39. Galatasaray Seçimli Olağan Genel Kurul Başlığı | 25 Mayıs 2024 | Özbek: 3343, Batum: 955

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha ihale olmamış ihale de açık ve GS TV'de yatınlanacakmış yapılacağı zaman. 50 milyon dolar peşin toplam 400 milyon dolar konuşulan teklifler. Batum'da Sözcü'de ihale yapacağız Gs'li firmalar katılsın diye uğraşacağız falan demiş mesela.
Baskasina yaptirirsan ihalede verilecek en iyi teklifte senin kaybinin minimum 300 milyon olacagi gercegini degirtirmiyo renkdas.

erden timur bu işi bilmiyor siz biliyonuz ha iyiymiş :asd:

karşıt fikirdeki adam yüzünden de geçmişte ettiğimiz zararın haddi hesabı yok.

ilginçsiniz vallahi

daha çok konuşma olur 10 günlük süreçte - bekleyip görelim son tablo nereye varacak.

Muteahhit'ler tum arsalarini parasiz nasil degerlendirip insaat yapiyo renkdas? Koca Galatasaray ve bir suru uye muteahhit varken biz yaptiramiyorsak bu isi, ulkede kimsenin muteahhit olmamasi lazim. Erden Timur yapabiliriz derken, neden Dursun Ozbek'e inaniyorsun paylasabilirmisin?
Müteahhitler arsa sahipleri ile anlaşıp daire karşılığı belli bir oran ile inşaat yapıyor. Atıyorum benim bir arsam var ve param yok. Bir müteahhit ile görüşüyorum. 100 dairelik bir proje çıkartıyor. Bana atıyorum 20-30 daire veriyor. Ben inşaat için tek kuruş harcamıyorum. Arsamın bedeli aldığım dairenin satış bedeli kadar oluyor.

Valla sen müteahhit olsan o maliyeti kendi cebinden karşılayıp üstüne de bütün hakları kulübe devretmezsin. Kimse kar etmeyeceği bir işe para zaman ve emek koymaz.

Evet Erden Timur bunu söylerken şerh de koyarak söylüyor. Biz yaparsak daha fazla kazanırız diyor. Erden Timur un olayı bu %1 ihtimalin peşinden de olsa denerim diyor. Dursun un da olayı garanticilik. Risk almadan bb borcundan kurtulup bir an önce artıya geçmek istiyor.

Şöyle de düşünmeye çalışalım. Bu işi kendimiz yaptığımızda projenin sonuna kadar yönetimde kendilerinin olacağı belli değil. Ola ki bir sportif başarısızlıkta seçim oldu yönetim değişti ve yeni gelen yönetim işleri yavaşlattı veya durdurdu. Ya da oldu ki bu projeden rant sağlamaya çalıştı. Ne olacak?

Ben şuna varım. Projeyi kendileri yapmaya karar versin. Gerekli finansal gücü de olsun kulübün. Ve işin sonuna kadar da yönetim başta kalsın.

Ama böyle büyük bir projeye finans sağlayacak kişi kim? Erden Timur a güveniyorum. Bir düşüncesi de vardır. Ama çıkıp Erden Timur un da bunu şu şekilde yapacağız diye herkesi ikna etmesi gerekir.

Bahse konu konuşulan fark acayip yap 300e 900 diyor Süheyl Batum. Erden Timur'un biz yaparsak şu kadar bırakabilir, taşerona verirsek şu gelir tarzı bir kıyası oldu mu hiç proje ile alakalı? Bilgilenmek için soruyorum.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Müteahhitler arsa sahipleri ile anlaşıp daire karşılığı belli bir oran ile inşaat yapıyor. Atıyorum benim bir arsam var ve param yok. Bir müteahhit ile görüşüyorum. 100 dairelik bir proje çıkartıyor. Bana atıyorum 20-30 daire veriyor. Ben inşaat için tek kuruş harcamıyorum. Arsamın bedeli aldığım dairenin satış bedeli kadar oluyor.

Valla sen müteahhit olsan o maliyeti kendi cebinden karşılayıp üstüne de bütün hakları kulübe devretmezsin. Kimse kar etmeyeceği bir işe para zaman ve emek koymaz.

Evet Erden Timur bunu söylerken şerh de koyarak söylüyor. Biz yaparsak daha fazla kazanırız diyor. Erden Timur un olayı bu %1 ihtimalin peşinden de olsa denerim diyor. Dursun un da olayı garanticilik. Risk almadan bb borcundan kurtulup bir an önce artıya geçmek istiyor.

Şöyle de düşünmeye çalışalım. Bu işi kendimiz yaptığımızda projenin sonuna kadar yönetimde kendilerinin olacağı belli değil. Ola ki bir sportif başarısızlıkta seçim oldu yönetim değişti ve yeni gelen yönetim işleri yavaşlattı veya durdurdu. Ya da oldu ki bu projeden rant sağlamaya çalıştı. Ne olacak?

Ben şuna varım. Projeyi kendileri yapmaya karar versin. Gerekli finansal gücü de olsun kulübün. Ve işin sonuna kadar da yönetim başta kalsın.

Ama böyle büyük bir projeye finans sağlayacak kişi kim? Erden Timur a güveniyorum. Bir düşüncesi de vardır. Ama çıkıp Erden Timur un da bunu şu şekilde yapacağız diye herkesi ikna etmesi gerekir.

Parası olmayan şahıslar ile Galatasaray kulubünü kıyaslamak doğru değil bence. Lansman ve ön satış için arsanın hazırlanması ve satış ofislerinin kurulması için paramız vardır sanırım. Eğer ona bile yoksa o zaman Dursun başkan zaten istifa etsin. Gelirler, sponsorluklar, loca satışları, bilet satışları, furbolculardan gelen para, Mecidiyeköy, rivadan gelen para. Bunlardan gelen cüzi bir miktar para ile dediklerimi bile yapamıyorsak vay halimize.

Sizin arsayı hazırlayıp lansman ve ön satışlae ile bu projeyi çevirmeniz için hiç bir engel yok. Olsaydı o saydığımız müteahhitler hiç bir iş yapamazdı. Nef de dahil buna. Olsaydı herkesin güvendiği isim olan Erden Timur projenin en başından beri 1 sene boyunca biz yapacağız demezdi. Gidip hasılat paylaşımlı vereceğiz derdi.

Son dediklerinize harfiyen katılıyorum. Dursun başkanın gidip Erden Bey'i ikna etmesi lazım. Ama ondan önce inadından vazgeçmeli. Yoksa burası da Riva gibi hiç olacak. Elimizde Mecidiyeköy, Riva ve başka Florya kalmadığını göre bizim burada doğrusunu yapmaktan başka şansımız yok.

Son düzenleme:
Galatasaray'ın sorunu hep kendi içinde olmuştur bu yuzden de sürdürülebilir Avrupa başarısı gelmemiştir.Ünal Aysala zamanında istediği yetkiyi vermediler daha sonra Dursun Ozbeke verdiler o işler de yarım yamalak ilerledi.Simdi Florya meselesi var doğru düzgun olması gereken karı elde edemiyorsak birileri rant sağlıyor demektir şampiyonluk gözleri boyamamali Erden Timura kulak verilmeli ayrıca Erden Timur hangi yönetimde olursa olsun bizimle beraber olmali.

Parası olmayan şahıslar ile Galatasaray kulubünü kıyaslamak doğru değil bence. Lansman ve ön satış için arsanın hazırlanması ve satış ofislerinin kurulması için paramız vardır sanırım. Eğer ona bile yoksa o zaman Dursun başkan zaten istifa etsin. Gelirler, sponsorluklar, loca satışları, bilet satışları, furbolculardan gelen para, Mecidiyeköy, rivadan gelen para. Bunlardan gelen cüzi bir miktar para ile dediklerimi bile yapamıyorsak vay halimize.

Sizin arsayı hazırlayıp lansman ve ön satışlae ile bu projeyi çevirmeniz için hiç bir engel yok. Olsaydı o saydığımız müteahhitler hiç bir iş yapamazdı. Nef de dahil buna. Olsaydı herkesin güvendiği isim olan Erden Timur projenin en başından beri 1 sene boyunca biz yapacağız demezdi. Gidip hasılat paylaşımlı vereceğiz derdi.

Son dediklerinize harfiyen katılıyorum. Dursun başkanın gidip Erden Bey'i ikna etmesi lazım. Ama ondan önce inadından vazgeçmeli. Yoksa burası da Riva gibi hiç olacak. Elimizde Mecidiyeköy, Riva ve başka Florya kalmadığını göre bizim burada doğrusunu yapmaktan başka şansımız yok.
Yani bb anlaşmasını bilmiyorum. Eğer gelen para temlikli ise senin söylediğin de çok yapılabilir bir olay değil. Gelenin % 20 sini kullanabiliyorsak atıyorum süreç çok uzar. Benim anladığım Dursun Özbek öncelikle bb den kurtulmak için 70 80 her ne ise o parayı bulmaya çalışıyor. Belki bb olmasa hiç bu kadar aceleci davranıp bu metoda bile girmeyecek.

Gerçekten öyle birşey var ise gelen stad loca gelirleri, gelen sponsorluklar Cl gelirleri veya oyuncu satışı gelirlerini de kullanamıyor olabiliriz. Bunun için şu derbiden sonra açık açık rakam rakam açıklanması gerekir.

Aksi taktirde ben de kendin pişir kendin ye tarzı bir adamım. Ama bu yönetim geldiğinden beri söylediği tek şey bb borcunun elimizi kolumuzu bağladığı, finansal bir özgürlüğümüzün olmadığıydı...

Dursun Ozbek yuzunden Riva gitti renkdas. Gerisini dinleyemeye gerek Dursun Ozbek'ten. Ayni yontemle Florya'da elden gider borclarin tamami 3 sene sonrada onumuzde durur. Muteahhitlerin arsa sahiplerinden arsalari nasil aldiklari degil konumuz. Parayi nerden bulup insaata basliyo bu muteahhitler? Keza istisnasiz hicbirinin cebinde cash yok. Ulkenin en buyuk muteahhitleri dahil tek kurus sermayesiz insaat yapiyo. Dursun Ozbek'in yaptigi garanticilik degil. Alenen peskes cekmek.

Yani bb anlaşmasını bilmiyorum. Eğer gelen para temlikli ise senin söylediğin de çok yapılabilir bir olay değil. Gelenin % 20 sini kullanabiliyorsak atıyorum süreç çok uzar. Benim anladığım Dursun Özbek öncelikle bb den kurtulmak için 70 80 her ne ise o parayı bulmaya çalışıyor. Belki bb olmasa hiç bu kadar aceleci davranıp bu metoda bile girmeyecek.

Gerçekten öyle birşey var ise gelen stad loca gelirleri, gelen sponsorluklar Cl gelirleri veya oyuncu satışı gelirlerini de kullanamıyor olabiliriz. Bunun için şu derbiden sonra açık açık rakam rakam açıklanması gerekir.

Aksi taktirde ben de kendin pişir kendin ye tarzı bir adamım. Ama bu yönetim geldiğinden beri söylediği tek şey bb borcunun elimizi kolumuzu bağladığı, finansal bir özgürlüğümüzün olmadığıydı...
Bb nin hesaplardaki bloke miktarı konusunu bende bilmediğim için bir şey diyemem.

Yalnız Florya projesinin bir güzelliği ön lansman ve satışlardan gelecek para ile bizim Bb den çıkmamızı sağlayabilme olanağını vermesi. Bb den çıkınca da diğer hesaplardaki bloke kısmı açılınca bunlar Florya projesine aktarılabilir.

Yalnız benim tek bildiğim ve burada sürekli savunduğum tek bir şey var. Erden Timur. 1 sene önce de biz Bb anlaşmasındaydık. Hesapları, gelirleri, giderleri hepsini en iyi o biliyordur. 1 yıl önce de aynı şeyleri söylüyordu şimdi de. Başkan ile fikir ayrılığımız var diyip Florya'yı bizim yapmamızı hala savunuyorsa ben bu adama güvenirim. Ne Dursun başkana ne de Süheyl Batum'a güvenmem ama Erden Timur'a güvenirim.

Aysal'ın genişlettiği vizyon sonucunda Ergin Ataman tv'ye çıkıp Aysal'a maaşları öde oyuncular gidiyor diye yalvarmıştı.
Aysal donemi Galatasaray tarihinin en basarili sportif faaliyet donemidir. Sadece futbolda degil rezil oldugumuz tum branslarda kupalar almistir. UEFA kupasi dolayisiyla birinci siraya Faruk Suren donemini koyuyoruz ama o donemde basari yalnizca futboldaydi. Bu kulubun finansal problemleri Aysal ile baslamadi. Fatih Hoca'nin ikinci doneminden beri var. Aysal doneminde kulubun borcu buyumedi. Aksine dolar uzerine olan borclarin %70'ini TL'ye cevirerek kulubun cok daha buyuk bataga dusmesini engelleyen baskandir. Vizyon konusunda laf atilacak son baskandir. Iki yillik sampiyonluk Dursun Ozbek'in yaptigi rezillikleri ortbas edemez. Hatirlamayan renkdaslari anlarim.

