#34 Nigel de Jong

Suc bunda degil, Amerika da rahat rahat sporunu yapip hayatini sürdüyordu.

Suc kafasinda futbolu bitirmis adami tekrardan futbola geri döndüren yönetim de. Orada aldigi paradan fazlasini verirsen adam 32 yasinda yillik net 2,5 Milyona hayir der mi hic. Madem yerine adam akilli orta saha alamayacaktiniz ne diye Melo'yu onunla önce kontrat uzatip sonra yolladiniz lan 1,5 sene önce.

Beklentim zaten çok yüksek değildi ama vasatı bile bulamadı maalesef, veteran modunda takılıyor; Çin' den filan bir talibi çıksa, diyeceğim de onlar da akıllandı...

Suc bunda degil, Amerika da rahat rahat sporunu yapip hayatini sürdüyordu.

Suc kafasinda futbolu bitirmis adami tekrardan futbola geri döndüren yönetim de. Orada aldigi paradan fazlasini verirsen adam 32 yasinda yillik net 2,5 Milyona hayir der mi hic. Madem yerine adam akilli orta saha alamayacaktiniz ne diye Melo'yu onunla önce kontrat uzatip sonra yolladiniz lan 1,5 sene önce.
Melo da suç bulmuyorum ben yönetimde.
Şöyle bisi var Melo gitmek istiyordu zaten sürekli kampa geç katıldı vs.
Gerektiğinde 2 ayda sahalara da döndü orası ayrı (fıtık)
İkna olmuş adamı Hamza denen şeref yoksunu gönderdi. Malum sebeplerden
Melonun takım arkadaşlarını taraftarın önüne attığını söyleyen deyyus yerlilerin de payı var bu işte.
30 kusur yaşına gelmiş adamin da almak isteyen çıkınca okuttu isbilmez dursun ve ekibi.

Güzel günler yaşatti sağolsun. Melo ve aysal zamanındaki orgazm doruklarına uzun yıllar erisemeyecegiz muhtemelen.

Her anlamda üstündük saha içi saha dışı lobiler sağlamdı. Başımız dik taraftarla bütünleşmiş bir kulüp idik.
Şuan paramparça haldeyiz malum şahıs gitmeden de toparlanması zor bu takımın.

tapatalk

Melo da suç bulmuyorum ben yönetimde.
Şöyle bisi var Melo gitmek istiyordu zaten sürekli kampa geç katıldı vs.
Gerektiğinde 2 ayda sahalara da döndü orası ayrı (fıtık)
İkna olmuş adamı Hamza denen şeref yoksunu gönderdi. Malum sebeplerden
Melonun takım arkadaşlarını taraftarın önüne attığını söyleyen deyyus yerlilerin de payı var bu işte.
30 kusur yaşına gelmiş adamin da almak isteyen çıkınca okuttu isbilmez dursun ve ekibi.

Güzel günler yaşatti sağolsun. Melo ve aysal zamanındaki orgazm doruklarına uzun yıllar erisemeyecegiz muhtemelen.

Her anlamda üstündük saha içi saha dışı lobiler sağlamdı. Başımız dik taraftarla bütünleşmiş bir kulüp idik.
Şuan paramparça haldeyiz malum şahıs gitmeden de toparlanması zor bu takımın.

tapatalk

Bunu kac defa okudum ve televizyonlarda duydum, Melo'dan rahatsizmis takimda belirli bir kesim istemiyormus. Öne cikmasindan taraftarin kendisini daha cok sevmesinden falan rahatsiz olanlar varmis takimda.

Yalan yok ben de o zamanlar Melo gidebilir diyordum ama tek bir sartla diyordum bunu o da yerine ayni veya en azindan ona yakin kaliteye sahip bir adami alirsak yoksa yollamanin manasi yoktu hele hele son gün. Melo cok özel bir adamdi, nasil yillarca Bülent Korkmaz, Hakan Sükür, Hagi gibi bayrak adamlarin yoklugunu hissettiysek ayni sekilde Melo'nun da yoklugunu hissedecegiz yillar boyunca. Onu özel kilan tek yönü futbolculugu degildi ayni saydigim adamlarda oldugu gibi.

Sahadaki durusu, taraftara verdigi enerji, taraftardan aldigi enerji, takim arkadaslarini ateslemesi. Takim arkadaslarinin ve Galatasaray'in hakkini savunmasi. Kendisini istemeyen ve acik acik elestiren Yildirim Demirören serefsizine hak ettigi gibi davranmasi. Ayni sakatligi yasayan Hamit'in ölü gibi gezmesi ama Melo'nun 2 ayda sahalara geri dönmesi. Say say bitmez.

Bunlarin yaninda öte yandan tabi ki kötü özellikleri de vardi mesela senin de belirttigin kampa gec katilmasi gec form tutmasi gibi seyler beni de cok rahatsiz ediyordu. Ama genel olarak bu adamin bizdeki süreci pozitif anilar ile dolu benim icin. Kendisini asla unutmayacagim, bize cok seyler katti.

