#33 Alexandru Cicâldău

Cok zeki bir oyuncu

Acaba Sneijder gibi kaleye daha Yakin kullansak nasil bir performans sergiler cok Merak ediyorum

Kimsenin bilmediği göremediği değil , futboldan anlamayan bazılarının göremediği ve göremeyeceği faydalı işler yapıyor. Burada bahsi geçen bazıları sığ bir bilgi seviyesiyle futbol izlediğinden doğru pozisyon alan, doğru şekilde pas istasyonu olabilen , maç içerisinde en az 2-3 kilit pas atıp takımı net pozisyona sokan ,hem savunmaya yardım edip hem doğru ceza sahası koşularını yapıp her maç 2-3 pozisyona giren bir 8 numaranın takım için ne derece önemli olduğunu süzemiyor maalesef.

Yaptığı faydalı işler yok demiyorum ama sayıca az ve sahaya ağırlığını koymuyor. Varlığı yokluğu belli olmuyor. Pozisyon didikleyip adamı yüceltmeye çalışıyorsunuz. Ben mi beklentiyi fazla tuttum bilmiyorum. Sneijder şu futbolu oynasa çöp denir ki bende derim zaten Sneijder ile kıyas bile etmiyorum. 8 no 10 no tartışmasına girmek istemiyorum sonuçta orta sahanın en ileri ucunda oynayan adam bu. Berbat çöp bir oyuncu da demiyorum hatta her maç oynamalı çünkü yerine oynayabilecek kimse yok. Takımın yıldızı falan olamaz düşük profil bir oyuncu. İyi bir Galatasaray'da takımın 5. 6. iyi oyuncusu olabilir belki.

bir sureden sonra tabi hocaya yazar ama aklimi kaybediyorum artik.

ilk golde berkan uzaklastirsa ya da saga sola oynasa hic problem olmayacak hakeme firsat vermicez.

penaltida muslera baski yiyen tek topcuya top atmasa sikinti olmayacak. yedlin bos nelsson bos gidip tek press yiyen berkana oynuyor. berkanin first touch problemini gectim orada first touchi iyi olan biri bile hata yapabilir. sirti donuk+islak zemin...

1 degil 2 degil bitmek bilmiyor bu hatalar.
Bireysel hataların çoğu kalite eksikliği. Muslera fernandoya da meloya da selçuk’a da aynı pasları atıyordu ama onların böyle hatalar yaptığını görmüyorduk, yapmışlarsa da çok nadirdir yani. Melo hatta çoğu zaman gelen topu kontrol etmeden direk boş adama çıkarıyordu. Taylan ve berkanda bu konuda büyük kalite eksikliği var

Bireysel hataların çoğu kalite eksikliği. Muslera fernandoya da meloya da selçuk’a da aynı pasları atıyordu ama onların böyle hatalar yaptığını görmüyorduk, yapmışlarsa da çok nadirdir yani. Melo hatta çoğu zaman gelen topu kontrol etmeden direk boş adama çıkarıyordu. Taylan ve berkanda bu konuda büyük kalite eksikliği var
yerlesimde de sikinti var. illa fernando melo olmasi mi gerekiyor bu takimin geriden oyun kurmasi icin

genel olarak geçmiş yıllardaki şampiyon kadrolarımıza göre kalitemizin düştüğünü kabul etmek lazım.

yerlesimde de sikinti var. illa fernando melo olmasi mi gerekiyor bu takimin geriden oyun kurmasi icin
O zamanlarda da aynı yerleşim vardı kanka hoca aynı hoca, taylan ve berkandan da aynı işleri yapmasını bekliyor. Bunları yapamayacak adamlardan yapmasını beklemektense artık farklı bi plan çizmesi gerektiğini ne zaman anlayacak acaba

O zamanlarda da aynı yerleşim vardı kanka hoca aynı hoca, taylan ve berkandan da aynı işleri yapmasını bekliyor. Bunları yapamayacak adamlardan yapmasını beklemektense artık farklı bi plan çizmesi gerektiğini ne zaman anlayacak acaba
knk bence gecen su 2 seneye gore bile gerileme var su yerlesim olayinda. bekler cok uzak kaliyo bir cozum bulamadik.
pas oyunu topa sahip olma futbolu diyoruz topu stoperden cikaramiyoruz tum golleri gecisten atiyoruz falan.

milli aradan sonra radikal degisiklik gorursek sasirma hem oyuncu hem de sistem bazinda. boyle gitmez bu takim

knk bence gecen su 2 seneye gore bile gerileme var su yerlesim olayinda. bekler cok uzak kaliyo bir cozum bulamadik.
pas oyunu topa sahip olma futbolu diyoruz topu stoperden cikaramiyoruz tum golleri gecisten atiyoruz falan.

milli aradan sonra radikal degisiklik gorursek sasirma hem oyuncu hem de sistem bazinda. boyle gitmez bu takim
Yerleşim işini hep diyorum zaten. Her pozisyonda beklerin ezbere rakip yarı sahaya geçmesini anlayamıyorum çok saçma, oyun okuma falan yok kimsede. 50x60 saha yayılımı görmekten bıktım.

Bazı oyuncular fırtına gibi başlar ve söner. Cicaldao oyun görüşü ve tempo olarak gayette bize uygun bir oyuncu. Belki bu sene skor yönünden herşeyin en mükemmelini isteyen taraftarımızı mutlu etmeyebilir. Ben şahsen ikinci senesinde ciddi şekilde ağırlığını koyacağını dusunuyorum. Tabiki fatih hoca oyuncuya ofans önceliği tanirsa

Topu cok fazla gevelemiyordu ayaginda ama son mac bayaa geveledi ve son zanlarda yapmadigi kadar pas hatasi yapti zeminden midir bilmem.

Ben net pozisyondan bahsediyorum bunlar boş rakamlar

xG'de de 2. sıradayız yani gayet net pozisyon üretiyoruz. Bu maçta mesela Feg'in, Mohamed'in , Halil'in kaçırdığı çok net normalde kaçmaması gereken pozisyonlarımız var goller harici. Kasımpaşa maçı Diagne'nin kaçırdıkları, Trabzon maçı kaçanlar, Göztepe maçında yine aynı. Bir tek Kayseri maçında yok o maçta takımca çok çok kötüydük. Avrupa'da Lazio'ya karşı Morutan direkten dönen top, Cica ve Halil'in kaçan pozisyonları. Marsilya maçında az pozisyonumuz var ama yine golü atacak pozisyonumuz var Kerem'in kaçırdığı devamında hakemin iyi savunma yaptığı pozisyon yine Kerem'in defans arkasına iyi sarktığı iyi kontrol etse kaleci ile karşı karşıya kalacağı ama kötü kontrol sonunda yere düştüğü pozisyon. Yani biz gayet pozisyona giriyoruz ama atmamız gerekenleri atamıyoruz burada bir kalite yada tecrübe eksikliğinden bahsedebiliriz. Duran toplar ise tamamiyle teknik kadroya yazar bence.

inanılmaz bir futbol zekası var. Kendisinin en büyük şansı belhanda konusunda ders almak oldu. Sneijder sonrası gelip 10 numarayı alması yüzünden millet bambaşka şeyler bekliyordu

cicaldau hem 10 yerine 33 giymesi, hemde gelmeden özelliklerinin başka olduğunu herkesin öğrenmesi ile doğru beklentiler oluştu ve şu anda o beklentileri karşılıyor

Geri
Üst Alt