- 25 Nisan 2011
- 20.489
- 12
- 378
Yıllar önce (30 yıl önce falan) bir sebeple Çanakkale'de grup kuran Sedat abiyle tanıştım.
Az buçuk bağlama çalıyordum ama batı sazlarına da ilgim vardı.
Derken azıcık bateri azıcık bas gitar azıcık elektro gitar derken ben bayağı müptelası oldum müziğin.
Ritimleri öğrendim ve en önemlisi müzik kulağım olduğunu öğrendim.Derken iyice aşığı oldum müziğin.
Ancak ileri götüremedim. Hayat meşgalesi beni memur yaptı.
Müziği ayırt etmem. Ahmet Kaya da dinlerim Ozan Arif de...
Zülfi Livaneli'nin Kan Çiçeklerini ezbere bilir çalar söylerim. En küçük detay süslemesine kadar.
Belkide orijinal haliyle Türkiye'de çalabilecek 3-5 kişiden biriyimdir övünmek gibi olmasın.
Bağlamayı akort ederken çeyrek ses farkını bile ayırt eder bu kulaklar.
yanımdaki "tamam akort oldu" der ama hayır o küçücük farkı doğru sesi bulana kadar uğraşırım.
Onur Akın parçalarına hastayım. Ama Türkü favorimdir. Sanat müziği ise vazgeçilmezim.
İlhan İrem çocukken severek dinlediğim biri.
Bunu neden yazıyorum; Benim bir standardım yok. Her an her parçayı yarışmaya gönderebilirim.
Yabancı müziği de severim ve dinlerim. Her an herşey olabilir.
Hatta aslında son anda bir şarkı vardı aklımda yabancı. Ama vazgeçtim.
Bu anekdotu da neden paylaştım bilmiyorum
Az buçuk bağlama çalıyordum ama batı sazlarına da ilgim vardı.
Derken azıcık bateri azıcık bas gitar azıcık elektro gitar derken ben bayağı müptelası oldum müziğin.
Ritimleri öğrendim ve en önemlisi müzik kulağım olduğunu öğrendim.Derken iyice aşığı oldum müziğin.
Ancak ileri götüremedim. Hayat meşgalesi beni memur yaptı.
Müziği ayırt etmem. Ahmet Kaya da dinlerim Ozan Arif de...
Zülfi Livaneli'nin Kan Çiçeklerini ezbere bilir çalar söylerim. En küçük detay süslemesine kadar.
Belkide orijinal haliyle Türkiye'de çalabilecek 3-5 kişiden biriyimdir övünmek gibi olmasın.
Bağlamayı akort ederken çeyrek ses farkını bile ayırt eder bu kulaklar.
yanımdaki "tamam akort oldu" der ama hayır o küçücük farkı doğru sesi bulana kadar uğraşırım.
Onur Akın parçalarına hastayım. Ama Türkü favorimdir. Sanat müziği ise vazgeçilmezim.
İlhan İrem çocukken severek dinlediğim biri.
Bunu neden yazıyorum; Benim bir standardım yok. Her an her parçayı yarışmaya gönderebilirim.
Yabancı müziği de severim ve dinlerim. Her an herşey olabilir.
Hatta aslında son anda bir şarkı vardı aklımda yabancı. Ama vazgeçtim.
Bu anekdotu da neden paylaştım bilmiyorum