#36 Marcelo Saracchi

Latovlevici'nin getir götürünü yapar öyle bir futbolcu. Bu transferde kimin emeği varsa istifasını vermeli.

Sezon biter bitmez kiralik sozlesmesi hemen fesh edilmeli, gelecek sezon takimda gormek istemiyorum

bu maça da berbat başladı ama sonra toparladı bence. ilk 20-30 dakika berbattı ama sonrasında yeterliydi. bir de asist yaptı.

ama çok yalnız kalıyor. onyekuru geçen sene yaptığı yardımları bu sene yapamıyor. merkezde de seri zaten savunma yardımını istese de yapamayan birisi.

Hata yapma ve maç kaybettirme rekoru kırar bu oynamaya devam ederse.ağır çöp bi oyuncu.zeka düşük,dengesiz,defansı rezalet ötesi

Ilk yarim saat sövmekten mac izletmedi. Koskoca yarim saat bir tane olumlu top kullanamadı. Attığı isabetli paslar bile leş ötesi olduğu için pası alan adam kaptırdı topu. Kendi top kayıplarının yanın da vesile oldukları da var yani..

458
21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı nezdinde kendisi hakkında yapılan eleştirileri biraz fazla acımasız buluyorum. bu adamı eleştirirken önce bence kendisinin sol kanattaki partneri kimdi ve nasıl oynadı buna da bir dikkat etmek gerekir. maçta benim gördüğüm şey, saracchi 90 dakika boyunca tek başına git gel yaptı sol kanatta. çoğu hücumda antepli savunma oyuncuları ile yalnız kaldı. geriye dönüşte yardım gelmediği için maç boyunca bir ileri bir geri koşup durdu. sürekli bunu yaptı ve zaten yarım sezon top oynamayan, üstüne bir de covid arası yüzünden de iyice hamlayan bir futbolcu olduğu için özellikle maçın son kısımlarında iyice döküldü.

buna rağmen neler yaptığını istatistiklerle inceleyelim. önce yukarıdaki tezimi doğrulayan, bazı ısı haritası görselleri paylaşmak istiyorum sizlerle.

saracchi ısı haritası: https://i.hizliresim.com/8oq8NN.jpg
onyekuru ısı haritası: https://i.hizliresim.com/uTenvO.jpg
emre akbaba ısı haritası: https://i.hizliresim.com/oTVaYw.jpg

görsellerde gördüğünüz gibi saracchi sol kanadı tek başına domine etmiş tüm maç boyunca. hem hücumda hem defansta. kendisinin sözde partneri onyekuru ne yapmış peki? adamın ısı haritasına bir bakın. tüm maç boyunca gezmiş. sol çizgiye yanaşmamış, daha çok forvette gezinmiş ama orada bile fazla hareketlilik göstermemiş, savunmaya da nadiren yardım etmiş. ek olarak emre akbaba'nın ısı haritasını da koydum zira onu da sol tarafa biraz daha yakın gördüm dün. ama gördüğünüz gibi o da çizgiye hiç yanaşmamış ve defansif katkısı neredeyse sıfır sol kanattan.

bunlar yetmezmiş gibi kendisi 101 defa ile maçta topla en çok buluşan oyuncu. bir takımın sol beki neden en çok topla buluşan oyuncusu olur? orta saha oyuncuları ne yapıyordu bu esnada merak ediyorum.

topla buluşma sayıları:
- saracchi: 101
- seri: 78
- belhanda: 64
- feghouli: 53
- emre: 42
- onkeyuru: 27 *

tüm bunlara rağmen saracchi'nin diğer istatistikleri ise şöyle:
- %78 pas isabeti
- 15 ikili mücadelenin 11'ini kazanmış
- 4 hava topunun 3'ünü kazanmış
- 4 top çalma ile maçta en çok top çalan oyuncumuz
- 1 de asist yaptı
- whoscored verilerine göre takımımızın en iyi 2. oyuncusuydu (feghouli birinci seçilmiş)

benim burada söylemek istediğim şey saracchi muhteşem oynadı gibi bir güzelleme yapmak değil. bana göre de vasatı fazla geçemedi. fakat takımın geri kalanı ondan çok daha beter olduğu için ve diğer oyunculara göre daha fazla sorumluluk aldığı için, çok fazla göze battı. normaldir. yarım sezon top oynamama, üstüne de pandemi arası ile iyice zirve yapan kondisyon eksikliği çok ciddi bir şekilde kendini belli etti. şimdi de itin götüne sokuluyor adam. oysaki bu adam ilk geldiğinde yere göğe sığdırılamıyordu. açın bakın 2-3 ay önceki entrylere. ilk maçında asist yapmıştı ve herkes tarafından övgü yağmuruna tutulmuştu. fenerbahçe derbisinde de o baskılı atmosferde, normalde alışık olduğumuz ezilen, sünen savunma oyuncularının aksine, 40 yıllık derbi topçusu gibi çatır çatır oynamıştı ve hiç geri adım atmamıştı. ne çabuk unutuyoruz...

önünde düzgün ve kondisyonlu bir kanat oyuncusu ile, düzgün orta saha ile ve iyi bir yaz kampı yemiş yüksek kondisyonlu bir takım ile çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum. agresifliği de bir tık azaltırsa daha iyi olur. bu sezon artık bitti. kendisini önümüzdeki sezon izlemek ve yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

kaynaklar:
https://www.mackolik.com/...0etkw4kymhfewasw6uzu
https://tr.whoscored.com/...tasaray-Gaziantep-FK
22 Haziran 202

sözlükte bi renktas yazmis. güzel yazi

458
21 haziran 2020 galatasaray gaziantep fk maçı nezdinde kendisi hakkında yapılan eleştirileri biraz fazla acımasız buluyorum. bu adamı eleştirirken önce bence kendisinin sol kanattaki partneri kimdi ve nasıl oynadı buna da bir dikkat etmek gerekir. maçta benim gördüğüm şey, saracchi 90 dakika boyunca tek başına git gel yaptı sol kanatta. çoğu hücumda antepli savunma oyuncuları ile yalnız kaldı. geriye dönüşte yardım gelmediği için maç boyunca bir ileri bir geri koşup durdu. sürekli bunu yaptı ve zaten yarım sezon top oynamayan, üstüne bir de covid arası yüzünden de iyice hamlayan bir futbolcu olduğu için özellikle maçın son kısımlarında iyice döküldü.

buna rağmen neler yaptığını istatistiklerle inceleyelim. önce yukarıdaki tezimi doğrulayan, bazı ısı haritası görselleri paylaşmak istiyorum sizlerle.

saracchi ısı haritası: https://i.hizliresim.com/8oq8NN.jpg
onyekuru ısı haritası: https://i.hizliresim.com/uTenvO.jpg
emre akbaba ısı haritası: https://i.hizliresim.com/oTVaYw.jpg

görsellerde gördüğünüz gibi saracchi sol kanadı tek başına domine etmiş tüm maç boyunca. hem hücumda hem defansta. kendisinin sözde partneri onyekuru ne yapmış peki? adamın ısı haritasına bir bakın. tüm maç boyunca gezmiş. sol çizgiye yanaşmamış, daha çok forvette gezinmiş ama orada bile fazla hareketlilik göstermemiş, savunmaya da nadiren yardım etmiş. ek olarak emre akbaba'nın ısı haritasını da koydum zira onu da sol tarafa biraz daha yakın gördüm dün. ama gördüğünüz gibi o da çizgiye hiç yanaşmamış ve defansif katkısı neredeyse sıfır sol kanattan.

bunlar yetmezmiş gibi kendisi 101 defa ile maçta topla en çok buluşan oyuncu. bir takımın sol beki neden en çok topla buluşan oyuncusu olur? orta saha oyuncuları ne yapıyordu bu esnada merak ediyorum.

topla buluşma sayıları:
- saracchi: 101
- seri: 78
- belhanda: 64
- feghouli: 53
- emre: 42
- onkeyuru: 27 *

tüm bunlara rağmen saracchi'nin diğer istatistikleri ise şöyle:
- %78 pas isabeti
- 15 ikili mücadelenin 11'ini kazanmış
- 4 hava topunun 3'ünü kazanmış
- 4 top çalma ile maçta en çok top çalan oyuncumuz
- 1 de asist yaptı
- whoscored verilerine göre takımımızın en iyi 2. oyuncusuydu (feghouli birinci seçilmiş)