Aysal donemi Galatasaray tarihinin en basarili sportif faaliyet donemidir. Sadece futbolda degil rezil oldugumuz tum branslarda kupalar almistir. UEFA kupasi dolayisiyla birinci siraya Faruk Suren donemini koyuyoruz ama o donemde basari yalnizca futboldaydi. Bu kulubun finansal problemleri Aysal ile baslamadi. Fatih Hoca'nin ikinci doneminden beri var. Aysal doneminde kulubun borcu buyumedi. Aksine dolar uzerine olan borclarin %70'ini TL'ye cevirerek kulubun cok daha buyuk bataga dusmesini engelleyen baskandir. Vizyon konusunda laf atilacak son baskandir. Iki yillik sampiyonluk Dursun Ozbek'in yaptigi rezillikleri ortbas edemez. Hatirlamayan renkdaslari anlarim.
Aysal'dan sonra amatörde kaç sene onun aldığı ve parasını ödemediği oyuncuların parasını ödedi kulüp. Evet sportif anlamda çok başarılıydı o da ilk dönemi daha sonraki dönemi unutuluyor kendisinin.

Dursun Ozbek yuzunden Riva gitti renkdas. Gerisini dinleyemeye gerek Dursun Ozbek'ten. Ayni yontemle Florya'da elden gider borclarin tamami 3 sene sonrada onumuzde durur. Muteahhitlerin arsa sahiplerinden arsalari nasil aldiklari degil konumuz. Parayi nerden bulup insaata basliyo bu muteahhitler? Keza istisnasiz hicbirinin cebinde cash yok. Ulkenin en buyuk muteahhitleri dahil tek kurus sermayesiz insaat yapiyo. Dursun Ozbek'in yaptigi garanticilik degil. Alenen peskes cekmek.
Evet kimsenin cebinde 5 kuruş parası yok o yüzden şantiyeler durma noktasına geldi. Sektörde sadece devlet projeleri kovalar olduk anasını satayım. İnşaat sektöründe olmasam tamam diyeceğim. Neyse dursun peşkeş çekiyor anasını satayım Erden de bugüne kadar tüm peşkeşlerin destekçisi oldu.

Aysal, Terim ile yolları ayırdıktan sonra başarısına devam etseydi keramet Aysal'da denirdi kendi başına kaldığında aldığı kararları da biliyoruz. Kadın basket takımı Eurolig şampiyonu olurken 5 ay maaş almamıştı şimdi bu Aysal'ın mı başarısı oluyor. Burada Aysal çok iyidir ya da kötüdür diye kalıba sokmakta yersiz Aysal son 20 yıldaki başkanlar gibi herhangi bir başkandır.

çok garip bir ekonomik ortamda 3 yıl (ki 5 yıla kadar yolu var o projenin tamamının bitmesi - 3 yılda en azından şimdi başlasan pazarlayacak assetler ortaya çıkar - başarılı olursan yapılmamış kısımlar için beklemede olanlar sürekli kapını çalar) - bu 3-5 yıl sonrasındaki geliri %90 doğru öngörmek bana göre çok zor.

şimdiki değerlendirme ile , X firma Y hisseye karşılık inşaatı üstlendi diyelim... belki 3 yıl içinde %25-35 aralığında prim yapacak orada gayrimenkul ? Kaldı ki Karagümrük maçı öncesi floryaya gidip çevresini gezdim - "ucuz" diye bir oturum yok orada-onuda belirteyim. Dövizin potansiyel artışı devamettiği sürece 3 yıl içinde atıyorum doların 40+ bir değerde diyelim (belki daha fazla) bu en çok gayrimenkule yansayacaktır.(TL bazında tabii)

Satış az - durumlar böyle falan diye sebepler pazarlamanın önüne o kadarda geçmez. hala iyi muhitte satılık gördüğünde leblebi gibi insan gelip bakıyor soruyor. Tıpkı yav bu kadar aşırı gıda sektöründe zam var nasıl her yer haftanı %80 i full çekiyor diye soruyoruz ya - biraz benzer buluyorum alakasızda olsa. Garip ortam var - her halta alıcı çıkıyor bir şekilde.

Riva'nın detaylandırmasını bilmesemde orda iş işten geçti belli - giren girdi anlaştı vs vs . Florya'da çok doğru hareket etmeliler.

bu konu seçimde herkes konuşur 2 ay sonra lig başlasın kimse bu kadar kovalamaz belli başlı kesimler haricinde... sahaya bakar. O yüzden deli gibi kafa yormaya gerek yok taraftar açısından.

ben daha çok takım ortamı / erden timur ve transfer bakış açısına odaklanmış haldeyim.buna bağlı olarak ekonomik konuda BB den çıkma olayı... söz tuttuk / imza aşamısına geldik o şu bu derken floryada X bir firma ile üstlenip ordan nakit elde edip - nasıl olacaksa yapılmadan pazarlanmadan ordan gelir artık.. - anca öyle BB'den çıkma pozisyonu var gibi duruyor - bu da 3 4 ay uyutulmuşuz gibi bir şey . Köhn misal Prag turunda rahat rahat yetiştirilip oynarmış . ULTRA MEGA kemer sıkılmasına orda gerekte o kadar yokmuş dedirttiriyor bana.

Son düzenleme:
Satış az - durumlar böyle falan diye sebepler pazarlamanın önüne o kadarda geçmez. hala iyi muhitte satılık gördüğünde leblebi gibi insan gelip bakıyor soruyor. Tıpkı yav bu kadar aşırı gıda sektöründe zam var nasıl her yer haftanı %80 i full çekiyor diye soruyoruz ya - biraz benzer buluyorum alakasızda olsa. Garip ortam var - her halta alıcı çıkıyor bir şekilde.
Anlatmak istediğim şeylerden birisi bu. Satış yok ama kime yok. Ben Çeşme'ye iş yapıyorum ve yaşıyorum. 10 milyonluk villayı rahat satamıyor emlakçılar. Doğrudur. Ama 50-60-70 neyse onları rahat satıyorlar. Geçen bir arsa sordum. 45 milyon TL dediler. Ertesi gün dönüş yaptım, satıldı dedi emlakçı. 1 gün durmadı bile. Belli bir fiyatta olan arsanın, evin, villanın, arabanın hatta yediğiniz yemeğin. Hepsinin alıcısı aynen almaya devam ediyor. Acı ama gerçek bu.

Herkes söylüyor, Florya finansmanı nasıl olacak. O kadar rahat olacak ki. Florya'ya hele ki bir marka ismi koyun. Görün nasıl satılıyor. Finansman işi en kolayı aslında.

Anlatmak istediğim şeylerden birisi bu. Satış yok ama kime yok. Ben Çeşme'ye iş yapıyorum ve yaşıyorum. 10 milyonluk villayı rahat satamıyor emlakçılar. Doğrudur. Ama 50-60-70 neyse onları rahat satıyorlar. Geçen bir arsa sordum. 45 milyon TL dediler. Ertesi gün dönüş yaptım, satıldı dedi emlakçı. 1 gün durmadı bile. Belli bir fiyatta olan arsanın, evin, villanın, arabanın hatta yediğiniz yemeğin. Hepsinin alıcısı aynen almaya devam ediyor. Acı ama gerçek bu.

Herkes söylüyor, Florya finansmanı nasıl olacak. O kadar rahat olacak ki. Florya'ya hele ki bir marka ismi koyun. Görün nasıl satılıyor. Finansman işi en kolayı aslında.
hocam valla masif bir arazi ve projelendirme var - bunun daha başlamadanönce %100 ünün finansmanını düşünmek doğru yaklaşım değil. Riva benzeri inşaat olarak değil ama finansman olarak 3 etap gibi düşünsen (atıyorum tamamen)

1.estabı yaparsın - pazarlarsın . o esnada ikinci etapta inşaat biraz yavaşlayabilir ama ilgiye alakaya göre - satışına vs göre vites arttırırsın ya da aynen devam dersin. Baktın ortam çok rezalet belki bir kısmına dokunmazsın arazinin bunlar belli olmaz.

Gün gelir - yav biz bunu kovalamayalım - Salon falan diyorduk yapıştrıalım buraya gitsin stadın orası yerine bile diyebilirsin - her noktada NET olmak imkansızdır bu ortamda. Yönetecen , trasnfer yapacaksın, medyayı idare edeceksin arkada proje süreci yürüteceksin , toplantı üzerine toplantı modu olacaktır - 9343848979 muhattap olacaktır. hepsini öngöremezsin - PLANLAMA esastır bu durumda. Kötü senaryoya iyi senaryoya hatta ekstrem beklentilere göre hareket etme lüksü tamamne işi planlamaya bağlı- her konuda bence böyle. ister inşaat - ister transfer - ister altyapı yatırımı ne dersen de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt