#34 Lucas Torreira

Ara ara böyle dönemler yaşıyor. Malesef alternatifi yok. Koca transfer döneminde bir kişi bile torreira yi yedekleyecek ya da beraber oynayacak bir ön libero transferini konuşmadı merak ediyorum. Hep söyledim 8 den önce bir ön libero lazımdı bu takıma. Rakiplerinin her birinde o pozisyonda 3 er topçu var.

kendisini izlerkenki hislerim şu minvalde idi

canımı sıkma lan
e81f6a7281ad7cffcbb32bd7f16e2f49.jpg

Laubalilig istamem

Bu aralar düşüşte.

Kendine gel kral.

3. orta sahayı bulmadığımız sürece savunmada torreira bile sırıtacak yapacak bişey yok. fiziken o kadar yoruyo ki kendini ortadakiler torreira'nın aptal saptal top kayıpları, sara'nın kötü son pasları, mertens'in son yarım saat kontak kapatması o kadar sürpriz olmuyor. arsenal'de bu şok presle top çalmasının yanında yaldır yaldır top süren, her pozisyonda kendini ceza sahasına atan herif bizde orta sahada topla dönemiyo. zaten en son ceza sahasında hatırladığım maç bayern deplasmanı, orda da arkasında kaan gibi emniyet vardı.

şu durumda çok bişey söyleyemiyom aradaki saçmalamalarına, bu kadar kontrolsüz efora sakatlanmadığına şükretmek gerek.

orta saha probleminden ziyade torreiranın bazı hareketleri bize problem olarak dönüyor maalesef.
Oynatmayacağımız bir herif yerine sağlam 6 alıp torreirasız da oynayabileceğimizi görmeliydik.
Torreira var diye sülalemiz rahat modunda takıldığımızdan oluyor. Torreira olsa da olmasa da defans hattının savunma kurgusu değişmeli bence.

Çok sahipsiz top kazandı aslında yine ama çevre kontrolü ve pasları kötüydü özellikle ikinci yarı. Maçı kafada bitirmeyle alakalı da olabilir. Hoca riske etmeyip oyundan alsa daha iyiydi.

Bu sezon oynadığı En iyi maçıydı toparlıyor yavaş yavaş.
Pas hatası gol oldu diye kötü diyen çok olmuş ben beğendim.
İkinci yarı takım komple bir kaza olmasın diye oynar gibi yaptı değerlendirme yapılmaz yani.

hadi git verdigin yan pas geri paslarla pas yüzdeni paylaş koşş

Yıl yıl daha da geri gidecek çünkü çok kötü bir fiziği var

Koşsun top kapsin yeter yanındakine de verse geriye de verse bir süre daha gider.. gol beklentisi olan, asist beklentisi olan, terse uzun top atmasını bekleyen, topla dikine gitmesini bekleyen, çalım falan bekleyen varsa da beklemeye devam edebilir.

torreira ile ilgili şunu söyleyebilirim

ben de unai emery gibi arsenali çalıştırsam kesinlikle gönderirim

ama galatasaray taraftarı olarak aynı şey söyleyemem

çünkü arsenal çok daha iyisini alabilir biz ise çok uzun süre alamayız veya şansa bırakırız

Üstelik biz bu adamı dinlendiremiyoruz da. Ne yediğine ne de yanına birisini almadan şu transfer dönemini kapatmamız büyük rezillik

Fiziği ne anlamda kötü ki, kısa boyu dışında bayağı güçlü bir fiziği var aslında
Şöyle diyeyim, dar alanda o ufak fiziği çok iş yapıyor ama alan genişleyince, rakibe yetişme imkanı yok çünkü bacakları çok kısa, adımları küçücük.

Şöyle diyeyim, dar alanda o ufak fiziği çok iş yapıyor ama alan genişleyince, rakibe yetişme imkanı yok çünkü bacakları çok kısa, adımları küçücük.
Tabii ki bu doğal olarak boydan kaynaklı bir dezavantaj ama mevcut fizik kalitesiyle isterse 40 yaşına kadar oynayabilir muhtemelen. Fiziğinden dolayı geriye gidecek deyince ben tempo/kondisyon açısından bir değerlendirme sanmıştım. Bence bu fizikle uzun yıllar rahat oynar 😄

Torreira'dan tam olarak ne yapması isteniliyor ?
Hoca hucum presi yapıp top kazanmasını istiyor ve Torreira bunu gayet basarili bir sekilde yapıyor.
Her pozisyonda topu kazanması mi bekleniliyor ? Her pozisyonda hem pres yapıp hemde bizim kalenin önüne kadar rakibi mi kovalayacak ? Robot mu bu adam ?
Torreira kendine verilen gorevi gayet iyi yapıyor, son derece istikrarlı ve kolay top kaybı çok nadir yapıyor.

Geri
Üst Alt