benim burada söylemek istediğim şey saracchi muhteşem oynadı gibi bir güzelleme yapmak değil. bana göre de vasatı fazla geçemedi. fakat takımın geri kalanı ondan çok daha beter olduğu için ve diğer oyunculara göre daha fazla sorumluluk aldığı için, çok fazla göze battı. normaldir. yarım sezon top oynamama, üstüne de pandemi arası ile iyice zirve yapan kondisyon eksikliği çok ciddi bir şekilde kendini belli etti. şimdi de itin götüne sokuluyor adam. oysaki bu adam ilk geldiğinde yere göğe sığdırılamıyordu. açın bakın 2-3 ay önceki entrylere. ilk maçında asist yapmıştı ve herkes tarafından övgü yağmuruna tutulmuştu. fenerbahçe derbisinde de o baskılı atmosferde, normalde alışık olduğumuz ezilen, sünen savunma oyuncularının aksine, 40 yıllık derbi topçusu gibi çatır çatır oynamıştı ve hiç geri adım atmamıştı. ne çabuk unutuyoruz...

önünde düzgün ve kondisyonlu bir kanat oyuncusu ile, düzgün orta saha ile ve iyi bir yaz kampı yemiş yüksek kondisyonlu bir takım ile çok daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum. agresifliği de bir tık azaltırsa daha iyi olur. bu sezon artık bitti. kendisini önümüzdeki sezon izlemek ve yorum yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum.

kaynaklar:
https://www.mackolik.com/...0etkw4kymhfewasw6uzu
https://tr.whoscored.com/...tasaray-Gaziantep-FK
22 Haziran 202

sözlükte bi renktas yazmis. güzel yazi
ozanın yaşadığı problemin aynını yaşıyor. ozanın kafa kırık değildi gerçi saraçi de böyle bi olay mevcut şimdilik

ozanın yaşadığı problemin aynını yaşıyor. ozanın kafa kırık değildi gerçi saraçi de böyle bi olay mevcut şimdilik
asil problem Onyekurunun gecen sene arkada yardim ettigi gibi etmemesi. cok sacma ve les oynuyor kac haftadir

asil problem Onyekurunun gecen sene arkada yardim ettigi gibi etmemesi. cok sacma ve les oynuyor kac haftadir
onyekuru onu geçen yıl sonlara doğru yapmaya başlamıştı geçen yılda yapamıyordu. zaten tepki aldığı dönemde tepkilerin nedenlerinden biri de buydu

onyekuru onu geçen yıl sonlara doğru yapmaya başlamıştı geçen yılda yapamıyordu. zaten tepki aldığı dönemde tepkilerin nedenlerinden biri de buydu
iste aynisini devam edecegine eskiye dönüp + eskisinden de kötü oynuyor. dün sekidika yeni girmesine ragmen kanatta bir hareket ile daha verimli oynadi (onyekuru topa dokunamamisti). Cok tuhaf

Bu adam tek basina devamli 2 kisiye karsi oynadi.

Arkasinda Ahmet denilen cöp sonra Orta saha Taylan oynadi.

Tek basina savasti resmen sol kanatta, bide utanmadan adama laf ediyorsunuz.

Geçen sene de aslında geriye yardım etmiyordu. Nagatomo gibi iyi defans yapabilen bek sayesinde çok belli olmuyordu sadece.
yok ya besiktas macini tribünde izlemistim baya arkaya yardim etmisti, keza fb + basak maclarinda da öyle. kücük maclarda da ara sira öyle. bu sene 0 kere yapip, önde de hayalet gibi geziyor. dün mesela Falcao mu cikti Onyekuru mu cikti anlasilmadi. Falcao ciktiktan sonra en azindan kontralar icin posisyon almasi gerekiyordu yapmadi (rize macinda da öyle). Hani falcaoya kiziliyor felan'da. onsuz da önde cogalamiyoruz.

Yav adam resmen fakir Telles'i işte. Tabii Telles'in de şimdiki değil, bizdeki hali. Tek yönü bile sivrilmeyen bekten büyük takım oyuncusu olmaz. Yukarda Allah var Mariano Ego otobüsü gibi hareket de etse adamın safi oyun kuruculuk becerisi bile bizim takımda oynamasına yeter. Bu arkadaş da ilk geldiğinde sıfıra inip ceza sahasının yayına deli ortalar kesiyordu. Bizde oynadıkça onu kaybedince, savunmada da avelin tillahı olunca bu takımda bile sırıtması normal. İşin ilginci Leipzig'den sakat gelen adam bizde sağlıklı kaldığı süre boyunca oyundaki etkisini kaybetti. Ayak tenisi antrenmanlarımızın meyvesini bu genç kardeşimizde de toplamışız gibi görünüyor.

Geri
Üst Alt