37. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Mustafa Akan!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yıllar önce (30 yıl önce falan) bir sebeple Çanakkale'de grup kuran Sedat abiyle tanıştım.
Az buçuk bağlama çalıyordum ama batı sazlarına da ilgim vardı.
Derken azıcık bateri azıcık bas gitar azıcık elektro gitar derken ben bayağı müptelası oldum müziğin.
Ritimleri öğrendim ve en önemlisi müzik kulağım olduğunu öğrendim.Derken iyice aşığı oldum müziğin.

Ancak ileri götüremedim. Hayat meşgalesi beni memur yaptı.

Müziği ayırt etmem. Ahmet Kaya da dinlerim Ozan Arif de...
Zülfi Livaneli'nin Kan Çiçeklerini ezbere bilir çalar söylerim. En küçük detay süslemesine kadar.
Belkide orijinal haliyle Türkiye'de çalabilecek 3-5 kişiden biriyimdir övünmek gibi olmasın.
Bağlamayı akort ederken çeyrek ses farkını bile ayırt eder bu kulaklar.
yanımdaki "tamam akort oldu" der ama hayır o küçücük farkı doğru sesi bulana kadar uğraşırım.
Onur Akın parçalarına hastayım. Ama Türkü favorimdir. Sanat müziği ise vazgeçilmezim.
İlhan İrem çocukken severek dinlediğim biri.

Bunu neden yazıyorum; Benim bir standardım yok. Her an her parçayı yarışmaya gönderebilirim.
Yabancı müziği de severim ve dinlerim. Her an herşey olabilir.
Hatta aslında son anda bir şarkı vardı aklımda yabancı. Ama vazgeçtim.

Bu anekdotu da neden paylaştım bilmiyorum :o

Fanatiklik düzeyine çıktığım bir şey olduğu için çalışsam da zor gözüküyor.

Hayatta 3 büyük hedefim vardı.

1. Galatasaray'ın bir şekilde bir parçası olmak-tercihen teknik direktör (çok çok zor, ve hatta imkansız artık)

2. Spor yorumcusu olmak (bu da imkansız gibi)

3. İyi bir müzisyen olmak (rock grubum olsun isterdim mesela)

İlk ikisi hayalden öte.

3. cü için ise sesim yeterli değil. Ama gitar konusunda uzmanlaşmak ve o şekilde yer edinmek isterim hala.

Bunun içinde müzik benim için bir ruh tatmini. Burası da saçma bir takıntı da olsa ispat aracı. :)

Hayallerimi çalmış.

Yıllar önce (30 yıl önce falan) bir sebeple Çanakkale'de grup kuran Sedat abiyle tanıştım.
Az buçuk bağlama çalıyordum ama batı sazlarına da ilgim vardı.
Derken azıcık bateri azıcık bas gitar azıcık elektro gitar derken ben bayağı müptelası oldum müziğin.
Ritimleri öğrendim ve en önemlisi müzik kulağım olduğunu öğrendim.Derken iyice aşığı oldum müziğin.

Ancak ileri götüremedim. Hayat meşgalesi beni memur yaptı.

Müziği ayırt etmem. Ahmet Kaya da dinlerim Ozan Arif de...
Zülfi Livaneli'nin Kan Çiçeklerini ezbere bilir çalar söylerim. En küçük detay süslemesine kadar.
Belkide orijinal haliyle Türkiye'de çalabilecek 3-5 kişiden biriyimdir övünmek gibi olmasın.
Bağlamayı akort ederken çeyrek ses farkını bile ayırt eder bu kulaklar.
yanımdaki "tamam akort oldu" der ama hayır o küçücük farkı doğru sesi bulana kadar uğraşırım.
Onur Akın parçalarına hastayım. Ama Türkü favorimdir. Sanat müziği ise vazgeçilmezim.
İlhan İrem çocukken severek dinlediğim biri.

Bunu neden yazıyorum; Benim bir standardım yok. Her an her parçayı yarışmaya gönderebilirim.
Yabancı müziği de severim ve dinlerim. Her an herşey olabilir.
Hatta aslında son anda bir şarkı vardı aklımda yabancı. Ama vazgeçtim.

Bu anekdotu da neden paylaştım bilmiyorum :o

Türkçe müzik pek dinlemiyorum ben açıkçası ama...

Sevdiğim bir çok Türkçe şarkı, grup ve solist de mevcut. (İncesaz, Ayna, Flört, Cem Karaca, Livaneli, Fikret Kızılok bazıları bunlardan)

Zülfü Livaneli bende severim. Gözlerin, Bir Şafaktan Bir Şafağa şarkılarını ayrı severim.

En sevdiğim Türkçe şarkılar

Gönül, başta ''Çok Yorgunum'' (Mavi Liman) içinde Nazım dizesi barındıran tüm şarkılar denebilir.

Yabancı şarkılarda pop kültür şarkıları ve rap dışında her tarzı dinlerim. Duygusal parçalar(genelde 90s ve 70s), ve rock balladları daha çok sevdiğim tarz denebilir.

aslan-kedi.jpg

Dünkü yarışmanın özeti aşağıdakı gibidir aslında. Yine her zaman olduğu gibi olayı yanlış özetliyorsun. Puan tablosuna dikkatle bakarsan son zamanların en çekişmeli Eurovision yarışması olduğunu görebilirsin. Kısacası Aslan kedi olmadı, Aslan savaşarak kaybetti. ;)

IMG_20130903_085245_700_346_s_80.jpg

Çok güzel birkaç klasik buldum 38. yarışmaya hazırım ,
amacım sadece listenin sol tarafı olacak yine .

Pek iddiali oldugum gorulmemis de olsa gelecek yarisma icin iyi bir sarkim var. Ilk 5 garanti diye dusunmekteyim

Benim elimde slow kalmadi yalniz.

Haftasonu yapın şu yarışmayı. Küfür edicem ha.

Daha 37. yarismanin ustunden 1 hafta gecmedi :D :D

Şampiyon bitirecek şarkiyi buldum. Herkesi can evinden vurmayi düşünüyorum:P

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt