca en az 5~7 hafta var.

Geri
Üst Alt