Son düzenleme:
Kayseri maçının konusunda kadrolar açıklandıktan sonra josue yerine bunun oynatılmasını eleştirmiştim; eleştiriş o eleştiriş 4-5 kişi bir anda "vay efendim de jong eldekilerin en iyisi, yok efendim de jong orta sahaya sertlik katıyor" gibi futbol mazisinden kalma argümanlarla bu şişmiş dubayı savunuyorlardı. Dedim ne oluyor acaba bilmeden Muslera'ya küfür mü ettim bu ne şiddet bu ne celal? Oysa ben çok basit, temel bir futbol bilgisinden söz ediyordum:
Oyunu 10 metrede oynayıp maç başı 10 - 10,5 km koşan orta saha olmaz, olamaz. 2 × 2 = 4 kadar net olan bu gerçekliği görmezlikten gelip, pozisyon bilgisinden mütevellit topa yaptığı kaymalara tav olanları beyinleri ile baş başa bırakıyorum.
yine mi lan? bütün takım top oynamadı buna oyuna giren josue de dahil. son on dakika oynadılar ods rakip artık basmadığı için

siz hala bir oyuncunun bişey değiştireceğini düşünüyorsunuz afedersiniz ama sahada bütün takım yürürken bir tane oyuncu hiç bir bok yapamaz zaten bunu josue girdikten sonra 15-20 dakika gördük

şimdi kovulsun bakalım Riekerink, çekilsin de jong yedeğe sanki bişey değişecek.

Takımda ki bazı paşaların canı isterse top oynayacaklar yeni gelen teknik direktörü beğenmezlerse yine sahada yürüyecekler yada sabri gibi bir haysiyetsiz misal Kasımpaşa maçında olduğu gibi rakipten iki üç metre önde olmasına rağmen topa "dokunamayacak", Semih beyimiz yan toplarda yine seyretmeye devam edecek, tercih ederim dediğin selçuk bir metre yana bir metre geriye pas atacak ikili mücadelede kız gibi ürkecek ama siz hala Josue oynasaydı farklı olurdu demeye devam edeceksiniz bok olurdu

Son düzenleme:
Kart yememe ihtimali yok gibi kafasız bi topçu zira

Yav bırak kart yesin sanki Bjk maçında o mu kurtaracak takımı sahada hayalet Selçuk vol 2.00 tek + sı yaptığı sert sliding tackle

Yav bırak kart yesin sanki Bjk maçında o mu kurtaracak takımı sahada hayalet Selçuk vol 2.00 tek + sı yaptığı sert sliding tackle

O müdahaleleri Melo dışında yapabilen bir adam görmedim bu ligde. Ayrıca topla gayet iyi dikine oynama eğiliminde sürekli. Çöplere laf edilmez iyi-orta katkı veren adamlara laf edilir.

Nerde dikine oynuyor ya de jong hayatının hangi evresinde dikine oynamış acaba

O müdahaleleri Melo dışında yapabilen bir adam görmedim bu ligde. Ayrıca topla gayet iyi dikine oynama eğiliminde sürekli. Çöplere laf edilmez iyi-orta katkı veren adamlara laf edilir.

De Jong ne zaman dikine oynamış ? hani bizdeki performansını geç kariyerinin herhangi bir döneminde topla ileri oynadı mı bu adam ?
5 metrekare içinde top oynuyor resmen 90 dakika boyunca

ayrıca ben hepsinide çokta güzel eleştiririm reis daha bugün en sevdiğim adam Bruma'yı eleştirdim o kadar

De Jong ne zaman dikine oynamış ? hani bizdeki performansını geç kariyerinin herhangi bir döneminde topla ileri oynadı mı bu adam ?
5 metrekare içinde top oynuyor resmen 90 dakika boyunca

ayrıca ben hepsinide çokta güzel eleştiririm reis daha bugün en sevdiğim adam Bruma'yı eleştirdim o kadar

Dikine oynuyor ve dikine oynama eğiliminde. Selçuk'ta ihtimal bile oluşmuyor mesela.

de jong ve selçuk gönderilmeli artık emekliler takımı olmamalıyız

geçen hafta kayserinin hücum presine karşı, stoperlerle doğru paslaşmayı yaparak presi kıracak bir hamle bile yapamadı geçtim topu alıp dönüp ileri oynamasını

onu bile yapamayna ön liberoyu ne yapalım

geçen hafta kayserinin hücum presine karşı, stoperlerle doğru paslaşmayı yaparak presi kıracak bir hamle bile yapamadı geçtim topu alıp dönüp ileri oynamasını

onu bile yapamayna ön liberoyu ne yapalım

Yaptı kaç kez Semih malı önü boşken geri döndü. Ayrıca De Jong rakibin presini kırabiliyor yanına yaklaştırmıyor adamı. Selçuk gibi rakibin koşu ekseninde pas yapmıyor.

Geri
Üst Alt